BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 14:36

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e34] termostat
PostNapisane: 18 stycznia 2007, 07:54 
Zacna persona forum

mam podstawy twierdzić że mój termostat zamyka się chyba nie całkiem lub z jakimś opużnieniem bo wydaje mi się że muszę pokonać zbyt długą drogę aby wskazówka stała pionowo. :kwasny:
Wyjeżdżając z domu całkowicie zimnym samochodem przy temperaturze zewnętrznej 0 stopni celcjusza, na postawienie wskazówki pionowo muszę przejechać 5km, wydaje mi się że to zleksza za długo.
Zaznaczam że jeśli wskazówka już stanie pinowo to pużniej nawet nie drgnie, ale coś zadługo wg mnie trwa nagrzewanie.
Wymienić termostat to jest nie problem ale zastanawiam się czy warto bo niewiem czy to coś da , moze to jest normalne .
Proszę o wypowiedzi posiadaczy tego samego modelu(jak w opisie) jak jest u was i czy są jakieś dane książkowe na ten temat?

TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX-POCO JEŹDZIĆ NA RĘCZNYM JAK MOŻNA DAĆ W P...e
http://mcg1ver.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/albumy/516168-123.html

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2007, 08:18 
Pierwsze kroki

Wedlug mnie 5 km jest ok. Ale wymiana termostatu nie ma raczej sensu. Co najwyzej mozesz sobie odpowetrzyc uklad.
No ale niech wypoiwedza sie fachowcy :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2007, 14:48 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E30 318is, E46 328ci
Witam,
Dany książkowych nie mam, ale znam problem z autopsji. U mnie jest tak: z włączonym ogrzewanie potrzeba ok. 5 km, przy wyłączonym 1,5-2 km; mówimy oczywiście o temeraturach w okolicy 3-5 stopni. Całkiem przyzwoicie w porównaniu z autami którymi jeździłem do tej pory. Acha, termostat mam nowy, walkera, najprawdopodobniej oryginał (kupiony w FOCIE). Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2007, 22:52 
Specjalista

Jeżeli podczas jazdy wskazówka nie opada na dół, lecz stoi jak wmurowana, to nie masz powodów do zmartwień. 5km to nie jest tak dużo, a raczej normalnie - to zależy jeszcze od tego jak agresywny jesteś z rana w jeździe. :przestraszony:

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2007, 23:03 
Zacna persona forum

robertbmw napisał(a):
to zależy jeszcze od tego jak agresywny jesteś z rana w jeździe.

jak wiadomo puki silnik jest zimny to nie ma co przeginać jadę na średnich obrotach, a pużniej to nawet do 7tyś rpm. :hyhy:
:D no ale skoro piszecie że 5km to jest norma więc niebyło tematu, ale myślałem ze można to poprawić.
robertbmw napisał(a):
Jeżeli podczas jazdy wskazówka nie opada na dół, lecz stoi jak wmurowana, to nie masz powodów do zmartwień

dokładnie to ona jest przyspawana w pionie jak się juz zagrzeje więc w tym obszaże nie widzę problemu :ok:

TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX-POCO JEŹDZIĆ NA RĘCZNYM JAK MOŻNA DAĆ W P...e
http://mcg1ver.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/albumy/516168-123.html

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1