BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 06:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 20:17 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: 530i
[quote="wnukus"][quote="Orso"][quote="jiGsaw"] Mozesz powiedziec ze widziales jak rozmawia, zreszta bez problemu siec to dojdzie bo maja rejestr.:[/quote]

Teraz kolego proponujesz koledze zeznanie nieprawdy, bo nie wiesz czy on widział jak kierujący golfem trzymał telefon w ręce, samo wykonanie rozmowy telefonicznej nie jest wykroczeniem, zgodnie z przepisami a dokładnie art.45 ust. 2 pkt. 1 PRD wykroczeniem jest trzymanie w ręku telefonu przez kierującego, i nie ważne czy ktoś rozmawia czy pisze sms.
Ten z golfa powie i pokaże ze miał zestaw i pozamiatane, powiedz jak sie sprawa zakończy, ale nie przyjecie mandatu sąd nie traktuje dobrze, wiec obrona będzie ciężka w tej sytuacji, żeby nie pisać że przegrałeś :zdziwko:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 20:22 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
eddi83 napisał(a):
"Kierującemu pojazdem silnikowym, który przewozi osobę, zabrania się palenia tytoniu lub spożywania pokarmów w czasie jazdy. Nie dotyczy to kierującego samochodem ciężarowym, który przewozi osobę w kabinie kierowcy, i kierującego samochodem osobowym, z wyjątkiem taksówki."

Czyli w praktyce nie może palić i żreć kierowca autobusu i taksówkarz.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 20:26 
Forumowicz

TomekB napisał(a):

Czyli w praktyce nie może palić i żreć kierowca autobusu i taksówkarz.

dokładnie ;)
"W rzeczywistości palić podczas jazdy nie mogą np. kierowcy autobusów i autokarów oraz taksówek. "

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 20:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
eddi83 napisał(a):
wnukus napisał(a):
Orso napisał(a):
jiGsaw napisał(a):
Mozesz powiedziec ze widziales jak rozmawia, zreszta bez problemu siec to dojdzie bo maja rejestr.:[/quote]

Teraz kolego proponujesz koledze zeznanie nieprawdy, bo nie wiesz czy on widział jak kierujący golfem trzymał telefon w ręce, samo wykonanie rozmowy telefonicznej nie jest wykroczeniem, zgodnie z przepisami a dokładnie art.45 ust. 2 pkt. 1 PRD wykroczeniem jest trzymanie w ręku telefonu przez kierującego, i nie ważne czy ktoś rozmawia czy pisze sms.
Ten z golfa powie i pokaże ze miał zestaw i pozamiatane, powiedz jak sie sprawa zakończy, ale nie przyjecie mandatu sąd nie traktuje dobrze, wiec obrona będzie ciężka w tej sytuacji, żeby nie pisać że przegrałeś :zdziwko:

Ogarnij się z tymi cytatami trochę.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 20:34 
Zacna persona forum

eddi83, akurat tu sie zgodze ze nieprzyjecie mandatu moze byc problemem. Ja mialem kilka razy sytuacje ze policjanci odstapili od wypisania mandatu mimo mojej ewidentnej winy, jednak oni takze w tych wypadkach nie stosowali sie do przepisow. Zawsze jednak zgadzalem sie na mandat, tyle ze upieralem sie przy tym aby kierujacy radiowozem go rowniez otrzymal (np zatrzymali mnie na przystanku). Powolutku i dokladnie wytlumaczylem jakie popelnili wykroczenie, poza tym zmusili mnie do zlamania przepisow (zatrzymanie na przystanku) etc. Nie powiem ze od razu bylo lala ale przyjac mandat chcialem i panowie dopiero kiedy poprosilem o wylegitymowanie abym mogl podac ich dane w pismie do komendy wojewodzkiej troszke sie zmieszali i nie byli juz tak pewni braku swojej winy. Po uprzejmym oddaniu mi dokumentow polaczonym ze stwierdzeniem "A jedz pan w h.." odjechalem bez mandatu ;)

Nie namawiam nikogo do zeznawania nieprawdy - skad wiesz ze tego nie widzial?

