BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 13:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2009, 15:48 
Zacna persona forum

Moje BMW: 528i 318i
Kod silnika: M52TUB28 M40B18
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=25990
ja własnie wróciłem z myjni typu Karcher, mieści się ona przy stacji Lotos jak sie zjeżdża z Grunwaldzkiej na szczecin,

Szczerze już tam nie pojade, zapytałem na CB o myjnie bezdotykową i mówili że mam tam zajechać bo jeszcze jest sprzątanie auta i inne pierdółki, wrzuciłem 7 zł na początek (dodam że autko nie było za czyste) i po chwili koniec mycia, wydaje mi sie że oszukują na minutach, ale głowy nie dam uciąć, musiałem jeszcze dorzucić 2 zety na opłukanie i na bok bo nie lubie jechac od razu jak mam mokre auto, nie dało się wytrzeć auta szmatką bo sie mazało, tu dodam że mam specjalne szmatki to wycierania po myciu,

jednym słowem nie polecam , syf kiła i mogiła :D:D

MOJA E34 528i DELPHIN METALIC ==>> http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=25990
MOJA E39 535i V8 BIARRITZBLAU METALLIC ==>> http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=60703 ( Sprzedana :-( )
MOJA E30 318i CIRRUSBLAU METALLIC ==>> viewtopic.php?f=6&t=78957

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2009, 17:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
groocha, bo tak jak Ty zrobiłeś to te myjnie bezdotykowe wogóle sensu nie mają już lepiej jechać na zwyczajną wydasz tyle samo kasy, nic sie nie narobisz a i samochód czystszy bo przynajmniej czymś przetarty no i suchy mniej więcej :]

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 00:21 
Zacna persona forum

pierd.... już te myjnie bezdotykowe, nie miałem czasu w domu, muszę rano umyć na podwórku na spokojnie, nawoskowac nabłyszczyć i będzie gitara, wstyd było mi jeździć w taka ładna pogode brudasem wiec pjechałem, ale co tam lubie mieć czyste autko

MOJA E34 528i DELPHIN METALIC ==>> http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=25990
MOJA E39 535i V8 BIARRITZBLAU METALLIC ==>> http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=60703 ( Sprzedana :-( )

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, 08:04 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M43TU
wipeer napisał(a):
heh a ja myje za intermarche na glinkach na myjce niby ciśnieniowej ale tylko wale piane i dalej lecę gąbką z mikrofibry w bagażniku wiaderko z szamponem i lecimy :P potem tylko spłukuje myjką i cały koszt mojego mycia zamyka sie w 3zł

pisze jak byk zeby recznie nie myc :) no ale skoro nikt sie nie pucuje :)
groocha napisał(a):
i po chwili koniec mycia, wydaje mi sie że oszukują na minutach, ale głowy nie dam uciąć

Kazdy oszukuje ... myjnie otwieraja to naliczaja jak trzeba a nawet ciut zwiekszaja czasy "kredytów" i nie oszczedzaja na środkach ... po 2-3 tygodniach po otwarciu jak klientele nałapia ...srodków dają mniej i czasy kredytów drastycznie maleja ... standard :)

groocha napisał(a):
nie dało się wytrzeć auta szmatką bo sie mazało, tu dodam że mam specjalne szmatki to wycierania po myciu

POniewaz program 3 i 4 to kolejno wosk w plynie i jakis tam nablyszczacz ... jak zaczniesz recznie wycierac to zrobisz mazy i nic wiecej ... :P

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2009, 07:00 
Forumowicz

Moje BMW: 330xi
Kod silnika: M54B30
AC_SCHNITZER napisał(a):
oczywiscie ręczna ( ciśnieniowa) na monety
ul Glinki,(plac giełdy)
ul Nowotorunska (przy ul, planu 6 letniego, stacja benz,)
ul Fordońska przed mostem Warszawskim (po prawej jak do fordonu)
ul Żwirki Wigury (za komisem ,przed stacją benz)

W Bydgoszczy 4 myjnie, a w moim pipidówku jest już 5 automatycznych. Coś się opóźniacie. :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2009, 07:24 
Zacna persona forum

