BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 25 czerwca 2025, 20:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E90] Klocki - inspekcje
PostNapisane: 4 lipca 2009, 20:51 
Forumowicz

Cześć,

w dniu dzisiejszym dowiedziałem się(nawet nie wiem czy było na forum) jak kasować inspekcję. Procedura wygląda następująco:

Nie wiem czy było, ale w E90 / E91 / E92 kasowanie większości inspekcji(olejowe, filtry itp itd, ale np. przy klockach hamulcowych nie działa) wygląda tak:

a)zamykamy drzwi w samochodzie,
b) wkładamy kluczyk tak żeby tylko był na zapłonie(naciskamy, ale nie trzymamy przez dłużej przycisk Start/ Stop),
c) po krótkiej chwili przytrzymujemy przez dłuższą chwile przycisk kasowania przebiegu, powinno zaświecić się komunikat ABS. Przycisk trzymamy nadal aż wejdzie do menu serwisowego, gdzie możemy zresestować daty(sami je ustawić) tak żeby nie wyświetlał się Service - INFO.

Ale mój problem nie polega na tym - wymiane klocków miałem za 600km(tył), 1000km(przód) więc pomyślałem, że od razu zresetuje przebieg w komputerze, bo będę zamawiał nowe w poniedziałek.

Niestety nie jestem w stanie tego zresetować- resetuje się przebieg ik wygląda on tak : ------------------------. Na kokpicie świeci się czerwona kontrolka od hamulców + zapala się na czerwono obowiązkowy przegląd. Czy jak wymienię klocki jestem w stanie sam zresetować ten przebieg? Czy muszę podjechać do kogoś kto ma komputer do BMW z OBD2?

Z góry dzięki za pomoc,

Pozdrawiam,
Tomek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 00:30 
Pierwsze kroki

Witam! zresetuj obowiązkowy servis na czerwono potem wyjmi kluczik wsadz drugi raz i odpal auto u mnie znikneło bez problemu.Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 08:37 
Forumowicz

Martiness napisał(a):
Witam! zresetuj obowiązkowy servis na czerwono potem wyjmi kluczik wsadz drugi raz i odpal auto u mnie znikneło bez problemu.Pozdrawiam.

Właśnie w konsoli nie mogę znaleźć tego ogólnego serwisu- wyświetla się tylko bez wchodzenia do tego panelu.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2009, 20:54 
Forumowicz

Moje BMW: E90
Kod silnika: M47N2
Martiness napisał(a):

A powiedz jak to zrobić bo coś robię nie tak ...?

Tytuł:
PostNapisane: 12 lipca 2009, 09:12 
Forumowicz

Już wiem czemu tego nie mogłem zresetować - czujnik był zurzyty od klocków, kupiłem nowy, zresetowałem...i wyskoczyło, że za 4000 KM wymiana klocków. W tym samym momencie założyłem nowiutkie klocuszki EBC GREEN STUFF więc wątpie żeby wytrzymały one 4000 KM :/ Czy da się to zmienić jakoś podłączając się do OBD2? Czy jest to wina nieoryginalnych klocków?

Tytuł:
PostNapisane: 5 września 2009, 21:03 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e60 530d
pochwal sie jak te klocki wypadają w użyciu bo słyszałem wiele dobrego o nich
a co do tego przebiegu mysle ze to standardowy przebieg zaprogramowany prze bmw

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1