Drogowka to nie swiete krowy i rowniez musza stosowac sie do przepisow i wytycznych komendy wojewodzkiej. Jesli kontrola jest przeprowadzana jak nalezy to wszystko ok. Przeciez to ich praca. Ale jesli koles czai sie za przystankiem, zatrzymuje pojazdy na pasie ruchu i stwarza zagrozenie dla ruchu drogowego no to sorry ale czy tak ma wygladac praca policji? Slyszalem ze maja sluzyc poprawie bezpieczenstwa a nie jeszcze dodatkowo stwarzac niebezpieczenstwo.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 21:40 
Forumowicz

jiGsaw napisał(a):
Ogarnij się z tymi cytatami trochę.

kolego czepiasz się :looka:

wnukus napisał(a):
Zawsze jednak zgadzalem sie na mandat, tyle ze upieralem sie przy tym aby kierujacy radiowozem go rowniez otrzymal (np zatrzymali mnie na przystanku)

jakbym to ja zatrzymał do kontroli to podał bym swoje dane i wypisał mandat, a o tym ze nakazałem Tobie i sam zatrzymałem pojazd w miejscu niedozwolonym to są inne konsekwencje prawne, np jak sobie wyobrażasz zatrzymanie do kontroli pojazdu w warszawie? zeby go zatrzymac do kontroli w miejscu dozwolonym musiałbym wielokrotnie jechac za nim kilka, a nawet kilkanascie km...nierealne, i powodzenie życze Tobie z pismami do komendy wojewódzkiej...juz sie z gorszych głupot powypisywanych przez obywateli do inspektoratu tłumaczyłem...i zawsze miałem racje....

wnukus napisał(a):
troszke sie zmieszali i nie byli juz tak pewni braku swojej winy

trafiłeś na mniej doświadczonych ,

wnukus napisał(a):
skad wiesz ze tego nie widzial

a skąd wiesz ze to widział, jak pisał ze golf był dość daleko za nim?

wnukus napisał(a):
Drogowka to nie swiete krowy i rowniez musza stosowac sie do przepisow i wytycznych komendy wojewodzkiej

każdy policjant powinien się stosować do przepisów, ale o wytycznych komend wojewódzkich to słyszę pierwszy raz :mur:

wnukus napisał(a):
Slyszalem ze maja sluzyc poprawie bezpieczenstwa a nie jeszcze dodatkowo stwarzac niebezpieczenstwo.

jak wyobrażasz sobie polskie realia bez policji a już tym bardziej polskie drogi bez drogówki? ja sam uważam ze powinni dostać z 5 razy więcej wideo rejestratorów i jeszcze surowiej karać za niektóre wykroczenia, pewnie nigdy nie byleś na wypadku jak kierowca potrąca 2 dzieci które szły ładnie po chodniku..z prędkością ok 150km/h
-i za mną kilka razy jechał wideo-radiowóz, i zawsze po kilku k odpuszczał, i nie dla tego że mam CB i zwolniłem, tylko dlatego ze przestrzegam przepisy :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 21:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
eddi83 napisał(a):
jak wyobrażasz sobie polskie realia bez policji a już tym bardziej polskie drogi bez drogówki? ja sam uważam ze powinni dostać z 5 razy więcej wideo rejestratorów i jeszcze surowiej karać za niektóre wykroczenia, pewnie nigdy nie byleś na wypadku jak kierowca potrąca 2 dzieci które szły ładnie po chodniku..z prędkością ok 150km/h
-i za mną kilka razy jechał wideo-radiowóz, i zawsze po kilku k odpuszczał, i nie dla tego że mam CB i zwolniłem, tylko dlatego ze przestrzegam przepisy :)

