BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 16:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Ubytki plynu chlodzacego,slabe przyspieszenie?
PostNapisane: 14 czerwca 2009, 18:14 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Witam forumowiczow,mam pytanko ktore dotyczy bmw 520 e39,zauwazylem ze po uzupelnieniu i przejechaniu 350km ubylo nieco plynu chlodzacego,z tym tylko ze ani go nie widac nigdzie zeby kapal ani w oleju go nie ma ,i slabo sie zbiera,wszystko zaczyna sie dobrze wkrecac powyzej 3500obr/min.Dzieki

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 czerwca 2009, 18:43 
Zacna persona forum

czy wczesniej tez ubywalo ?- jesli tak i nie widac na zewnatrz to wyglada mi to na uszczelke glowicy- lub co gorzej na peknieta glowice - ale musisz dobrze zaobserwowac

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 15:48 
Forumowicz

Witam auto mam od prawie dwoch lat z tym tylko ze dlugo stalo a zjawisko to zaobserwowalem od samego poczatku,ubytki sa nie wielkie ale mimo wszystko sa,autem od zakupu zrobilem ponad 20tys.km czy jesli byla by peknieta glowica mozliwe bylo by tyle na niej przejechac,i czy ewentualnie to powodowalo by ze usto moim zdaniem slabo sie zbiera.Dzieki

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 15:50 
Forumowicz

Witam auto mam od prawie dwoch lat z tym tylko ze dlugo stalo a zjawisko to zaobserwowalem od samego poczatku,ubytki sa nie wielkie ale mimo wszystko sa,autem od zakupu zrobilem ponad 20tys.km czy jesli byla by peknieta glowica mozliwe bylo by tyle na niej przejechac,i czy ewentualnie to powodowalo by ze usto moim zdaniem slabo sie zbiera.Dzieki

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 19:36 
Zacna persona forum

gdzies ten plyn musi znikac - musisz obejrzec bobrze blok z zewnatrz weze przyjrzyj sie blokowi od strony pompy - jesli sucho i nie ma sladow plynu - to tak jak napisalem poprzednio - a przy malych ubytkach da sie jezdzic - ale moze byc to przyczyna mulenia auta

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2009, 14:06 
Forumowicz

Moje BMW: E39
A z wydechu leci Ci biały dam (para) ?? Jak tak to śmierdzi płynem ?? Bo jeśli tak to najprawdopodobniej możesz mieć walnietą uszczelkę...
Kolejną przyczyną może być to że płyn jak się nagrzeje to paruje przez korek od wlewu płynu... U mnie niestety też coś takiego występuje. Na uszczelkę bądź głowicę to nie wygląda, bo silnik się nie grzeje w ogóle, wskaźnik temp stoi na baczność i nawet nie drgnie, także podejrzewam że paruje przez ten korek (po wymianie chłodnicy).
Zobacz czy przy wlewie masz taki białawy osad. Może dlatego płynu Ci ubywa.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1