piotrekM50 napisał(a):
eldorado84 napisał(a):
napisz ile stopni dokładnie pokazuje po przejechaniu jakiego dystansu. [u]Napisałeś że wyrzuca wode - to chyba wydmuchało uszczelkę pod głowicą. Zobacz jeszcze czy węrze od chłodnicy masz twarde (na nagrzanym silniku).
koledzy mam taki właśnie problem - wczoraj po przejechaniu paru km temp weszła na czerwone i wodę zagotowało , węże były twarde i gorące a chłodnica zimna .termostat się zesrał ? jak mogę sprawdzić czy uszczelka pod glowicą padła ?
pozdro
wymień termostat i wtedy zobacz co się bedzie dziać z silnikiem, choć ja bym jeszcze wymieniał pompe wody lub sprawdził w jakim stanie są łopatki w tej co masz; czyli jak bedzie wyrzucać wode i węże będą twarde i wiadomo - uszczelka do wymiany. I radził bym jak najszybciej to zrobić, żeby nie było podobnego problemu jak u mnie że jeździłem w padniętą uszczelką i dolewałem wode i pewnego dnia co 5km musiałem dolewać wode i co się okazało że ciśnienie które jest w układzie znalazło sobie ujście w chłodnicy (pękła chłodnica) więc i chłodnica była do wymiany