A co ma wideorejestrator/fotoradar czy inne ustrojstwo do bezpieczeństwa na drogach? Nic. To maszynki do zarabiania kasy, nic więcej. Przed debilami to nie uchroni, bo oni albo będą wiedzieć że tam to jest i wtedy zwolnią, a nawet jeśli ich "ustrzelą" to na przyszłość to nic nie zmieni. A normalni kierowcy będą jeździć tak jak jeżdzą, jak można bezpiecznie 150 to 150 jak 50 to 50. Zwróć uwage że patrole nie ustawiają się tam gdzie jest niebezpiecznie tylko tam gdzie niewidać że są. Przykład? Ostatnio postawili u mnie w mieście "na wniosek mieszkańców" 2 maszty. Fakt na ulicy tej gdzie chciano ale nie koło przejścia gdzie zgineło ileśtam osób, ale kilkaset metrów dalej, za wzniesieniem bo tam nie widać.

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 22:24 
Zacna persona forum

bialy napisał(a):
A co ma wideorejestrator/fotoradar czy inne ustrojstwo do bezpieczeństwa na drogach? Nic. To maszynki do zarabiania kasy, nic więcej.
Smiem sie nie zgodzic z Tobą.Duzo znajomych oraz ja jezdzimy teraz wolniej i ostrożniej bo np.za przejechanie trasy Bielsko-Katowice mozna zostac bez prawka.Także duzo ludzi teraz pokornieje.Jestem w szoku jak zachowanie ludzi sie zmieniło po czterech latach mojej nieobecnosci w ojczyznie.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 22:38 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
bialy napisał(a):
A normalni kierowcy będą jeździć tak jak jeżdzą, jak można bezpiecznie 150 to 150 jak 50 to 50.

Normą nie jest to, że stoi znak 80 a kierowca 'wie lepiej' i jedzie 150 bo tak mu sie wydaje.
Wydawać sie to mu sie może, bo jednemu w zime bedzie sie wydawało 150 bezpiecznie a drugiemu 200 i zabiją tego, który sie zastosuje i normalnie bedzie jechal 80.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 23:07 
Forumowicz

bialy napisał(a):
Nic. To maszynki do zarabiania kasy, nic więcej.

ja uważam inaczej, kolega ostatnio dostał 700 zł mandatu i 15 pkt i powiedział ze juz nigdy nie będzie wyprzedzał na podwójnej ciągłej w terenie zabudowanym TIR-a, gdzie to była godzina 4 nad ranem a droga to powiatowa ,szeroka i przejrzysta i teoretycznie nie było zagrożenia...., sam ostatnio wystawiłem za 950 zł, i 16 pkt i na pewno uleczy beztroskiego obywatel bez granic rozsądku

akurat polak jak dostanie po kieszeni to odczuje , a jak ma kasy w brud to łasnie te wideorejestratory dają dużo pkt a tego juz sie nawet debile i idioci, [piraci drogowi] boją

bialy napisał(a):
A normalni kierowcy będą jeździć tak jak jeżdzą, jak można bezpiecznie 150 to 150 jak 50 to 50.
...
tą wypowiedzią to sie nie popisałeś, :zalamany: pokaż mi droge gdzie w polsce można bezpiecznie jechać, i zgodnie z prawem 150? bez komentarza....

bialy napisał(a):
Przykład? Ostatnio postawili u mnie w mieście "na wniosek mieszkańców" 2 maszty.

maszty nie są stawiane na wniosek mieszkańców , jest wiele czynników które decydują dlaczego masz będzie stał akurat tu a nie 500 metrów dalej...ale widzę ze nie sensu wchodzić z Tobą kolego w tą dyskusje... przecież 150km/h to prędkość bezpieczna... :dobani:

Kyokushin napisał(a):
Normą nie jest to, że stoi znak 80 a kierowca 'wie lepiej' i jedzie 150 bo tak mu sie wydaje.
Wydawać sie to mu sie może, bo jednemu w zime bedzie sie wydawało 150 bezpiecznie a drugiemu 200 i zabiją tego, który sie zastosuje i normalnie bedzie jechal 80.

