BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 25 czerwca 2025, 23:55

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] montaż podłokietnika
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 01:17 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 320d Touring '00
Witam, mam pytanie czy w e46 możliwy jest bezproblemowy montaż podłokietnika z przodu? Czy wystarczy wymontować stary tunel i zastąpić go nowym z podłokietnikiem? Czy będą potrzebne jakieś przeróbki? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 01:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d
Z tego co się orientuje wstawiasz tunel z podłokietnikiem i wszystko jest tak jak powinno być ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 11:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
dokładnie tak jak pisał Kuba. Wymontowujesz stary podłokietnik i wrzucasz ten z podłokietnikiem. Wszystko idealnie pasuje. :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 01:29 
Częsty bywalec

Skoro tak, to pozostaje mi tylko zdobyć taki zestaw w dobrym stanie :) Dzięki serdeczne za pomoc.

Tytuł: Re: montaż podłokietnika
PostNapisane: 13 czerwca 2009, 15:54 
Forumowicz

Moje BMW: E46 320i
Kod silnika: M52
Pitt_85 napisał(a):
Witam, mam pytanie czy w e46 możliwy jest bezproblemowy montaż podłokietnika z przodu? Czy wystarczy wymontować stary tunel i zastąpić go nowym z podłokietnikiem? Czy będą potrzebne jakieś przeróbki? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

I jak poszło zamontowanie podłokietnika? też obecnie go nie mam ale czuje że tego mi w autku brakuje. Powiedz co poza podłokietnikem jest potrzebne tunel?? (w sedanie chyba też obejdzie się bezproblemowo :) )

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2009, 16:41 
Forumowicz

Moje BMW: E46 TOURING 2.0D
będą jeszcze potrzebne trzy dłuższe śruby do przykręcenia podłokietnika do tunelu wału bo w wersji bez są za krótkie.

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2009, 19:03 
Częsty bywalec

Panorafix napisał(a):
będą jeszcze potrzebne trzy dłuższe śruby do przykręcenia podłokietnika do tunelu wału bo w wersji bez są za krótkie.

+ 3 gumowe podkładki dla ścisłości. Śrubki z aso kosztowały mozę z 12 zł. Natomiast sama wymiana - banał na 20 min - trzeba jedynie uważać na kabel od włącznika świateł awaryjnych i podświetlenie tylnej popiołki - grunt to nic nie robić na siłe, jak jest opór to popatrzeć czemu. Aha - naszykuj sobie od razu odkurzacz bo u mnie przez lata się sporo kurzu nazbierało :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 czerwca 2009, 11:51 
Forumowicz

U mnie nie zauważyłem podświetlenia tylnej popielniczki, przynajmniej do tej pory:) ale przecież w aucie nie pale i nie jeżdze z tyłu:) więc z kablami nie będe miał problemu. Pewnie dlatego że mam model z 99.
Jedyne co mi pozostaje to znaleść odpowiedni podłokietnik (kompletny) pasujący do mojego modelu (sedan 99 320i) :) A może macie jakieś rady dla mnie przed zakupem? żebym nie kupił jakiegoś niepasującego ?

Tytuł:
PostNapisane: 14 czerwca 2009, 15:03 
Forumowicz

Moje BMW: E46 TOURING 2.0D
nie zakup od angola :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 14 czerwca 2009, 22:24 
Częsty bywalec

Jedna uwaga jakbyś kupował z licytacji na Allegro - to jest towar naprawdę deficytowy i w ostatnich sekundach rzuca się na to prawdziwa wataha - mi się udało chyba za trzecim, czy czwartym razem kupić - parę miesięcy czekania, ale jest idealny :hurra:
Podświetlenie musisz mieć :) - ja nie palę ale jako śmietniczka to jest super sprawa.
Pasować będzie każdy europejski bodajże za wyjątkiem wersji z compacta.

