no to takie krotkie sprostowanie, bo widze ze troche sie roznych komentarzy odezwalo
1. mysle ze felgi to rzecz gustu i mi akurat na takich felgach sie podoba, malo jest ladnych felg ktore pasuja do tego samochodu - no moze najlepiej wygladaja M3 z pozostalych, ewentualnie jakies duze skrecane BBSy z rantem, ale takich mi szkoda by bylo na wroclawskie drogi (moje obecne felgi i tak sa dosc mocno zniszczone i zaplanowalem ich odrestaurowanie na zime), tak ze jakos opinie typu 'felgi masz do dupy, wywal i zmien najlepiej na serie' (bo taki domyslam sie jest kierunek sugestii) na pewno mnie nie przekonaja do zmiany felg -
jesli uwazasz ze felga jest zla, przedstaw mi jaka powinna byc, to wtedy moge sie ustosunkowac do tego czy np to co Twoim zdaniem jest ladne, mi sie tez podoba... z wiekszosci komentarzy wnioskuje ze wszystko co jest poza serią jest złe...? czy dobrze rozumiem?
2. co do zmiany na 8000K to zmiana ta jest bardziej pod kątem ringów white ccfl (ktore mimo ze sa white, swieca na 8000K) i kiedy zarnik jest 4300 i swieci prawie ze na zolto, a ring na niebiesko to wyglada to o wiele bardziej wiesniacko niz gdy obydwa elementy swieca na 8000K - wtedy jest przynajmniej jednolite a nie w 18 kolorach. tym bardziej ze wiekszosc km nabijam w miescie ktore jest dobrze oswietlone, wiec nie zalezy mi na tym jak mocno rozswietlaja mi droge moje ksenony, a gdy jade w trasie i potrzebuje sobie rozswietlic droge, mam od tego swiatla drogowe, a mijania na 8000K w zupelnosci mi wystarczaja do rozswietlenia drogi przed samochodem, bo nie poginam 2 paki po drodze za miastem
3. kierunki przód - wiem, najlepiej powinna byc seria, albo biale a'la emka (no bo przeciez majac 316, 318 czy 320 niech wszyscy mysla ze mam empałer!) albo pomaranczowe no bo przeciez takie w fabryce montowali to sa najlepsze, moim zdaniem o wiele lepiej prezentuje sie kierunek ktory ma wewnatrz taki wklad jak lampy ksenonowe i wyróżniający się odbłyśnik
4. lampy tył - chcialem zmienic na LEDy przypalane, ale sie rozmyslilem po tym jak zobaczylem jak obrzydliwie to wyglada kiedy na bok zachodzi mi czerwony pas od swiatel pozycyjnych, uwazam ze lampy ktore sa zamontowane u mnie, tym bardziej ze jest to samochod czarny, doskonale pasuja do tego samochodu.
djenker mowisz ze wyglada jak UFO z 8000K, a nie sadzisz ze przy zmianie tylnych lamp (bo domyslam sie ze pewnie podobaja Ci sie LEDy skoro nie podobaja Ci sie moje) ale z tysiącem drobnych lampek na tyle to juz nie uwazasz ze będzie bardziej 'ufowate'?
5. stan lakieru - to fakt, tutaj nie ukrywam ze w najblizszym czasie musze oddac samochod albo do odmalowania na nowo, albo do polerki, bo rysy sa juz dosc widoczne ale poki co mam wazniejsze wydatki...
orso jesli jestes taki cwany i posiadasz wosk ktory wypelnia rysy i odrestaurowuje lakier niczym z 'telezakupow mango' to polec mi taki, bo domyslam sie ze Ty taki stosujesz skoro jestes taki cwany. Ku twojej wiadomosci myje samochod i woskuje 1-2 razy w tygodniu, ale logiczne jest ze zaden wosk nie 'naprawi lakieru' tym bardziej przy zdjeciach w mocnym sloncu
samochod byl na nowo lakierowany jakies 4-5 lat temu, ale jako ze poprzedni wlasciciele korzystali raczej z myjni automatycznych to jego stan jest jaki jest - w sumie nie wiem czemu ten odcien na zdjeciu wyglada nieco inaczej, moze jest to spowodowane tym ze inaczej zalamuje sie swiatlo na lakierze
6. co do listew chromowanych, grilla itd - zauwazylem ze wiekszosc z Was jak widzi chromline w coupe to uwaza to za pogwalcenie wszelkich zasad zycia itd, ale tak na prawde to jest BMW a nie calibra, BMW jest marka bardziej 'luksusową' i w pewnym sensie chrom bardzo ladnie podkresla ten samochod i ladnie kontrastuje z ciemnym kolorem nadwozia. to owszem rowniez rzecz gustu jak wszystko powyzsze, moim zdaniem chrom bardzo ladnie sie komponuje.