święte słowa :super: przykro tylko ze nie wszyscy tak myślą.... :/

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 23:34 
Zacna persona forum

eddi83 napisał(a):
wnukus napisał/a:
Zawsze jednak zgadzalem sie na mandat, tyle ze upieralem sie przy tym aby kierujacy radiowozem go rowniez otrzymal (np zatrzymali mnie na przystanku)

jakbym to ja zatrzymał do kontroli to podał bym swoje dane i wypisał mandat, a o tym ze nakazałem Tobie i sam zatrzymałem pojazd w miejscu niedozwolonym to są inne konsekwencje prawne, np jak sobie wyobrażasz zatrzymanie do kontroli pojazdu w warszawie? zeby go zatrzymac do kontroli w miejscu dozwolonym musiałbym wielokrotnie jechac za nim kilka, a nawet kilkanascie km...nierealne, i powodzenie życze Tobie z pismami do komendy wojewódzkiej...juz sie z gorszych głupot powypisywanych przez obywateli do inspektoratu tłumaczyłem...i zawsze miałem racje....

Zgodnie z przepisami samochod uprzywilejowany MUSI miec wlaczony sygnal dzwiekowy i swietlny. Chyba nie powiesz mi ze lapanie na radar na przystanku gdzie 100m dalej jest duzy oswietlony parking tuz przy drodze jest wlasciwym rozwiazaniem? Radiowoz ot tak na przystanku sie zatrzymac nie moze. Przeciez sam doskonale wiesz ze to pojazd jak kazdy inny, tylko w pewnych przypadkach jest uprzywilejowany.

eddi83 napisał(a):
wnukus napisał/a:
troszke sie zmieszali i nie byli juz tak pewni braku swojej winy

trafiłeś na mniej doświadczonych ,

Akurat to najbardziej czepialski zakopianski glina z kilkunastoletnim stazem :ok:

eddi83 napisał(a):
wnukus napisał/a:
Drogowka to nie swiete krowy i rowniez musza stosowac sie do przepisow i wytycznych komendy wojewodzkiej

każdy policjant powinien się stosować do przepisów, ale o wytycznych komend wojewódzkich to słyszę pierwszy raz

Ja uslyszalem od dystrybutora na 997 jak zglaszalem ze radiowoz stwarza zagrozenie bo o malo sie nie roztrzaskalem przez zatrzymywanie samochodow na pasie ruchu przeznaczonym do skretu z 2 pasmowki.

eddi83 napisał(a):
wnukus napisał/a:
Slyszalem ze maja sluzyc poprawie bezpieczenstwa a nie jeszcze dodatkowo stwarzac niebezpieczenstwo.

-i za mną kilka razy jechał wideo-radiowóz, i zawsze po kilku k odpuszczał, i nie dla tego że mam CB i zwolniłem, tylko dlatego ze przestrzegam przepisy

Ale ja tego nie neguje. Drogowka jest potrzebna i piratow trzeba karac. Chodzi mi raczej o robienie tego z glowa. Ok moze byc nawet i 100 razy tyle fotoradarow ale stawianych sensownie. Kawalek ode mnie jest 2 pasmowa droga. Kilkaset metrow przed wiaduktem stoi fotoradar. Problem w tym ze zaraz za wiaduktem jest lekki zakret w lewo, jednak na deszczu zawsze jest tam dzwon (kiedys byly 3 dosc powazne jednego dnia z czego Terrano Strazy Pozarnej wyladowalo na dachu). Czy ten fotoradar nie bylby lepiej wykorzystany gdyby stal o te 500 metrow dalej? Sciganci by zwalniali a przy 70km/h nie da sie z tego zakretu wyleciec. Mysle ze to bardziej poprawiloby bezpieczenstwo.

eddi83 napisał(a):
Kyokushin napisał/a:

święte słowa przykro tylko ze nie wszyscy tak myślą....

