no witam ponownie
u mnie też w serwisie BMW powiedzieli że to sonda lambda... oczywiście wymieniłem, potem że może przewód odmy też wymieniłem przy okazji jakiś zaworek przy odmie nie trzymał szczelności podobno e46 tak mają ( piszę co mówił mi mechanik, który wymienił mi przepływomierz bo już po 2 razach jak w serwisie nie potrafili mi tego zdjagnozować olałem ich i zmieniłem na mechanika poleconego z forum). Ten od razu powiedział co i jak już przez telefon a objawy jakie występują powiedział zanim zacząłem tłumaczyć co się dokładnie dzieje. Dodatkowo przeczyściłem wtryskiwacze, czujnik temperatury silnika (jeśli dobrze pamiętam), pompę wody, kable wysokiego napięcia, świece, jeszcze było że może cewka i chyba tyle.. Ale masz objawy dokładnie jak ja więc ja bym nie bawił się już. Wymień najpierw przepływomierz a potem posprawdzaj sondy. Oczywiście nie mówię że działa Ci jak należy (bo sonda ma to do siebie że nawet jak wjedziesz w wodę a sonda jest rozgrzana to może się rozsypać) ale ja też wymieniałem to wszystko. Jak jesteś z KRK to podam Ci namiar na dobrego mechanika, który zajmuje się tylko BMW.
PS. nie wiem dlaczego zapisało się to aż 3 razy