BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 14:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [NAVI] Problem z czytnikiem mk3 po aktualizacji
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 17:56 
Pierwsze kroki

Mam problem, probowalem w moim BMW e46 zaktualizowac soft w czytniku nawigacji MK3. Wrzuciłem plyte z softem v32. Pojawil sie napis

CD-ROM inserted

Please one moment....

Czekałem dokladnie 32 minuty, po tym wyjłaem płyte z czytnika. Nic sie nie zmieniło, wyłączylem kluczykiem na pozycje 0. Wlaczylem na pozycje 1, wyjalem plyte i przez przypadek ja popchlem i znow weszla do czytnika. Na ekranie nadal nic sie nie wyswietla, nie moge takze wyjac juz plyty.

Co radzicie?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2009, 08:57 
Pierwsze kroki

Kolego miałem ten sam problem źle wypalona płytka ja próbowałem chyba z pięć razy a jeżeli nie chce oddać płytki to spróbuj wypiąć z czytnika kable powinno pomóc

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2009, 10:29 
Pierwsze kroki

Jak wsadze inna plyte to bez problemu ruszy?

Próbowalem sie wczoraj dostac do tych kabli, powypinałem te plastikowe szpilki, ale cos mi trzymalo przy samym fotelu. Odpialem boczek tylneigo fotela, odpialem polowke fotela, znalazlem kolejna szpilke i zwoj kabli. Niestety za cholere tej szpilki nie moge wyjac.

Czy jak przez ten materialowy boczek odkrece te 4 srubki trzymajace wg mnie cyztnik, to dostane sie do tych kabli? Czy musze ten boczek poprostu odpiac i wtedy dopiero bedzie dojscie?

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2009, 12:34 
Pierwsze kroki

Ja posiadam e39 Touring i mam czytnik w bagażniku nie mam więc problemu z wyciągnięciem czytnika i dostanie się z tyłu do kostek.Tak jak mówiłem ja żle wypaliłem płytkę i też mi się zawiesił i nie chciał wypluć dopiero po kilku próbach udało się.

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2009, 20:23 
Pierwsze kroki

No wiec koło 16 zabrałem się za rozbieranie tego boczku. Musiałem odpiąc tylnia kanape, boczek. Dostalem sie do wszystkich plastikowych zatyczek - moglem odpiac caly material. Po kilkunastu minutach silowania sie z zatyczkami ulga - odpiałem.

Odkręciłem czytnik navki. Z tylu podlaczone byly dwa przewody - fioletowy od polaczenie z kompem etc, i niebieski od zasilania. Odpialem oba, podpialem oba i... dupa. Płyta nie wyskoczyla. Zaczely sie wiec kombinacje, z odpinaniem, kreceniem kluczykiem i niestety nic. Zdjalem wiec gorna pokrywe od navi, trzyma sie tylko na zagieciach i plombie.

Nie udalo sie wyjac plyty. Znow zaczelm krecic kluczykiem. Plyta wyszla! Ale zanim do neij dobieglem, to czytnik sam ja wciagnal! :zdziwko:

Kombinowalem wiec dalej... Bez skutku. W koncu polozylem sie w bagazniku, zly, zmeczony i z nudow naciskalem przycisk od wyciagania CD... wyszlo.. Po okolo 10 minutach naciskania plytka wyskoczyla. Wsadzilem nowa plyte z softem v27 - wgralo sie czytnik dziala :D

Dzieki kolego za pomoc :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1