Tu sie z przedmowcami zgadzam w 100%

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2009, 01:41 
Forumowicz

wnukus napisał(a):
Ok moze byc nawet i 100 razy tyle fotoradarów ale stawianych sensownie.
o fotoradarach to sie nie będę wypowiadał , w tym pierwszym moim poście chodziło mi o zwiększenie ilość pojazdów nieoznakowanych z video rejestracją...a to zupełnie inna bajka niż foto radary

wnukus napisał(a):
Zgodnie z przepisami samochod uprzywilejowany MUSI miec wlaczony sygnal dzwiekowy i swietlny.

zgadza się. :ok:

wnukus napisał(a):
Chyba nie powiesz mi ze lapanie na radar na przystanku gdzie 100m dalej jest duzy oswietlony parking tuz przy drodze jest wlasciwym rozwiazaniem?

Słusznie nie jest to najlepsze rozwiązanie. powiedziałbym nawet ze do bani :dobani:

wnukus napisał(a):
Radiowoz ot tak na przystanku sie zatrzymac nie moze.

wcześniej mówiłeś o sytuacji w której zatrzymuje ciebie do kontroli policjant, ale nie myślałem ze chodzi ci o to ze on właśnie na tym przystanku czycha...tylko myślałem ze chodzi tobie ze zatrzymuje ciebie do kontroli ,jadąc za tobą i nakazuje tobie zjechać na zatoczkę dla kom, miejskiej, to inna sprawa

wnukus napisał(a):
Czy ten fotoradar nie bylby lepiej wykorzystany gdyby stal o te 500 metrow dalej?

nie wiem, nie znam miasta o którym piszesz , ale ponoć u białego stawiają maszty na wniosek mieszkańców ..trzeba i jego poprosić to napisze pismo i przesuną.. :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2009, 07:42 
Zacna persona forum

eddi83 napisał(a):
Ten z golfa powie i pokaże ze miał zestaw i pozamiatane,

Czyli mam rozumieć że Policja moze sobie cos wymyśleć i tak będzie?
Owszem nie widziałem jak ów funkcjonariusz rozmawiał przez telefon, ale moge zasugerowac w sądzie ze poinformował kolegów, o zajsciu które nie miało miejsca. A jak piinformował? To powinien się wytłumaczyć, może posiada zestaw głosno mówiacy, a może nie. Również moge spkulowac czy miał zapiete pasy bezpieczeństwa, gdyż nie przypominam sobie jak wysiadał żeby odpinał... jak pisałem wczesniej, również moge spekólować ze możliwe że widziałem go jak molestował nieletnia.... i to wszystko na takiej samej zasadzie jak on widział jak ja PODOBNO WYPRZEDZAŁEM KOLUMNE SAMOCHODÓW NA SKRZOWANIU, co oczywiście jest nie prawda.

eddi83 napisał(a):
powiedz jak sie sprawa zakończy, ale nie przyjecie mandatu sąd nie traktuje dobrze, wiec obrona będzie ciężka w tej sytuacji, żeby nie pisać że przegrałeś

Owszem powiem.
Czyli jak nie przyjmuje mandatu, to w oczach sądu już jestem winien :zdziwko: szala sprawideliwsci jest po stronie Policji

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2009, 08:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 525i
Kod silnika: M54B25
Orso napisał(a):
Nagle podjeżdża ten Golf... wysiada jakiś pan pod krawatem i mówi tak to ten :!: (okazał się Policjantem nie będącym na służbie zadzwonił do podwładnych żeby mnie zatrzymali) oboje starali mi się wmówić iż wyprzedzałem kolumnę samochodów tzn. TIR, Autobus i ciągnik UWAGA... na skrzyżowaniu :!:

Jesteś pewien, że nie było tam skrzyżowania? Mógł być ustawiony znak o skrzyżowaniu z drogą podporządkowaną z prawej strony i mijając kolumnę tego nie zauważyłeś :] Lepiej się upewnij...

