BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 lipca 2025, 07:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2009, 17:42 
Pierwsze kroki

Chmielu napisał(a):
LECHMAN napisał(a):
A nie taniej będzie zmienć lusterka na zwykłe bez fotchromu ????
ja bym nigdy nie wsadził lusterek zwykłych bo to cholerna wygoda !! nikt nie oslepia nawet jak jedzie na długich :hyhy: czy ma wysoko ustawione swiatła
- masz rację, to cholerna wygoda, dlatego kombinuję żeby odbudować mechanizm z full opcji, ale dać zwykłe szkła. Przed dłuższą podróżą nocą, włożę fotochromy. Jak się już wie jak, ich wymiana to moment. A jeżeli znajdzie się amator na zwykłe wkłady, wyrwanie z zaczepów nie powinno spowodować uszkodzenia silników. Tak myślę, może się mylę. Zobaczymy.
Die_go masz rację, patafianów nie brakuje, ja mieszkam na Starym Mieście, ale to chyba nieistotne, nie mamy samochodów żeby tylko stały w garażu czy na strzeżonym parkingu.
jeżeli zdecydowałeś się na małe lusterka ale z pamięcią, zadzwoń na nr 501130981 - gość z którym rozmawiałem jest kumaty, powiedział że komplet może puścić za 550.

Ostatnio edytowano 29 stycznia 2009, 20:06 przez Ryszart, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2009, 18:37 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 compact
Kod silnika: M54B22
a od takiego ciągłego przekładania nie wyrobią się jakieś mocowania? Poza tym mi by się nie chciało co chwila przekładać lusterek...

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2009, 19:15 
Pierwsze kroki

co chwila??? :rotfl: najwyżej dwa razy na dobę. Jak kradną fotochromy, to brakuje od razu 12 mm średnicy :D

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2009, 19:36 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
Hmmm mi by sie nie chcialo ciagle pzrekładac wkładow lusterek :zakrecony: a nie lepiej je składac za kazdym razem menda zlodziej nie bedzie widzial jakie to lusterka czy foto czy zwykłe :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2009, 20:04 
Pierwsze kroki

jak już pisałem fotochromy wydłubali ze złożonych lusterek :(

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2009, 20:13 
Zacna persona forum

:przestraszony: :przestraszony: To skur**** pociac takiego !! :/

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2009, 20:14 
Częsty bywalec

ja obstawiam za oznakowaniem, za 61zł dostaniesz zestaw SOMERWu i jest duża szansa, że złodzieja to skutecznie zniechęci do kradzieży

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2009, 20:36 
Pierwsze kroki

Murdoc, pojaśnij z tym zestawem SOMERW bo gra chyba warta świeczki, a na stronie somerw.com w zakładce znakowanie linki wyjaśniające instrukcję jak i co zawiera pakiet - niestety nie łączą.
A może warto wrzucić opis do działu Zrób to sam :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2009, 09:02 
Częsty bywalec

http://www.somerw.com/start.html ta stronka działa bez problemu ;) generalnie z tego co wiem to zamawiasz przez jakiś formularz zestaw do znakowania, przysyłają i działasz samemu. To jest jakiś żrący żel, który nakładasz na szablon z numerem identyfikacyjnym i gotowe :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2009, 15:35 
Forumowicz

powiem tak czy ktoś widział kiedyś policje na giełdzie która by sprawdzała znaki na pojeździe ?????? lub podczas kontroli policjant sprawdzał części znakowane czy odpowiadają nr nadwozia ???? ja nigdy a pozatym wiem jedno to jest tak jak z reklamami spreju na fotoradary czyli fotoblocer też nic nie dawały a ktos kase zebrał wiec szkoda wydawać kasy

Tytuł:
PostNapisane: 5 lutego 2009, 19:12 
Zacna persona forum

Proponuje jakis alarm na lusterka zrobic :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2009, 20:23 
Pierwsze kroki

może wystarczy wyryć na odwrocie "SKRADZIONO Z SAMOCHODU - końcówka VIN" ale narażamy się na złośliwe przerysowanie lakieru :kwasny:

Tytuł: Lusterka
PostNapisane: 23 czerwca 2009, 15:47 
Pierwsze kroki

Mnie rowniez ukradziono wklady -- w okolicach placy grunwaldzkiego. teraz szukam silniczka,
pozdro

Tytuł: Re: Lusterka
PostNapisane: 23 czerwca 2009, 18:42 
Pierwsze kroki

Zerknij na tą aukcję - gosciu wystawia żywcem wyrwane fotochromy, jeszcze z ramkami silniczków
http://moto.allegro.pl/item661140356_bm ... rgina.html

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2009, 21:04 
Forumowicz

Moje BMW: E39 2.8i :]
Kod silnika: M52B28
Ryszart napisał(a):
Zerknij na tą aukcję - gosciu wystawia żywcem wyrwane fotochromy, jeszcze z ramkami silniczków
http://moto.allegro.pl/it...omy_orgina.html

koledzy widzę że to może być ten wasz złodziej od fotochromów, zadzwońcie i umówcie się na odbiór osobisty i zobaczcie czy ma wogóle jeszcze jakieś części, jeśli nie to już wiadomo kto grasuje

mi również w lublinie wyrwano kiedyś wkład lusterka, co się później okazało "na szczęście" że owy mój wkład leży za żywopłotem na trawie i miał wyrwane kable od podgrzewania, widocznie koleś zobaczył że nie ma fotochromów i uznał że nie sprzeda w dobrej cenie i wyrzucił.

ja osobiście również sprzedaję na części tylko E39 lecz jeszcze nie miałem żadnej z fotochromami, jak będą to oczywiście będą na sprzedaż i mogę dać wam tutaj znać, zawsze sprzedaję kompletne lusterka

Info na PW :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2009, 21:05 
Forumowicz

Moje BMW: E39 2.8i :]
Kod silnika: M52B28
Ryszart napisał(a):
http://moto.allegro.pl/it...omy_orgina.html

koledzy widzę że to może być ten wasz złodziej od fotochromów, zadzwońcie i umówcie się na odbiór osobisty i zobaczcie czy ma wogóle jeszcze jakieś części, jeśli nie to już wiadomo kto grasuje

mi również w lublinie wyrwano kiedyś wkład lusterka, co się później okazało "na szczęście" że owy mój wkład leży za żywopłotem na trawie i miał wyrwane kable od podgrzewania, widocznie koleś zobaczył że nie ma fotochromów i uznał że nie sprzeda w dobrej cenie i wyrzucił.

ja osobiście również sprzedaję na części tylko E39 lecz jeszcze nie miałem żadnej z fotochromami, jak będą to oczywiście będą na sprzedaż i mogę dać wam tutaj znać, zawsze sprzedaję kompletne lusterka

Info na PW :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1