BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 29 czerwca 2025, 08:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 czerwca 2009, 09:08 
Zacna persona forum

jak widze to tych usterek sporo - sama zdecydujesz co i jak

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 czerwca 2009, 09:36 
Forumowicz

Jak pada elektryka, to ciężko coś poradzić na odegłość (nawet z bliska ciężko :) ), ale czekając na komputer, możesz póki co sprawdzić bezpieczniki :P . Rozmowa ze sprzedawcą może mieć taki sens, że on wie na pewno więcej o przeszlości auta.

Tytuł:
PostNapisane: 14 czerwca 2009, 09:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Z tym że jeśli sprzedawcą była osoba prywatna to z prawnego punktu widzenia nie można mu nic zrobić. Inna sprawa jeśli samochód kupiłaś od firmy, w przeciwnym przypadku pozostaje tylko sposób z karkami ;)

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 14 czerwca 2009, 10:10 
Forumowicz

bialy napisał(a):
Z tym że jeśli sprzedawcą była osoba prywatna to z prawnego punktu widzenia nie można mu nic zrobić.

Dlatego w umowie zawsze warto zawierać paragraf, w którym sprzedający oświadcza, że pojazd nie ma wad ukrytych.
W tym konkretnym przypadku, skoro "pan jest duży" i ma "dużych kolegów" :hyhy: , liczyć można tylko na działanie wdzięku nieszczęśliwej nabywczyni. :P Sam do podobnych zadań wysyłam niekiedy małżowinkę.

Tytuł:
PostNapisane: 14 czerwca 2009, 18:59 
Zacna persona forum

i co wraca zadowolona ???

Tytuł:
PostNapisane: 14 czerwca 2009, 19:40 
Pierwsze kroki

Do Was zawsze będę wracać! :D Ciągle wyczekuję pomysłów ''moich'' znających się na BMW kolegów :) . Jak już będę wiedziała coś na temat "moich" usterek to napiszę ;)
Mam jeszcze pytanko.
W bagażniku po prawej stronie znajduje się schowek, w którym są między innymi bezpieczniki.Nad bezpiecznikami są przekaźniki (tak mnie poinformował brat). Patrząc na bezpieczniki nie ma przekaźnika pierwszego z lewej strony (jest pusta wtyczka ale nie ma przekaźnika).Czy któryś z szanownych kolegów mógłby mi powiedzieć czy to miejsce ma być puste?Czy powinien tam być przekaźnik-jeżeli tak to jaki? :zawstydzony: Za wszelkie informacje DZIĘKUJĘ :*

Tytuł:
PostNapisane: 14 czerwca 2009, 20:58 
Pierwsze kroki

Uzupelnij profil benzyna czy disel :/ ?Dla disla bezpiecznik ABS:
nr.17 jest 10 amperow i nr.30 jest 25 amperow
dla benzyny:
nr.30 jest 25 amperow i nr.31 jest 10 amperow
To jedyna roznica :] Przekaznik pierwszy powinien byc(u mnie jest).Bezpieczniki znajduja sie rowniez z przodu w gornej czesci schowka po stronie pasazera.Ogolnie elektryka ciezka sprawa w e39,tylko warsztat z diagnostyka komputerowa.Pozdro :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 czerwca 2009, 21:12 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 325iA Cabrio
Kod silnika: M54B25
Garaż: R1200GSA K25, E61 520d LCI
Zrob test zegarow i bedziesz wiedziec czy kontrolki wogle maja dobre(niespalone zarowki).
Wcisnij i przytrzymaj lewy przycisk na zegarach. Trzymajac go przekrec kluczyk na pierwsza poz az pojawi sie napis TEST 01. Nastepnie tym samym przyciskiem przejdz na TEST 02 i wcisnij lewy przycisk na zegarach.
Powinno sie wszystko ladnie zaswiecic a liczniki przzejsc na maxymalne polozenie i z powrotem i tak 2 razy.

Tytuł:
PostNapisane: 14 czerwca 2009, 21:48 
Pierwsze kroki

Dzięki chłopaki! :) Jesteście wielcy :padam: Napewno skorzystam z Waszych rad.

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2009, 12:36 
Forumowicz

Coś nasza Koleżanka zamilkła, trochę się o nią boję... :hyhy: :P

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2009, 14:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d e39
Kod silnika: M57
lenam napisał(a):
Coś nasza Koleżanka zamilkła, trochę się o nią boję... :hyhy: :P

ja byłbym całkiem spokojny ponieważ gdzie facet nie moze tam babę posle stare porzekałdo mówi :]

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2009, 08:27 
Pierwsze kroki

Cześć CHŁOPAKI :D . Jak widać nic mi się jeszcze nie stało mimo,że trochę szwankuje mi elektronika :P . Jutro jade do kolesia,który i zobaczymy co trzeba naprawić lub tylko zresetować bo naprzykład świeci mi sie komunikat,że nie mam płynu w spryskiwczach mimo,że nalałam do odpowiedniego stanu.Nie ma co na zapas się martwić ;) ! Naszczęście mogę sobie pozwolić parę zeta w moją BMW włożyć. Jak już się dowiem co w autku siedzi to dam znać. Pozdrawiam wszystkich

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2009, 08:37 
Częsty bywalec

Garaż: było e46 320d <>

jest e92 335 <>
ja mamm takie pytanie jakie kontrolki powinny sie zapalic podczas zaplonu w e 46 bo swieca mi tylko pod prawa czescia zegarow tam gdzie poduszki hamulce i jakies tam inne a w lewej czesci nawet nie migna czy to dobrze???bo wydaje mi sie ze po tej stronie co sa czyli po lewej od wody spryskiwaczy i pogorszenia stanu sp[alin to tylko zapala mi sie dde a reszat nawet nie mignie czy to normalne?????????????

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2009, 08:40 
Częsty bywalec

Garaż: było e46 320d <>

jest e92 335 <>
mi tez swiecil komunikat ze nie mam plynu od spryskiwaczy wyjolem i wlozylem pompke sprysskiwaczy ksenonow i teraz dziala tylko nie wiem czy te spryskiwacze dzialaja jak to sprawdzic???

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2009, 20:43 
Pierwsze kroki

Witam!Niestety wizyta z moim BMW u elektronika przesunęła się na przyszły tydzień więc narazie nie dowiem się co w nim siedzi :( . Jak tylko będę wiedzieć co z nim jest nie tak to zaraz napiszę.
Szanowni koledzy ,czy któryś mógłby mi wyjaśnić od czego są trzy przekaźniki,które znajdują się w bagarzniku tam gdzie bezpieczniki?Patrząc na przekaźniki przód samaochodu majac po lewej ręce, a tył po prawej ręce.Czym zarządza pierwszy przekaźnik z lewej strony(czyli od przodu auta)?Czym zarządza prawy przekaźnik (od tyłu samochodu)? A czym zarządza środkowy przekaźnik?Jeżeli to dla kogoś jest niezrozumiałe to proszę o wyrozumiałoś,ponieważ jestem tylko kobietą. :zawstydzony: Dziekuję za wszelko pomoc. :D

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2009, 21:07 
Forumowicz

Kurczę, będzie koniec świata jak nic! :D Żeby dziewczyny się takimi sprawami zajmować musiały?! :zdziwko:
MOja małżowinka dopiero niedawno, po latach, dowiedziała się, gdzie się płyn do spryskiwaczy zmienia, tyle że maski i tak nie potrafi otworzyć. :P

PS Sam jestem ciekaw tych przekaźników.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1