mpower007 napisał(a):
Ja powiem tak Zimmermann-y to są tarcze które zakłada się jako ostateczność, czyli jeśli nie wytrzymują ATE albo Brembo to lepszych od Zimmermanów już nie ma sżłyszałem tą opinie od wielu naprawde bardzo dobrych mechaników którzy wiedzą na jakich częściach pracować i specjalizują się głownie w naprawach BMW, gdybym nie miał tych tarcz to bym pisał że słyszałem bo ktoś coś powiedział napisał a tamten to a ten tamto, ale mam te tarcze zamontowane u siebie (wersja standard) i naprawdę są OK przez duże O do nich zamontowałem klocki ATE (wbrew opini że się pogorszyły) i powiem tak jest super, nie hałasują mi przy hamowaniu, pedał hamulca jest miękko twardawy, i do tego nie walą tyle pyłu na felgi co np Textar-y, cały zestaw przejechał u mnie ok 8000 km i wciąż pracuje bez przeszkód czy to po deszczu czy w upały efektywność jest bardzo dobra, zresztą w ASO BMW dostaniesz tą samą firme która jest w zamiennikach, ale zapłacisz za to 2x tyle i zamisast logo bądź nazwy bedzie poprostu BMW OE, tylko trzeba wiedzieć która firma robi częsci jako ORI, w przypadku BMW jeśli chodzi o klocki to nie wątpliwie jest to ATE (głownie auta dla rynku niemieckiego), coś tam BMW kombinowało że np w polsce jako Ori szły Textar-y albo Juridy ale to było podobno tylko dla Poland-a.
hmmm, ja założyłem komplet Tarcze ATE power disc+ klocki ATE, zrobiłem około 3000 tyś na takim zestawie......i...............szczerze odradzam klocki ATE, przy moim stylu jazdy i wadze samochodu poprostu masło, Tarcze są jak najbardziej Ok, ale klocki w/g mnie się nie spawdzają, zamówiłem już ferrodo - trzeba było odrazu tak zrobić, co do Tarcz ATE jestem jak najbardziej na TAK jeżeli chodzi o Zimmermany to Polecam zwyjłe nie nawiercane (wiem że lepiej wyglądają) ale po prostu nie wytrzymują
http://www.streetracing.pl/forum/Tarcze ... 39219.html