Tą niby żarówkę najprościej i najekonomiczniej jest zastąpić diodą led. Alternatywa, tak jak radził
PageUp
Wracając do "wiedzy".
madmaxdamage
Ja swoje technikum elektroniczne skończyłem z wyróżnieniem, na trzecim miejscu w
szkole, nie w klasie. Potem było jeszcze kilka lat studiów informatycznych, a w między czasie praca
Na twoim miejscu nie chwalił bym się za mocno wykształceniem.
Cytuj:
Tak się składa że w tym roku skończyłem technikum elektroniczne i wiem że dioda to dioda, a led to led. Mówiąc dioda, w głowie pojawia mi się prostownicza - i nic więcej.
Jakby twój nauczyciel od elektroniki to przeczytał, to by padł na miejscu.
Gdy
Michał2906, napisał;
Cytuj:
madmaxdamage skoro jesteś elektronikiem tak jak psizesz, to powinienes wiedzieć że istnieje podział diod. I LED też jest diodą
Ty zaraz odwracasz kota ogonem i twierdzisz że słowa
varianta Cię zbulwersowały.
Cytuj:
Ale ja nie powiedziałem że nie wiem że jest podział diod

Wręcz przeciwnie. Chodziło tylko o to że variant był chamski w stosunku do twórcy tematu. Po prostu chciałem pokazać że na upartego, podkreślam na upartego do niego też się można przyczepić tak jak on się przyczepił do tayson.82
Ten Twój upór wziął się z tego, że masz "klapki na oczach" i jak sam powiedziałeś
dla Ciebie
Cytuj:
wiem że dioda to dioda, a led to led
To wszystko są diody.
Popieram słowa Michała.
Cytuj:
Nie unoś się za bardzo swoja wiedzą czasem niektóre sprawy, warto przemilczeć
Zamiast wywoływać awanturę, lepiej jest komuś w kulturalny sposób wytknąć jego błąd, samemu go ośmieszać.Nie obraź się na mnie i uwierz mi, dłużej zapamięta taką lekcję pokory, niż największą nawet jatkę
P.S. Od takich sporów jest GG i PW. Też miałem na początku starcie z Variantem, ale po rozmowie na gadulcu, wszystko wyjaśniliśmy i nikt na forum nie musiał tego czytać. Poza tym takie rozmowy, lepiej pozwalają poznać ludzi.