BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 13:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2009, 16:36 
Poszukaj zanim zapytasz

Podłączając auto pod komputer dowiemy się co ma przyczynę. Prawdo podobnie nie jest to sonda lambda bo wtedy pali więcej benzyny nie gazu(bynajmniej ja tak (miałem). Podłączenie pod komputer wiąże się z kosztem ok 100zł. A zbyt niskie obroty sprawiają, że cała buda drży... Jeżeli jest to twoje pierwsze auto w lpg to lepiej oddać je komuś kto się na tym dobrze zna. :hyhy: Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 08:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
No z tego co widzę to masz 17lat, więc raczej krucho z jeżdżeniem autem. Do tego plusik za oryginalny nick na forum. Pożyczyć Ci avatar? Chyba trzeba będzie założyć jakiś nowy temat dla debiutantów miesiąca :rotfl:

Co do tematu - ja bym obstawiał sondę, ona może b. dużo naknocić. Falowanie obrotów - silniczek krokowy, nie wiem jak to jest z zaworami jeszcze...

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2009, 22:59 
Poszukaj zanim zapytasz

Mając 17lat nie znaczy nie wiedzieć co to samochód... Zawsze można złamać przepis i jeżdzić bez... :]
Ale widzę tu fana bmw i saw. Podobnie jak ja. Też miałem podobne problemy z moją ale nie była to sonda. Pęknieta głowica (długa trasa bez wody i kilkakrotnie przegrzanie)

Tytuł:
PostNapisane: 14 czerwca 2009, 07:46 
Częsty bywalec

Moje BMW: E-36 323i SEDAN
Kod silnika: M52b25
a moze te obroty to przeplywomierz mi tez pali 20 litrow gazu jezdzi slabo jak odepne przeplywke to nic sie nie dzieje czy to normalne ? nie powinien falowac i inne takie

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 10:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34, Audi A4 B5
daniello napisał(a):
a moze te obroty to przeplywomierz mi tez pali 20 litrow gazu jezdzi slabo jak odepne przeplywke to nic sie nie dzieje czy to normalne ? nie powinien falowac i inne takie

mi 20 litrów gazu pali 2,5 litrowy silnik więc coś chyba nie tak, odnośnie przepływki to wydaje mi się że jak jedziesz na gazie to co ma przepływka do tego? Z uszkodzona przepływka na gazie pojedziesz na benzynie nie bardzo.
Mam rację?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1