Moje BMW: Mitsubishi Galant
Kod silnika: 4G63
Jakub, nie liczy sie ilosc a jakosc :hurra: :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2009, 07:45 
Zacna persona forum

marver napisał(a):
POniewaz program 3 i 4 to kolejno wosk w plynie i jakis tam nablyszczacz ... jak zaczniesz recznie wycierac to zrobisz mazy i nic wiecej ... :P

Wiem że to jest nabłyszczanie, ale ja spłukuje tylko zimną wodą bo co mi z takiego nabłyszczania jak go sam nie mogę wypolerować ani wytrzeć do sucha

Po drugie po co mam nabłyszczać jak zauważyłem że taka myjnia i tak nie domyje wszystkiego, to co mam brud woskiem traktować ? :hyhy:

Ja sporadycznie korzystam z myjni bezdotykowej bo mam sporo miejsca na podwórku i mam gdzie myć, a tu akurat byłem na wyjeździe i korzystając super pogody opłukałem auto, mam porównanie co do mycia i woskowania więc spoko oko kolego , Ahoj

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2009, 11:48 
Przyjaciel forum

marver, gdzie ten parking tam jest??? bo wczoraj szukałem zapytałem sie nawet taxówkarza i nie wiedział :niepewny: to po tej samej stronie co netto czy po drugiej??? bardziej w stronę kap czy szwederka???

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2009, 12:22 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M43TU
wipeer napisał(a):
marver, gdzie ten parking tam jest??? bo wczoraj szukałem zapytałem sie nawet taxówkarza i nie wiedział :niepewny: to po tej samej stronie co netto czy po drugiej??? bardziej w stronę kap czy szwederka???

po tej samej stronie co NETTO ... jedziesz z ronda Kujawskiego w strone KAP .. po lewej masz NETTO i jakies 200m .. moze 300m dalej jest BIEDRONKA ... to ten parking strzeżony przy biedronce ( mniej wiecej ta biedronka jest na wysokosci szpitala BIZIELa, ciut przed nim lecz po stronie NETTO ..wjazd jest od wojska polskiego takze nie sposob zauwazyc )nawet jest strzałka WJAZD DO BIEDRONKI )

zreszta zauważylem ze pogoda sie robi takze jutro moze w czwartek bede tam jechal po 18 jak slonce odpuszcza.

groocha napisał(a):
Ja sporadycznie korzystam z myjni bezdotykowej bo mam sporo miejsca na podwórku i mam gdzie myć, a tu akurat byłem na wyjeździe i korzystając super pogody opłukałem auto, mam porównanie co do mycia i woskowania więc spoko oko kolego , Ahoj

Wierze kolego ze znasz sie na rzeczy :) myślałem ze korzystałes ze wszystkich 4 programów .. ale jak tylko proszek i splukiwanie to dziwne ze sie pomazało .. chociaz skoro obaj wiemy ze nie domywaja to moze poprostu ten brud sie rozmazał co nie został zmyty.... tak czy siak zgadzamy sie obaj z faktem ze te myjki to chyba tylko dobre do splukiwania :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2009, 16:18 
Pierwsze kroki

Myjnia wporządku. Jeżdżę kilka latek tam i jestem zadowolony x) Polecam ;))

Tytuł: Re: Ręczna myjnia Bydgoszcz - zrób to sam :P
PostNapisane: 26 lutego 2011, 19:15 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36
Kod silnika: -
Mam nadzieję, że nikt nie obrazi się o odgrzebanie starego tematu, ale nie chce zakładać nowego :P
Orientuje się ktoś może, czy jakaś myjnia na terenie Bydgoszczy udostępnia swój "garaż", aby móc samemu umyć sobie auto zimą i wytrzeć nie obawiając się o minusowe temp. na dworze? Jeśli tak to prosiłbym na namiary i cennik :) Kiedyś, jak dobrze pamiętam czytałem reklamę, w której była taka możliwość, ale teraz nie mogę sobie tego przypomnieć :zdegustowany:

Tytuł: Re: Ręczna myjnia Bydgoszcz - zrób to sam :P
PostNapisane: 26 lutego 2011, 19:57 
Przyjaciel forum

na parkingu pod realem jest myjnia, ale tam musisz zapłacić(20zł) i oni ci myją, a samemu chyba nie można.

też chętnie się dowiem gdzie są myjki ciśnieniowe w garażach (o ile są)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1