BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] KOMPRESSOR G-power 330ci
PostNapisane: 23 czerwca 2009, 17:40 
Zacna persona forum

Witam potrzebuje szybko linki telefony do firm które potrafiły by zamontować gotowy kit G-power do 330i/ci na sląsku z góry dzieki

Ostatnio edytowano 23 czerwca 2009, 20:40 przez Marks, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2009, 20:24 
Pierwsze kroki

witam

wiem ze montuja kompresory w krakowie :)

http://www.godula.pl/

tam bede swoj montowal.

Tytuł: Re: KOMPRESSOR G-power 330ci
PostNapisane: 23 czerwca 2009, 20:45 
Przyjaciel forum

Marks2004 napisał(a):
Witam potrzebuje szybko linki telefony do firm które potrafiły by zamontować gotowy kit G-power do 330i/ci na sląsku z góry dzieki

Najlepiej zadzwon/napisz do G-Power. Mam jedna watpliwosc po zajrzeniu na ich strone, szczegolnie faq - wydaje mi sie, ze kit jest sprzedawany tylko z montazem (i tylko z montazem u nich, inaczej nie masz gwarancji), ale dobrze byloby gdyby to oni rozwiali ta watpliwosc.

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2009, 21:41 
Forumowicz

Moje BMW: Bmw E46 325Ci
Kod silnika: m54b25
Vermilion napisał(a):
wydaje mi sie, ze kit jest sprzedawany tylko z montazem (i tylko z montazem u nich, inaczej nie masz gwarancji), ale dobrze byloby gdyby to oni rozwiali ta watpliwosc.

Co to za problem bryknąć się pod Monachium od razu odpadają koszty wysyłki kitu :hyhy:

Można połączyć przyjemne z pożytecznym - oni montują ten kit a Ty w tym czasie sobie pozwiedzasz na przykład fabrykę i muzeum Bmw :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2009, 21:50 
Przyjaciel forum

dzapan napisał(a):
Co to za problem bryknąć się pod Monachium od razu odpadają koszty wysyłki kitu :hyhy:

Można połączyć przyjemne z pożytecznym - oni montują ten kit a Ty w tym czasie sobie pozwiedzasz na przykład fabrykę i muzeum Bmw :D :D :D

Dokladnie, tez uwazam to za dobry pomysl. Szczegolnie, ze mam watpliwosci co do ogarniania elektroniki w E46 przez jakakolwiek firme w Polsce.

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2009, 21:58 
Forumowicz

Moje BMW: Bmw E46 325Ci
Kod silnika: m54b25
Vermilion napisał(a):
dzapan napisał/a:

Dokladnie, tez uwazam to za dobry pomysl. Szczegolnie, ze mam watpliwosci co do ogarniania elektroniki w E46 przez jakakolwiek firme w Polsce.

A w dodatku w drodze powrotnej może sprawdzić na porządnych drogach jak się sprawdza kompresor same +++

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 08:29 
Pierwsze kroki

o prosze :) ja mieszkam w wiedniu i mowie perfekt po niemiecku :) wiec chetnie pomoge i chetnie sie przejade !!!! , bo tez mnie ta modyfikacja bardzo interesuje :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 08:51 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 touring
Kod silnika: M47TU
szkoda ze nie proponuja zadnych modyfikacji do e36 :/

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 09:24 
Częsty bywalec

panmarcin napisał(a):

Pewnie dlatego, że jego wartość to 2/3 wartości takiej E36, a nawet czasem i równowartość.

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 12:07 
Przyjaciel forum

baks napisał(a):
o prosze :) ja mieszkam w wiedniu i mowie perfekt po niemiecku :) wiec chetnie pomoge i chetnie sie przejade !!!! , bo tez mnie ta modyfikacja bardzo interesuje :)

To moim zdaniem umow sie z Marks2004 i rozmawiajcie z G-Power o rabacie na dwa samochody ;)

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 12:24 
Forumowicz

Moje BMW: e90
Kod silnika: N52B30
a jaki jest koszt takiego kompresora i jaki przyrost patrzyłem na stronę ale nie znalazłem-z niemieckim jestem na bakier;p

Nowe zdjęcia w galerii strona 3 viewtopic.php?f=6&t=95828&p=1133382#p1133382

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 12:45 
Pierwsze kroki

jesli chodzi o moc to w 330 mozesz nawet dobic do ponad 400 km :) , ale to sa juz kolejne poziomy tuningu w gpower

jesli chodzi o poczatkowy tuning to w granicach 80 koni , a cena musisz sie liczyc min 4500 euro. no chyba ze dostaniemy jakis dobry naprawde dobry rabat !!!!

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 12:51 
Zacna persona forum

Wyjazd mija sie z celem , kit kupuje używany w polscę i tutaj chce go założyć no i najważniejsze nie płace za niego 3000EURO !!! montuje sie go bez robienia niczego z komputerem ale ja wole wystroić montuje sie na seryjny silnik i z 231ps robi sie 306ps :D no chyba że sie ew zmieni baranki supersprinta to bedzie 320ps jak tylko uda mi sie znaleźć kogoś na slasku kto to zamontuje to kupuje ten kit
BAKS- jest tez turo kit do 330ci na ok 550ps :hyhy: ale to juz nie w G-power
http://www.da-motorsport.com/urunler/e4 ... rogram.htm

Ostatnio edytowano 24 czerwca 2009, 13:01 przez Marks, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 12:51 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 touring
Kod silnika: M47TU
MaRio-sKaTe napisał(a):
panmarcin napisał(a):

Pewnie dlatego, że jego wartość to 2/3 wartości takiej E36, a nawet czasem i równowartość.

