Witam wszystkich!
Od jakiegoś czasu szukałem autka dla siebie... miało być audi coupe (nie starczyło kasy), Audi 80 sedan lub jakieś ładne e30... kupiłem e36

Szukałem prawie 3 miesiące, obejrzałem ok 30 samochodów i nic mi się nie spodobało bo przeważnie albo wiadro szpachli, szpary przy lampach że można palec włożyć albo rdza itp.. ech..... Aż tu 2 dni temu jadę sobie ze znajomym z pracy ustawiać autko w trasie i widzę ładne e36 wyjeżdżające ze stacji benzynowej z białą kartką na szybie. Szybki postój, zatrzymujemy gościa, patrzymy - ładna

nr. telefonu i po pracy na dokładne oględziny. Auto bezwypadkowe, wszystkie plastiki, zaślepki na miejscu, wszystkie szwy oryginalne, całe nadkola, wszystkie spinki w tapicerce oryginalne, oczywiście decyzja o kupnie bez większego wahania. W samochodzie trzeba zrobić szyberdach (a właściwie kupić silniczek), szyba kierowcy otwiera się ale już się nie zamyka, rozrusznik bo troche się zawiesza i nie staruje za każdym razem, wymienić klocki, zrobić ręczny i coś tam w zawieszeniu luzuje... (chyba

możliwe że jestem przeczulony). Ze względu na rocznik, kiepskie wyposażenie i parę rzeczy do zrobienia + ryski, jakieś wgniotki auto poszło w sumie za nieduże pieniądze. Trochę trzeba będzie jeszcze włożyć żeby było idealne

Na początki tak się zastanawiałem po co kupiłem e36... przecież nigdy mi się nie podobało...

ale teraz już powoli sie zakochuję w tym samochodzie

wiem że nic wielkiego w tym aucie nie ma ale cieszę się z niego jak dziecko

jutro w wolnych chwilach w pracy serwis czyli paski, filtry olej i płyn do chłodnicy, świece, przewody (obecnie każdy inny

), w tym tygodniu jeszcze alarm i centralny zamek, potem felga 17", usunięcie spojlera z tylnej klapy, może gleba i elektryczne szyby wraz z fotelem kierowcy i boczkami. Narazie trochę z kasy się wycyckałem
kilka kiepskich fotek zrobionych telefonem dzień po kupnie czyli dzisiaj

jak będe miał chwilkę to zrobię lepsze zdjęcia.

rozkodowany VIN --->> dzięki
stones1Wartość
Numer podwozia XXXXXXXEG36991
Kod typu CA31
Typ 318I (EUR)
Typoszereg E E36 (4)
Seria 3
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik M40
Pojemność skokowa 1.80
Moc 83
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor CALYPSOROT METALLIC (252)
Tapicerka BRASIL STOFF (0392)
Data prod. 1991-03-16
Składanie Wyposażenie
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S210A ANTI-BLOCKIER-SYSTEM ( ABS ) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy III
S300A ZENTRALVERRIEGELUNG ELEKTRISCH Centralny zamek z autoalarmem
S401A SLIDING/VENT ROOF, ELECTRIC Dach przesuwno-uchylny elektryczny
S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S440A NON-SMOKER PACKAGE Pakiet dla niepalących
S510A HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM Regulacja zasięgu świateł
S520A FOGLIGHTS Reflektor przeciwmgłowy
S529A MICRO FILTER Mikrofiltr
S653A BMW BAVARIA C REVERSE II Radio Bavaria C Reverse II
S679A HECKSCHEIBENANTENNE Antena tylnej szyby
L801A GERMANY VERSION Wersja krajowa Niemcy/Austria
z wyposażenia znikły centralny zamek z alarmem i radio... ale za to ktoś założył skórzaną kierownicę (z m-pakiet??) jak tylko znajdę ładne radio BMW Buissness to wstawię żeby było ori
pozdrawiam