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2009, 09:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
eddi83 napisał(a):
bialy napisał(a):
...
tą wypowiedzią to sie nie popisałeś, :zalamany: pokaż mi droge gdzie w polsce można bezpiecznie jechać, i zgodnie z prawem 150? bez komentarza....

A gdzie ja pisze że zgodnie z prawem? Mało tych dróg bo mało, ale powstają. Nie raz jest tak że na zwykłej drodze krajowej nie ma ograniczeń a stan drogi nie pozwala jechać szybciej niz 70 i się tyle jedzie. A nie raz na nowej prostej dwupasmowej ekspresówce postawją ch** wie dlaczego 80. Jakiś związek z bezpieczeństwem? Nie.

eddi83 napisał(a):
bialy napisał(a):
Przykład? Ostatnio postawili u mnie w mieście "na wniosek mieszkańców" 2 maszty.

maszty nie są stawiane na wniosek mieszkańców , jest wiele czynników które decydują dlaczego masz będzie stał akurat tu a nie 500 metrów dalej...ale widzę ze nie sensu wchodzić z Tobą kolego w tą dyskusje...

Akurat w tym przypadku, wszelkiej masci urzędnicy szczycą się tym że te maszty były postawione na wniosek rady dzielnicy, bo tam były trupy. Jednak tak nie jest.

eddi83 napisał(a):
przecież 150km/h to prędkość bezpieczna... :dobani:

Tak, są miejsca gdzie taka prędkość jest bezpieczna.

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2009, 10:35 
Zacna persona forum

fixxxer1 napisał(a):
Jesteś pewien, że nie było tam skrzyżowania? Mógł być ustawiony znak o skrzyżowaniu z drogą podporządkowaną z prawej strony i mijając kolumnę tego nie zauważyłeś Lepiej się upewnij...

Tylko że ja nie mijałem kolumny.
Minąłem tira...jakiś czas późnije autobus, co okazało sie jechał przed nim ciagnik. I tyle, predkość tez nie była jakaś znaczna, no bo ile moze jechac ciagnik, nie przekroczyłęm linni ciągłych.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2009, 11:35 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 525i
Kod silnika: M54B25
Orso napisał(a):
fixxxer1 napisał(a):
Jesteś pewien, że nie było tam skrzyżowania? Mógł być ustawiony znak o skrzyżowaniu z drogą podporządkowaną z prawej strony i mijając kolumnę tego nie zauważyłeś Lepiej się upewnij...

Minąłem tira...jakiś czas późnije autobus, co okazało sie jechał przed nim ciagnik. I tyle, predkość tez nie była jakaś znaczna, no bo ile moze jechac ciagnik, nie przekroczyłęm linni ciągłych.

Aaaa to chyba że tak :) Skoro jesteś pewien swoich racji to walcz o swoje :) Powodzenia :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2009, 12:12 
Forumowicz

Orso napisał(a):
Czyli mam rozumieć że Policja moze sobie cos wymyśleć i tak będzie?

tego nie powiedziałem, w Polsce w sądach obowiązuje zasada domniemania niewinności, która w tej sytuacji jest po twojej stronie, mówi ona bowiem, że oskarżony d momentu zapadnięcia wyroku zawsze traktowany jest jako niewinny oraz że ma prawo do skałdania zeznań czyli obrony,
Orso napisał(a):
Owszem nie widziałem jak ów funkcjonariusz rozmawiał przez telefon, ale moge zasugerowac w sądzie ze poinformował kolegów

możesz , ale co to zmieni, on na pewno powie ze ma zest, głośnomówiący
Orso napisał(a):
Również moge spekulowac

no tego to ci w sądzie nie polecam, jak zaczniesz kombinować i chwytać sie każdej nawet nie najlepszej lini obrony to źle skończysz, a sedzia zrobi sie :mad:
Orso napisał(a):
Czyli jak nie przyjmuje mandatu, to w oczach sądu już jestem winien :zdziwko: szala sprawideliwsci jest po stronie Policji