4500 euro to cena cudownego e36 :) wiec napewno sie nie oplaca pakowac takiej kasy... no chyba ze ktos ma widzimicha i spi na kasie

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 13:26 
Pierwsze kroki

hmmm mowisz ze masz dojscie do takiego sprzetu :) znaczy sie ze mozesz kupic sobie taka urzywke ?????

prosze powiedz ze maja dwie :)!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 14:50 
Zacna persona forum

No wiec tak czekam na informacje od 4 firm jaki koszt montażu , co do tego kitu to niestety musze cie zmartwić jest tylko 1 komplet do silnika 330i ja zobacze ile zawołają za montaż tego jak będą chcieli duże pieniądze to mógł bym ci to sprzedać tylko czy to podejdzie do twojego ? musiał bys zobaczyc na stronie G-power w sumie widze ze masz silnik 323ci M54 |2.5 170km tak ? czy wersje 325ci 190konna ?

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 15:04 
Pierwsze kroki

Marks2004 napisał(a):
No wiec tak czekam na informacje od 4 firm jaki koszt montażu , co do tego kitu to niestety musze cie zmartwić jest tylko 1 komplet do silnika 330i ja zobacze ile zawołają za montaż tego jak będą chcieli duże pieniądze to mógł bym ci to sprzedać tylko czy to podejdzie do twojego ? musiał bys zobaczyc na stronie G-power w sumie widze ze masz silnik 323ci M54 |2.5 170km tak ? czy wersje 325ci 190konna ?

Podejdzie. Generalnie to wogole u nas kosmiczne sa ceny tych superchargerow. W USA za grosze mozna sobie taki kit zrobic.. Jestesmy grubo za "murzynami" jak to mowi przyslowie. Do kolegi ze Slaska.. Montujesz supercharger i upierasz sie przy firmach ze slaska? nie rozumiem... w Krakowie zrobi Ci to godula.. a ze Slaska masz rzut beretem. Nie mow, ze przy tej inwestycji te kilometry maja jakies znaczenie :wstyd:

Ps. Montaz gotowego kitu to krotka pilka, na upartego jezeli to gotow KIT, kazdy dobry warsztat da sobie rade.

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 15:57 
Zacna persona forum

Prokurator to nie o to chodzi , dla mnie to jest okazja dzisiaj kompresor jest jutro go nie ma :) zależy mi na konkretnej odpowiedzi z warsztatu czy jest w stanie to wykonać a co dzwonie to słysze nie nie wolimy sie tego nie podejmować :] Goduli i ttc podesłałem 3-4 zdjęcia i link do kompresora jak to wyglada i czekam teraz na odpowiedź czy zrobia i za ile.
Kit jest kompletny trzeba tylko przerobic mocowanie zbiorniczka płynu hamulcowego , i przepiąć jakis czujnik temperatury chodzi o to zeby silnik chodził cały czas tak jak na zimnym czyli pobierał więcej paliwa ale nie trzeba tego robic tak mi tłumaczył koleś od którego biorę

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 16:09 
Pierwsze kroki

Marks2004 napisał(a):
Prokurator to nie o to chodzi , dla mnie to jest okazja dzisiaj kompresor jest jutro go nie ma :) zależy mi na konkretnej odpowiedzi z warsztatu czy jest w stanie to wykonać a co dzwonie to słysze nie nie wolimy sie tego nie podejmować :] Goduli i ttc podesłałem 3-4 zdjęcia i link do kompresora jak to wyglada i czekam teraz na odpowiedź czy zrobia i za ile.
Kit jest kompletny trzeba tylko przerobic mocowanie zbiorniczka płynu hamulcowego , i przepiąć jakis czujnik temperatury chodzi o to zeby silnik chodził cały czas tak jak na zimnym czyli pobierał więcej paliwa ale nie trzeba tego robic tak mi tłumaczył koleś od którego biorę

Jak masz dobra cene za zetaw to go i tak bierz.. Bo Ci ucieknie i bedziesz sobie w "twarz plul". Mocowanie to pikus.. ale z tym czujnikiem to jakas rzezba!! Tak sie nie robi ! . Jak cos to trzeba dac wydajniejsze wtryski i ew grzebnac w sofcie... bo inaczej to druciarnia, ktora moze sie skonczyc 'lekkim' remontem. Ps. Na jakim kompresorze jest to zbudowane? Masz jakies zdjecia?

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 16:21 
Pierwsze kroki

Zamontować to sobie możesz nawet sam, nie ma tam wielkiej filozofii.
Mocowania zbiorniczka płynu hamulcowego pomyliłeś chyba ze zbiorniczkiem płynu wspomagania kierownicy.

Bez możliwości zbadania AFR raczej bym do tematu nie podchodził, ale obecnie każdy w miarę przyzwoity chip-tuner posiada sondę. Po hamowni z AFR będziesz wiedział czy jest wymagana modyfikacja softu i czy seryjne wtryski są wystarczające.

To co usłyszałeś o "modyfikacji" czujnika temperatury to taki rezystor-tuning z allegro :).

Zdjęcia kompresora są na stronie g-power lub na allegro :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1