BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 27 czerwca 2025, 21:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] 325i problem po wakacjach...
PostNapisane: 21 lipca 2009, 17:16 
Pierwsze kroki

Witam wszystkich. Mój problem polega na tym. wyjechałem na wakacje na 3 tygodnie wróciłem i zastałem moją bawarke w stanie takim, brak płynu w chłodnicy. nastepnym był problem z jej odpaleniem tzn samochód odpalał na jakieś 10s w tym czasie obroty falowaly od 400 do 1200 i samochód gasł. Jeśli "pompowało" sie pedałem gazu to wkręcała się w obroty z wielkim oporem i przy tym strzelała i w wydech i w kolektor. dodam też ze jest to silnik z e39 2,3 ale osprzęt jest od 2,5 e36. zrobiłem tak wymieniłem świece, wykręcałem sonde, odpinałem przepływomierz, resetowałem komputer i dalej nic. Może ktoś miał taki sam problem jak ja? i może wie co jest nie tak. Dodam też że nic wcześniej sie nie działo, nie brała oleju ani grama, paliła na dotyk osiągi bardzo dobre, no wszystko chodziło tak ja powinno. w samochodzie też jest instalacja gazowa DT w której można odpalić samochód na gazie też tego próbowałem i nic na gazie dalej tak samo... z góry bardzo dziękuje za starania i za trud włożony w pomoc przy moim problemie.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2009, 23:53 
Pierwsze kroki

kurde jezdził mój szwagier ale tyle co wyjechał z garazu jak coś spawał pare razy i tyle nic wiecej no a swiece wymieniłem i patrzylem na fajki czy nie popękane ale były wymieniane jakieś 3 miesiace temu wiec były w bardzo dobrym stanie, juz sam nie wiem co mam robić;/

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 09:24 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 525iaT, E46 325
Kod silnika: M54B25
Kolego jeżeli przed wyjazdem wszystko było ok to zorientuj się dobrze czy ktoś z auta nie skorzystał bo mi wygląda na to że ktoś Ci pod nieobecność je nieźle przepałował:( bączki, smażenie laczków etc. wiesz jak jest, kota nie ma myszy harcują - być może zagotowała się przy pałowaniu i teraz jest to co jest, życzliwych nie brakuje;)

E46 323i --> SPRZEDANY

E36 316i Compact --> SPRZEDANY

E36 320i Coupe --> SPRZEDANY

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 10:04 
Częsty bywalec

Moje BMW: e90
Kod silnika: M47/T2
kolega wyżej może mieć racje. jak inaczej można wytłumaczyć takie coś. przecież sam płyn nagle nie wylatuje. auto może stać i rok i nie powinien mieć takich objawów. może nawet do garażu został wepchnięty, może nawet nie wrócił o własnych siłach. sprawdzałeś przed i po stan licznika km? ja nie potrafiłbym wyjaśnić innych przyczyn. samo na pewno się to nie stało skoro wszystko przed wyjazdem było ok.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 11:13 
Pierwsze kroki

stan opon wskazuje na to ze nikt nie robił z nią złych rzeczy a poza tym moj szwagier ma od 3 tygodni prawko wiec takich rzeczy na pewno nie robił bo nawet nie umie;)) więc ciezko powiedziec no a stan licznika sprawdzałem i przybyło 52 km :/:/ no i nikt niby nie jeżdził....

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 12:22 
Częsty bywalec

Moje BMW: e90
Kod silnika: M47/T2
opony nie muszą znacznie różnić się od stanu który widziałeś. mogł katować auto na jakimś piachu. przykra sprawa ale samo to nie mogło się stać. niech ktoś się wypowie na temat tych objawów, a najlepiej to chyba jak podłączysz pod kompa albo sprowadzisz jakiegoś mechanika.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 12:23 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52TU
duduS17 napisał(a):
moj szwagier ma od 3 tygodni prawko wiec takich rzeczy na pewno nie robił bo nawet nie umie

I przez to mógł zajechać agregat :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 12:49 
Forumowicz

Kolego jak ja zrobiłem prawo jazdy to odrazu bym brałem auto ktore mam pod nosem. Kto trzymal kluczyki?? Spytam z ciekawosci :hyhy: Te kilometry sie nie urodzily. Silnik sie zagotował wywalilo wode i pyk masz samochod ugotowany. Szkoro twoj szwagier nie umie takich rzeczy to znaczy ze moze akurat sie uczyl i padło na twoj samochod :) / Popytaj zn ajomych czy go czy kogo innego nie widzieli w twoim aucie podczas twojej nieobecnosci proste :cool:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 13:22 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52TU
To ja już się pogubiłem. Ile tematów jest założonych? ;)
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=53159

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 16:12 
Pierwsze kroki

no i śmigło trafiło na intensywną terapie do Jacka kto jest z okolic lubelskiego to wie o kogo chodzi;) więc jutro wszystko bede wiedział co jest nie tak więc na pewno sie "pochwale" a tak narazie to dzięki wszystkim za pomoc;)

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 23:14 
Pierwsze kroki

No i wszystko jasne samochód juz jest ze mną i chodzi dobrze;) a było coś takiego jak jakiś wężyk od niskich obrotów czy jakoś tak on sparciał i spadł przez to ze stała na słoncu troche i został wymieniony i jest wszystko ok;) podziękował za pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 04:54 
Częsty bywalec

Widzisz??? A koledzy cie tu straszą itp.Czasami forum jest dobre ale czasami lepiej nie pisać bo się posypią czarne scenariusze.Pozdro

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1