BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 27 czerwca 2025, 13:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] auto nie przyspiesza!!!!
PostNapisane: 27 czerwca 2009, 18:42 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam serdecznie jestem tu nowa. od roku posiadam Bmw e 36 coupe 1,8 IS , które nieustannie sie psuje. Jest po wymianie skrzyni biegów zrobieniu nie rownej pracy silnika, po wymianie jakiegos sworzenia , gume .... po naprawie po wypadku ktory spowodowal moj ukochany braciszek;/ dzieki czemu wyszło ze auto juz wczesniej było klepane . jak to baba kupilam zwykly shit ale juz nic na to nie poradze i tak je kocham. Okolo 2 tygodnie temu siadło mi sprzęgło ktore juz zostało wymienione na nowe dalam 1120 zł z robota w "Renomowanym zakladzie mechanicznym" tak taki renomowany ze auto oddali mi nie nadajace sie do jazdy, gasło obroty wahaly sie od 1-3 tys i bum po jezdzie za ktoryms razem dopiero oddalo sie normalnie odpalic , nie dało sie wystartowac tragicznie szarpało na biegu 1 i 2 reszta chodzila ok. wiec wrocilam spowrotem narobilam troche zamieszania bo juz nie wystrzymalam gdyz bardzo fajny mechanik cwaniak drwil sobie ze mnie mowiąc " skarbeczku to nie wina sprzegla tylko silnika" no do cholery kogo by to nie ruszylo przywiozlam auto jezdzace normalnie chodzace a oni mi jakiegos trypla oddaja wypilowalam troche pysk powiedzialam ze mnie to gowno obchodzi i auto ma byc w takim stanie jak je przywiozlam!! ok za 20 min auto bylo gotowe cos grzebali pod maska chyba te obroty ustawiali i chodzilo super do wczoraj!!!! :zly: :zly: :zly: mianowicie bylam poza domem i gdy wracalam rozpetala sie tragiczna burza nic nie bylo widac , walilo piorunami , strugi deszczu plynely ulica, i w miejscu gdzie stalam byl zamkniety przejazd kolejowy i dolek z mnustwem wody, gdy ruszalam zaczelo mi auto zrywac ja na gaz a auto zamiast PRZYSPIESZAC zwalnialo ,obroty skakaly jak glupie a auto nie chcialo jechac, dojechalam pod sklep i zadzwonilam po kuzyna z wujaszkiem bo sie przestraszylam przyjechali kazaali mniu sie przewiezc i chodzilo ok , no to sie rojechalismy i dojechalam jakies 1,5 km dalej i znow to samo zadzwonilam po nich spowrotem , autem pojechal moj kuzyn ( chlop to sobie zawsze da rade) zajechal jakos pod dom. Wujaszek ktory zreszta naprawial mi to auto powiedzial wtedy ze nie mam dolnej oslony silnika i ze mogla sie dostac woda i cos jakies kabelki pozalewac i auto temu nie chce jechac!!!! dzis postalo troche na sloncu postanowlilam sie przewiezc i znow to samo noga na gaz nie chce jechac obroty sobie chcodza jak chca i muli co jest grane ???????? bo juz mam dosc mechanikow i wpieprzania kasy w to auto sorry ze sie tak spisalam jestem tylko dziewczyna w dodatku nie znam sie na autach nie wiem co sie mglo spierdzielic a jak pojade do mechanika to podejrzewam ze znow kase zedra !!! potrzebuje pomocy a tu nie mam na kogo liczyc :kwasny: :zalamany: ? pomoze ktos??

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2009, 19:46 
Specjalista

Moje BMW: E-36 320i Touring 95
Kod silnika: M52b20
Witam może znajdzie się jakiś Kolega z Rzeszowa który podepnie Koleżance auto pod kompa bo to byłoby na początek najlepsze
mógł zalać się czujnik wału ale to takie wróżenie

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2009, 20:33 
Pierwsze kroki

Witam miałem podobny problem w poprzedniej E36 mianowice od spodu w wtyczce od sondy lambda zbierała mi sie woda przez co niechciał mi jechać ( nie przyśpieszał ) i skakały mu obroty . wystarczyło osuszyć i oizolować i było oki . Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 13:04 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam kolegow rzeczywiscie wyschło mi auto i juz normalnie bez problemow sie jedzie, zamowilam oslone silnika oizoluje sie i mysle ze bedzie wszystko ok . dzieki za podpowiedz pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 13:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 525d xD / X3 M40i
Kod silnika: N47T / B58
Garaż: E46 328Ci:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98605
F20 116i:
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170601
No widzisz jak fajne, problem rozwiazany. A tak BTW na przyszlosc pisz bez pogrubenia :) Chyba ze chcesz podkreslic jakies wazniejsze slowo/zdanie :)

Pozdrawiam

F20 116i M-Pakiet by Vit0 -->> Valencia Orange - sprzedane
E46 328Ci by Vit0 -->> Cosmosschwartz - sprzedane

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2009, 11:25 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 325i coupe
Kod silnika: M50b25
witam, szukam pomocy w podobnej sprawie. mam 2.5i coupe w automacie. samochod jest w bdb stanie, ale przy gwaltownym przyspieszaniu jest cos takiego jakby paliwo nierowno dochodzilo, przyspiesza, ale w jednej chwili ciagnie bardziej za chwile przyspieszenie spadnie i to wszystko w pare sekund. wymienilem swiece na nowe, ale dalej to samo, silnik nie katowany. spalanie w normie, ostatnia trasa to 10L/100km 11,5L/100km w miescie, tylko to przyspieszenie... jesli ktos ma jakis pomysl lub rozwiazanie prosze o pomoc,
podrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2009, 12:08 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36
Kod silnika: m52b25
Sprzeglo za 1120zl ?? ja bede mial nowe luka za ok 650-700zl z robota.
warsztat renomowany a zatrudnieni w tym nierenomowani pracownicy to norma i przeplacać szkoda ..........

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1