Nie, to właśnie odmowa przyjęcia mandatu jest oznaką, że nie zgadzasz sie z policjantem, powiem ci z oświadczenia , że jeżeli w odległości powiedzmy do 1-3km do miejsca gdzie zatrzymali Ciebie do kontroli , jest choc kawałek drogi z podwójną ciągłą i jest choc małe skrzyżowanie oznakowane znkiem ostrzegawczym,... to niestety ale przegrałeś :( twoje słowo przeciw 3osobom....
Orso napisał(a):
Minąłem tira...jakiś czas późnije autobus, co okazało sie jechał przed nim ciagnik. I tyle,

proponuję Tobie byś zapoznał sie z definicją kolumny pojazdów , i poczytał czy można wyprzedzać dwa pojazdy za jednym razem :kwasny:
Orso napisał(a):
predkość tez nie była jakaś znaczna, no bo ile moze jechac ciagnik

akurat, nie zatrzymali ciebie w związku z przekoczeniem prędkości, więc tego wątku nie wplątuj w całość, dla twojego dobra....
Orso napisał(a):
nie przekroczyłęm linni ciągłych.
będzie to ciężko udowodnić, co nie znaczy że sie nie da ... ale były tam gdzieś takie linie na tej drodze?

bialy napisał(a):
eddi83 napisał/a:
przecież 150km/h to prędkość bezpieczna... :dobani:

Tak, są miejsca gdzie taka prędkość jest bezpieczna

Ty tak uważasz, ale w Polsce z tego co się orientuje, a jeżdżę ok 60 tyś, rocznie najwięcej można jechać 130, a pewnie i znajdzie się specjalista w swoim super bolidzie i powie że on to bezpiecznie i 220 pojedzie, wiec szkoda gadać.... :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2009, 12:21 
Zacna persona forum

eddi83 napisał(a):
wcześniej mówiłeś o sytuacji w której zatrzymuje ciebie do kontroli policjant, ale nie myślałem ze chodzi ci o to ze on właśnie na tym przystanku czycha...tylko myślałem ze chodzi tobie ze zatrzymuje ciebie do kontroli ,jadąc za tobą i nakazuje tobie zjechać na zatoczkę dla kom, miejskiej, to inna sprawa

No wlasnie mialem juz kilka sytuacji odstapienia od mandatu poniewaz patrol czail sie z radarem w niedozwolonych miejscach. Wiadome ze videorejestrator nieraz nie ma miejsca do zatrzymania, jednak to juz inna sprawa.

A powiedz mi bo zawsze otrzymywalem wymijajaca odpowiedz, na jakiej podstawie prawnej videorejestrator prowadzi rejestracje wykroczen? Przeciez tak samo lamie przepisy jak ten ktorego nagrywa? Jest na to jakas specjalna ustawa? Bo samochodem uprzywilejowanym do momentu wlaczenia sygnalu nie sa, pod poscig obywatelski tego podciagnac nie mozna a ile razy czytalem o tym to nigdy nie bylo jasnej odpowiedzi.
Zeby byla jasnosc uwazam ze videorejstratory sa potrzebne bo debili nie brakuje a jak ktos jezdzi normalnie to go nie lapia :)

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2009, 12:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Na autostradzie np. A1 150km/h jest całkiem bezpieczna, mały ruch, dobra widoczność i nawierzchnia, ale nie jest to dopuszczalna prędkość. A dlaczego on ma udowadniać, że nie przekroczył linii ciągłej? :niepewny: :zdziwko: :zalamany: Albo jest domniemanie niewinności albo nie.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1