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 07:49 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M43TU
SPrawa jest taka ... wiekszosc srub pasuje .... 3 sruby musisz miec dluższe ... wszystkie sruby wyposaż w gumowe podkładki ...chyba ze chcesz zeby wszystko skrzypilo ... mozliwe ze nie masz z tylu podswietlania popielniczki jesli twoj egzemplarz wyposazony byl w pakiet dla nie palących :) jak masz rozkodowany VIN tam bedzie odpowiednia informacja :)

Tytuł:
PostNapisane: 16 czerwca 2009, 09:29 
Forumowicz

Co do numeru Vin to nic tam nie znalazłem czy mam podświetlenie popielniczki dzisiaj sprawdze w samochodzie czy jest czy go nie ma. Wersja jest chyba dla palących popielniczka z przodu z tyłu a do tego zapalniczka to inaczej raczej nie będzie.
Podłokietnik faktycznie ciężki znaleść w dobrym stanie, pytałem pare osób z alegro tych którzy sprzedają samochody na części z okolic wrocławia ( mam nie daleko i chciałbym obejżeć zanim kupie nie lubie kupować kota w worku) jeden ma ale bez tunelu za 250zł + przesyłka, ale tunelu samego na alegro nie znalazłem.
Jak myślicie lepiej szukać kompletu? czy bardziej opłacałoby się kupic osobno podłokietnik i tunel?

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2009, 09:41 
Forumowicz

No i nie mam podświetlanej popielniczki z tyłu :( ale znalazłem kompletny podłokietnik z tunelem za 410 zł powiedzcie czy warto ? czy to troszke nie za dużo nie wiem ile kosztuje taki w aso może bardziej by się opłacało kupić nówke niż używany w dobrym stanie? prosze o odpowiedz bo gość pewnie nie będzie czekał w nieskończoność na moją decyzje.

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2009, 12:45 
Pierwsze kroki

a mozesz podac jakies namiary an kolesia co ma tego bez tunelu...
szukam podlokietnika w kolorze kremowym do e46

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2009, 15:34 
Forumowicz

ten bez tunelu jest już z tunelem gość poszukał i znalazł cały komplet i chce go sprzedać za 410 zł ( choć nadal nie wiem czy warto) ale czarny a ty szukasz kremowego. Może ten ci podejdzie

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=663197368

Ale widze ze jesteś z Wrocławia a z ogłoszeń z alegro widze że dużo osób sprzedaje na części do e46 może warto popytać? a może wiesz ile kosztuje w aso taki kompletny podłokietnik?

Ten ma części do e46
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=661023598
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=654751633

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2009, 22:45 
Częsty bywalec

Jeśli jest w naprawdę dobrym stanie to warto - ja za swój - wyglądał prawie jak nowy zapłaciłem podobnie i nie żałuję. kiedyś pytałem w ASO - 4x tyle chcieli za komplet... obejrzyj dokładnie czy nie ma rys, połamanych zaczepów itd i możesz śmiało brać. Jak szukałem do siebie to wszystkie poniżej 300zł wyglądały jak psu z gardła...

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2009, 08:45 
Forumowicz

Właśnie sprzedający poinformował mnie że brakuje jak to nazwał "konsola część główna" ta co zakrywa sprężynki podnoszące i opuszczające podpurke na łokieć ( ponoć w aso kosztuje 60zł, tak twierdzi) . Co do stanu to ciężko określić ze zdjęć, sprzedający mieszka daleko i w gre wchodzi tylko przesyłka, sprzedający zapewnia że jest w stanie bardzo dobrym.

Ale chyba będe szukał dalej tak żebym mógł przed zakupem zobaczyć na żywo, nie lubie kupować kota w worku :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2009, 08:46 
Forumowicz

nie ma co się śpieszyć :)

Ostatnio edytowano 21 czerwca 2009, 08:49 przez Jimmy Boy, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 09:10 
Forumowicz

wspomniana część której nie ma sprzedający to inaczej obudowa popielniczki :) fachowo konsola część górna:)

Tytuł:
PostNapisane: 20 września 2009, 12:26 
Forumowicz

Panowie mam pytanie czy ori podłokietnik podejdzie np z coupe do sedana lub z kombi do sedana? lub w innej konfiguracji.?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1