siemanko panowie
Przeczytałem ten bełkot HDI, pierd.......... jak połamani
Tyle czasu trzymali papiery żeby dojść do wniosku, że odeślą je do Olsztyna na relikwidację !!!! To są jaja!!! Ale skoro mówią o relikwidacji to wyczuwam w tym chęć dopłaty z ich strony, bo w przeciwnym wypadku to od razu Gdańsk napisałby "spier........" tyle, że w bardzo dyplomatyczny sposób ... ale mogę się mylić.
Generalnie nikt tu nic nie mówi o kolejnych oględzinach auto - no bo i po co skoro spór dotyczy wysokości szkody, a nie zakresu uszkodzeń, który został określony dwukrotnymi oględzinami + opinią niezależnego rzeczoznawcy.
Te wszystkie paragrafy z Kodeksu Cywilnego są ok, ale ich interpretacja pozostawia wiele do życzenia heheheheh. A rozporządzenie "w sprawie wyłączeń porozumień wertykalnych ....", o którym wspominają dotyczy rynku motoryzacyjnego a nie obowiązków ubezpieczyciela. Każda firma wykorzystuje te rozporządzenie, żeby zrobić klientowi wodę z mózgu, a faktycznie nie ma w nim ani słowa o firmach ubezpieczeniowych, odszkodowaniach itp.
A wyrok sądu, który przytoczyli to już wogóle ich poniosło. Przecież ten wyrok przemawia na twoja korzyść!!!
Ogólnie rzecz biorąc próbują cie w wmanewrować w kwestię naprawy, jak naprawiłeś, za ile, na jakich częściach? Ale to nie ma nic do rzeczy, bo jak sam piszesz auto było 3 razy u lakiernika bo naprawiałeś je w miarę możliwości i nie przywróciłeś stanu sprzed szkody, bo dostałeś zaniżone odszkodowanie, a ich zasranym obowiązkiem jest wypłacić pełne odszkodowanie.
Jak chcesz to poczekaj teraz na decyzję z Olsztyna, bo mam przeczucie, że chcą coś dopłacić, a jak nie to wal do sądu. Bo może się okazać, że Olsztyn przepisze ten sam tekst tylko na początku napisze, że "po szczegółowej analizie akt i relikwidacji szkody, nie widzi podstaw do dopłaty" Ja złożyłem pozew w grudniu, w kwietniu była pierwsza rozprawa, w czerwcu biegły i czekam teraz na jego opinię. Mam nadzieję, że temat zostanie zamknięty w ciągu roku, ale i tak nie pękam bo lepszych odsetek nie dostanę w żadnym banku
Muszę przyznać, że i tak jesteś wyjątkowo cierpliwy