Santino w sumie nie wiem czemu sie tak swieca, ale moze dlatego ze sa w miare nowe bo maja chyba 1,5 roku to jeszcze nie sa zniszczone
7. rozne inne pierdoly typu galki itd - moze nie kazdy przeglada wszystkie zdjecia, ale mozna zauwazyc ze na poczatku wrzucilem zdjecia samochodu zaraz po tym jak go kupilem, a pozniej sukcesywnie zaczalem wyrzucac i zmieniac rzeczy ktore mi nie odpowiadaly, co mozna zaobserwowac na fotkach na kolejnych stronach - miedzy innymi zmianie ulegla galka od zmiany biegow, pozbylem sie chlapaczy, czy tez dorzucilem nakladki na pedaly i ringi - nie widze tutaj nic kosmicznego co by mialo razic 'honor bmw', bo sa to typowe rzeczy ktorych wiele samochodow ma, wiec moze ktos mi rozjasni sprawe. co do radia to bardzo chetnie wstawie sobie alpine za 4 koła, ale jako że trzymam samochod pod domem uwazam za bezsensowne kupowanie ladnego radia do tego samochodu, bo za 3 dni go nie bedzie razem z szybą, wiec moze drogi uzytkowniku proponujac mi zmiane radia na fajniejsze zaproponujesz mi jeszcze ze dorzucisz mi nową szybę i drugie takie radio kiedy mi juz je skroją
i tak jeszcze na koniec mala prosba do osob ktore beda pisaly kolejne posty, zeby byly one z sensem a nie nic nie wnoszace typu 'jest do dupy' i koniec przekazu, bo takie cos ani nie przedstawia mi Twojej perspektywy na to jak cos powinno wygladac, tylko ze jest nie w Twoim guscie, mam gleboko czy Ci sie podoba czy nie, bo to mi ma sie podobac a nie Tobie, mi tez moze nie podobac sie Twoje E30/E36/E46/E39 często w wersji 'rdza-line' i
cenię posty które coś wnoszą tak jak np Santino umotywował dlaczego felgi zle mu się kojarzą, czy tez wyraził opinię na temat tylnych lamp popierając to tym że takie widział na żywo a nie na zdjęciach, bo różnica pomiędzy zdjęciem a rzeczywistością w każdym calu jest duża
prawde mowiac na tym forum niewiele jest samochodow ktore czyms 'odstępują' od serii, bo jak wiele z nich oglądałem to najbardziej zapadła mi w pamięć E46
Santino i E46
dzikusa i tak na prawde uwazam te samochody za jedyne ladnie zrobione beemki ktore sa tutaj wypostowane, poza tym jeszcze widzialem ze dwie E60 ladnie zrobione. Poza tym wszystkie samochody to sama seria, może i zadbane ale seria
tak ogolnie jak czytam moj temat to 80% postów to obelgi w moim kierunku ze wszystko jest zle i mam wrocic do serii, przy czym 90% z tych 80% to posty nieumotywowane... mi np nie podoba się seria - jedyna seria jaka mi się podoba to M3, M5 i M6 a wszystkie pozostałe samochody ktore wyjezdzaja z fabryki nie wydaja mi sie w zadnym stopniu oryginalne i ciekawe, bo są takie same, po co mi oglądać beemki w galerii na forum, jak rownie dobrze moge popatrzec sobie na samochod sasiada, ktory wyglada tak samo, no chyba ze jest aktualnie pobrudzony...
no i na koniec mala riposta odnosnie chamskich komentarzy odnosnie 'zdjec przy samochodzie'.
djenker, wole zamieszczac jakiekolwiek zdjecie stojac przy samochodzie, niz wrzucac zdjecia z piwem z kolegami na murku albo zgonem przy browarze pod stołem, nie wiem czy Ty akurat takie wrzucasz, ale mysle ze jesli chcesz wyznaczać granice obciachu to moze chociaz pokazalbys mi swoje zdjecie przy beemce pod tytulem 'jak powinno sie stac przy bmw', a bede bral z Ciebie przyklad zeby byc tak eleganckim i zajebistym jak Ty
Davvid, jesli chodzi Ci o moj ubior to masz racje, marynarki sa ch*****, najlepiej nosic kreszowy dres, bo domyslam sie ze z takim sie wozisz po miescie, trzymajac jedna reke na kierownicy a druga na galce zmiany biegow (ale tutaj nie wiem czy wiesz skrzynia dostaje troche po dupie, wiec lepiej zmien styl jazdy!) i puszczasz oczko do laski na przejsciu dla pieszych myslac sobie 'tak mala, taki ze mnie kozak, moje cztery paski adibos moga byc twoje'
teraz zapewne jak sie domyslam podniesie sie wielkie oburzenie w moim kierunku z Waszej strony, ale powiedzcie mi czy nie mam racji? rejestrujac sie na forum i wchodzac wsrod Was myslalem ze jestescie ludzmi na poziomie, pasjonujemy sie samochodami tej samej marki, czasem prosilem o pomoc w dziale technicznym ktora od czasu do czasu uzyskalem, czasem pomoglem komus innemu, ale widze ze kiedy przychodzi co do czego to moje pojmowanie osob na tym forum troche sie zmienia i na dzien dzisiejszy uwazam ze nie kazdy jest tutaj czlowiekiem 'na poziomie'... no chyba ze na poziomie prostaka to i owszem troche osob sie znajdzie