BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 21:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] TURBINA w e32 i e34 750 i 535
PostNapisane: 11 maja 2009, 00:59 
Pierwsze kroki

Not found 404

Ostatnio edytowano 28 grudnia 2009, 03:00 przez Arekmistrz17, łącznie edytowano 2 razy

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2009, 16:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
najprościej turbo do 535 założyc niewielki stopień sprężania ma do tego sporo miejsca w komorze silnika bo w 750 to nie wiem gdzie to upchniesz :)

Do tego motor v12 może się mocno przegrzeweać z turbem dwie długie głowice mało miesjca pod maska jeszcze dowalisz grzejące się turbo do tego ciekawe gdzie je upchniesz i kto ci to skonfiguruje :)

Koszt profesjonalnego turba przy M30B35 to pewnie ze 10 000zł do 20 000zł w cenie turbo intercooler wtryski kute tłoki wał korby konfiguracja wydech dolot inny nie wiem pewnie o wielu rzeczach zapomniałem :)

Faktem jest że prostego zadnia sobie nie postawiłeś ale zostałbym przy uturbianiu R6 bo przy v12 to cud to dobrze zrobić a jak się uda to skrzynia pewnie umrze :)

efekty w 535 pewnie spokojnie koło 270-300KM w 750 350-400 to rozsadne granice mocy moim zdaniem żeby to jeździło nadal na codzień

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2009, 16:33 
Zacna persona forum

Moje BMW: E30 344i
Kod silnika: m62b44
Garaż: E36 Coupe 325i
E30 Coupe 344i
Dokladnie turbo najlepiej do m30 zalozyc, choc koszta tego sa takie duze ze troche dolozysz i zrobisz swapa na s60b50, ktore jest 100 razy lepsze od takiego 3.5 z turbo pod wzgledem charakterystyki, reakcji na gaz i awaryjnosci

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2009, 21:44 
Pierwsze kroki

Jezeli chodzi o miejsce w komorze silnika w 750 to to niejest problem tylko ,że chyba jednak szkoda mi niszczyc tak piękny silnik turbem i jednak zdecyduje się na turbo do m30b35.Co do swapa to odpada bo mam silnik w stanie idealnym i chce go wzmocnic a nie kupowac inny.Popytalem w paru miejscach i jest koles ktory wykonuje instalacje twin turba z nissana 300zx z calym zestrojeniem komputera ze zmianą kolektora itp za 8-10 kafli tylko ,że wlasnie wyjechal na wakacje a ja nigdzie nie moge znalezc mocy i stopnia sprężania tego twin turba ;/.Jezeli macie jakies informacje na ten temat to dajcie znać.Acha i jaką skrzynie polecacie ? no bo jezeli mi ktos zrobi to turbo to chce zmienic skrzynie na jakas inna ( myslalem tutaj o 6 biegowym manualu z Audi V8 4.2 bo akurat mi taka pozostała po V8.Czekam na wasze opinie. Pozdrawiam i z góry thx za pomoc :)

--------------------------------------------------------------
Sprzedam BMW e30 M3 17000zł PILNIE!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 22:29 
Pierwsze kroki

Gdzie w 750i E32 jest miejsce na turbo ?!?! Przeciez tam ciężko do świec się dostać a co dopiero turbo wkładać!
Do silnika R6 wystarczy jedno turbo, po co wkładac dwa, to nie jest V6 jak w Nissanie, a skrzynie wydaję mi się że najlepiej założyc Getrag 265.

Cytuj:
Faktem jest że prostego zadnia sobie nie postawiłeś ale zostałbym przy uturbianiu R6 bo przy v12 to cud to dobrze zrobić a jak się uda to skrzynia pewnie umrze

Skrzynia jeśli jest w dobrym stanie to wytrzyma, czytałem kiedyś o 850i turbo w automacie, miało ponad 500KM i jeździło, ale zawsze mozna wrzucić manuala z E31 :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 22:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Arekmistrz17 napisał(a):
Acha i jaką skrzynie polecacie ? no bo jezeli mi ktos zrobi to turbo to chce zmienic skrzynie na jakas inna

manuala z E34 540i

PS. Zapodaj gdzieś fotki i troche danych tego M3, jeśli faktycznie jest w bdb stanie to za tą kase biorę 5 sztuk :P

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 22:56 
Pierwsze kroki

Cytuj:
PS. Zapodaj gdzieś fotki i troche danych tego M3, jeśli faktycznie jest w bdb stanie to za tą kase biorę 5 sztuk

Ja biorę nawet jak nie jest w bdb stanie!! :D

Tytuł:
PostNapisane: 3 czerwca 2009, 08:39 
Przyjaciel forum

kapitan_bomba napisał(a):
Gdzie w 750i E32 jest miejsce na turbo ?!?! Przeciez tam ciężko do świec się dostać a co dopiero turbo wkładać!

Takie cos wtedy robisz

Obrazek

i tez sie da ;)

Tytuł:
PostNapisane: 3 czerwca 2009, 14:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
E30 M3 BDB za 17 tys? Czy też może 17 lat ma autor tematu? Chyba czas pomyśleć o providencie :hyhy: :niepewny: :rotfl:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 4 czerwca 2009, 19:47 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36 coupe/E30
Kod silnika: M52B28/M60B40
chyba ktoś tu sobie jaja robi z nas i nic więcej...

