BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 27 czerwca 2025, 12:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] co to tak pika?!
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 21:56 
Pierwsze kroki

podpowiedzcie mi bo nie mam pojecia co to tak pika?! raz na jakis czas mam potrojne pikniecie w samochodzie, cos w stylu czujnikow parkowania. Ale tylko w trakcie jazdy i nie koniecznie wtedy jak ktos podjeżdża za blisko samochodu (myslalam ze chodzi o czujniki parkowania).

Ostatnio edytowano 30 czerwca 2009, 07:49 przez Arek328i, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 22:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: 3x e36
Kod silnika: m43b18 m43b19 m52b25
To ostatni dzwonek żeby się katapultowac :hyhy: a serio to te 3 piknięcia to zegarek na 15 sekund przed pełną godziną wydaje takie dżwięki.

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 22:02 
Częsty bywalec

Garaż: było e46 320d <>

jest e92 335 <>
albo masz swiatla nie wlaczone lub zaciagniety reczny

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 22:18 
Pierwsze kroki

hhahaha dobre, a tak powaznie to zegar nie mam nastawiony, bo nie wiem czamu w komputerze nie trzyma mi w pamieci, i za kazdym razem po wylaczeniu samochodu restartuje sie wiec chyba to nie zegar, swiatla natomiast wyja mi jak popieprzone wiec tez nie swiatla a reczny napewno mam opuszczony!!
Czy moze byc to powiazane z ABS lub KONTROLA TRAKCJI? raz na czas zapala mi sie lampka od ntych funkcji, i wtedy nigdy mi nie zapika. Jak lampka sie nie zapala to pika raz na czas. Jutro jade na kompa dowiem sie o co chodzi z lampka ale mysle ze te pikanie to cos innego?!

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 22:22 
Częsty bywalec

Garaż: było e46 320d <>

jest e92 335 <>
czasami sa takie pikniecia jak masz wlaczone radio i akurat straciles siec<zasieg tego radia co szukales i szuka ci nastepnego > radia ale przy tych kontrolkach raczej nie pika przynajmniej w 320d .sprawdz na wylaczonym radiu czy ci pika .a jak wlaczysz radio ktore ma slaby zasieg wjedziesz np do tunelu i tracisz zasieg lub parking podziemny to zaczyna pikac doploki nie znajdzie kolejnej stacji

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 22:41 
Pierwsze kroki

sluchajcie nareszcie wzielam owners handbook do reki. Po pierwsze dodam ze mam komputer pokladowy w samochodzie. po drugie wyczytalam ze komputer potrafi ci przypomniec o dwoch ustawionych godzinach, ale w zwiazku z tym ze moj zegarek nie dzialal do teraz watpie czy chodzilo o to, bo niby skad mial wiedziec ze to jest ta godzina. Ale z drugiej strony to pikanie to moglo byc wlasnie usilne wzywanie mojego zegarka USTAW MNIE DO DIABLA. Nie mam pojecia. Ale..
udalo mi sie wkoncu ustawic ten zegarek (oczywiscie z instrukcja w reku :)) jutro jade w trase zobaczymy czy pomoglo. Radio to napewno nie jest bo radio ostatnio wymienilam na zupelnie nie fabryczne a poza tym to pikanie nie przrywa audycji radiowej czy zasiegu radia.. nie mam pojecia:)

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 22:47 
Zacna persona forum

Moje BMW: 3x e36
Kod silnika: m43b18 m43b19 m52b25
Cytuj:
Imię: Arkadiusz
Arek328i napisał(a):
nareszcie wzielam
zdecyduj się :rotfl: napisałeś że za każdym razem się resetuje więc skoro startuje od 0,00 to możliwe że nalicza godzinki.Druga możliwośc jest taka że masz słabe łącze przy czujniku temperatury i uprzedza że może byc ślisko to tylko przypuszczenia ale...........

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2009, 11:46 
Pierwsze kroki

no dobra dopatrzyliście się gratuluje !!
w poprzednich postach wyjaśnialam ze pisze z chlopaka konto bo ten wyjechal sluzbowo i zostawil mnie z tym calym problemem na kołach :) wczesniej mialam problem z obrotami wiec napisalam na forum i postanowilam napisac tez o tym dziwnym pikaniu bo mnie czasem rozbraja:)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1