Tytuł: Re
PostNapisane: 30 czerwca 2009, 22:20 
Pierwsze kroki

Witam.
Nie było mnie w kraju więc nie mogłem zajrzeć na forum.
Temat już nie aktualny bo sprzedałem e32 i e34 i zakupiłem Audi RS2 wzmocnione i narazie wystarczy.Niedługo najprawdopodobniej bede miał do sprzedania starą BMW M6 e24 czerwoną zarejestrowaną jako zabytek ( ale juz nie za tak smieszne pieniądze jak e30 )

Co do e30 to poszla jak tylko napisalem ten temat przeciez za tak smieszne pieniądze to odrazu poszła.

Tytuł: Re: Re
PostNapisane: 30 czerwca 2009, 22:27 
Zacna persona forum

Arekmistrz17 napisał(a):
Witam.
Nie było mnie w kraju więc nie mogłem zajrzeć na forum.
Temat już nie aktualny bo sprzedałem e32 i e34 i zakupiłem Audi RS2 wzmocnione i narazie wystarczy.Niedługo najprawdopodobniej bede miał do sprzedania starą BMW M6 e24 czerwoną zarejestrowaną jako zabytek ( ale juz nie za tak smieszne pieniądze jak e30 )

Co do e30 to poszla jak tylko napisalem ten temat przeciez za tak smieszne pieniądze to odrazu poszła.

Czekam na galerie w dziale inne pojazdy uzytkownikow albo zalecam zakup nowych lopatek do piaskownicy :P

Tytuł:
PostNapisane: 1 lipca 2009, 09:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
hahahahah sprzedałeś 3 piękne auta ( o ile je w ogóle miałeś ) i kupiłeś takie g..no, żer szok RS2 wyglada jak kupa trza było kupić M5 :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 lipca 2009, 16:01 
Pierwsze kroki

Szkoda strasznie że ta M3 tak szybko poszła :hyhy: wyślij mi fotki tej M6 bo jestem zainteresowany zakupem :D

Tytuł: hahaha
PostNapisane: 1 lipca 2009, 21:46 
Pierwsze kroki

Fotki M6 będą w przyszłym tygodniu bo jeszcze nie dostałem tego auta.
hahaha Zdzira dał bym sobie rękę uciąć ,że na żywo nie widziałeś nigdy oryginalnego Audi RS2 poza tym każdy ma to co lubi , mi się podoba i dlatego to mam i dla Ciebie wygląda jak kupa ale wale Cie na każdym biegu.
Wnuku jeżeli preferujesz zabawy łopatkami to polecam Ci zakup na allegro zestawu małego odkrywcy (łopatka,grabki,sitko i wiaderko).

Tytuł: Re: hahaha
PostNapisane: 1 lipca 2009, 22:21 
Zacna persona forum

Arekmistrz17 napisał(a):
Fotki M6 będą w przyszłym tygodniu bo jeszcze nie dostałem tego auta.
hahaha Zdzira dał bym sobie rękę uciąć ,że na żywo nie widziałeś nigdy oryginalnego Audi RS2 poza tym każdy ma to co lubi , mi się podoba i dlatego to mam i dla Ciebie wygląda jak kupa ale wale Cie na każdym biegu.
Wnuku jeżeli preferujesz zabawy łopatkami to polecam Ci zakup na allegro zestawu małego odkrywcy (łopatka,grabki,sitko i wiaderko).

Troszke dziwi mnie ze jest 5 aut, nagle nie ma ani jednego, pomysly rodem z forum Gimnazjum.pl, zakup rs2 w tak krotkim czasie po sprzedazy e30m3??? Moj znajomy szukal przez 3 lata az w koncu dal sobie spokoj i za kilkanascie tys przerobil zwykla 80 kombi na rs2 bo koniecznie chcial taka a ty nagle w ciagu kilku dni taka wynajdujesz?? Wez mnie prosze nie rozsmieszaj. A co do smigania na kazdym biegu to bym uwazal, bo dobry driver potrafi 1,8 objechac m3 na kretej drodze wiec i rs2 mozna :hyhy:

Co do zestawu mam kilka bo moja corka lubi sie nimi bawic na plazy ;) Pozdrawiam i w dalszym ciagu czekam na galerie :]

Tytuł: xDD
PostNapisane: 1 lipca 2009, 23:32 
Pierwsze kroki

Hola Hola kowboju wstrzymaj konie!E34+E32+E30=5 aut ? Teraz to mam pewnosc ,że tym zestawem to bawisz się Ty.
A skąd Ty możesz wiedziec ile ja szukam RSki ?Widocznie kolega nie używał Ebaya bo ja trafiłem w przystępnej cenie RS2 z małym przebiegiem z Angli z dowodem V5C więc dlatego M3 poszło tanio bo brakowało kasy a e34 i e32 za normalne pieniądze poszły.Co do tego że dobry kierowcaw 1.8 na krętej drodze objedzie M3 to sie zgadzam w 100%.
Pozdrawiam :)

Wydaje mi się ,że ten tamat można już zamknąć bo niema sensu udowadniać sobie kto jaki posiada samochód.

Fotki mojej RSki

Tytuł:
PostNapisane: 1 lipca 2009, 23:39 
Zacna persona forum

Arekmistrz17, no i jakbys od razu je dodal to nikt by z toba nie polemizowal ;)

Sztuka kozak, gratuluje perelki!

Tytuł: x
PostNapisane: 1 lipca 2009, 23:49 
Pierwsze kroki

No i spoko tylko wiesz bez obrazy z tymi wiaderkami itp... ale naprawde wkurza mnie takie cos ,że ktos nie wierzy itp... :)
Perełka będzie jak dostanie lakier RS Blau i srebrne fele :D

Pozdrawiam :D

UWAŻAM TEMAT ZA ZAMKNIĘTY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Moja Niunia RS2 :D

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1