BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 06:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 13:38 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Nie ma to jak tolerancja elektoratu PO :rotfl:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 13:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
ogadajac te filmy stwierdzam ze tam to jedynie brakowalo moherowych beretow. normalnei dzicz i co to wogole za opcja zeby wstawiac kobiety albo zeby kobiety wychodzily sie bic z Policja i pozniej krzyczec ze bija kobiety. jak do tej pory nie mialem zdania tak teraz stwierdzam ze dobrze zrobili wywalajac tych ludzi na zbity pysk

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 13:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Kyo, ale co mam tolerować? takie zachowanie? zartujesz? napisz, po co tolerować takie coś? zeby myslał, ze dobrze robi? że trafnie porównał akcję kdt do akcji antyterrorytsów na zajety przez terrorystów teatr? żartujesz, czy co? tolerowac to ja mogę nietypowe skłonnosci, ale nie skłonność do głupoty, bo ona jest niestety powszechna...

Santino napisał(a):
ogadajac te filmy stwierdzam ze tam to jedynie brakowalo moherowych beretow. normalnei dzicz i co to wogole za opcja zeby wstawiac kobiety albo zeby kobiety wychodzily sie bic z Policja i pozniej krzyczec ze bija kobiety. jak do tej pory nie mialem zdania tak teraz stwierdzam ze dobrze zrobili wywalajac tych ludzi na zbity pysk

Santin, zartujesz? przecież policja stała tam, gdzie stało Zomo...

i w ogóle, to "a odwalcie wy się od PiSu!"

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 14:18 
Forumowicz

Moje BMW: 318d
Kod silnika: m47
Filmy ukazuja prawde. Kawal chamstwa, bydla i tyle. Zadnego towaru bym im nie oddal. Gdyby jeden z drugim mial do zaplacenia za szkody ktore wyrzadzi na pewno by sie nie zjawil po odbior towaru.
masakra jakas ..

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 15:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Vermilion napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=4wa91S7XyB0
http://www.youtube.com/watch?v=XM7DEyxahjs
http://www.youtube.com/watch?v=-CmAFUK1OeI

to tak, zeby kazdy mogl ocenic sam ;)

Prawdziwi Polacy. Patrioci, tak jak ten w niebieskiej koszulce.
HOŁOTA.
Powinni zapłacić z własnej kieszeni za tą całą akcję.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 16:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
Wstyd mi za tych ludzi :wstyd: pseudo patrioci, nie rozumiem dlaczego obrażali policję i straż miejską, wyzywali itd..to jest ich praca, to nie oni są winni tej sytuacji tylko kupcy którzy nie dostosowali się do prawa i nakazów jakie na nich nałożono :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 17:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
podsumowujac dobrze im tak
PS. ciesze sie ze tym razem spoleczenstwo wykazuje logiczne myslenie i potepiaja ta chołote, pomyliły im sie bajki to nie kopalnia Wujek

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 18:36 
Częsty bywalec

Zastanawia mnie fakt, dlaczego Ci kupcy przyszli protestować z małymi dziećmi, a potem płaczą, że pociechy zostały w środku :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 18:47 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 525i
Kod silnika: M54B25
Woj3k napisał(a):
Zastanawia mnie fakt, dlaczego Ci kupcy przyszli protestować z małymi dziećmi, a potem płaczą, że pociechy zostały w środku :niepewny:

Bo liczyli że to będzie festyn rodzinny, balony, wata cukrowa, wesołe miasteczko. Banda idiotów i tyle. Mam nadzieję, że każdy który obrażał policjantów/strażników, rzucał kamieniami zapłaci za to solidną grzywną :] A tym dwóm pajacom posłałbym kilka policyjnych "blondynek" na osobności, najlepiej przez gazetę, żeby śladów nie było. Podziwiam policjanta z kamerą że wytrzymał i nie użył pałki :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 19:07 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
fixxxer1 napisał(a):
A tym dwóm pajacom posłałbym kilka policyjnych "blondynek" na osobności, najlepiej przez gazetę, żeby śladów nie było.

Kolega widze obeznany w temacie. Jak to było? Palce do szuflady, akumulator na jaja, jeszcze nikt nie kłamał? :rotfl:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 22:21 
Pierwsze kroki

Społeczenstwem (tym mniej rozumnym i bardziej podatnym na propagande) latwo sterowac. Latwo nakierowac tak, by mysleli, ze to oni maja racje. Teraz kreuje sie w mediach Gronkiewicz Waltz na bohaterke, ktora wygrala walke z plebsem i tak maja ludzie myslec. To poparcie nie jest za nic. To pieniadze z reki do reki. Kto wie, ze szefowie TVN wplacali pieniadze na konto wyborcze Gronkiewicz Waltz w wyborach prezydenckich? Kto wie, ze potem Waltz przyznala pol miliarda zlotych na stadion, ktory jest wlasnoscia wlasnie szefow TVN... Przeciez to korupcja. Dlatego by dyskutowac o polityce trzeba miec solidna wiedze a forum samochodowe nie jest dobrym miejscem. Sa od tego specjalne fora.

Dlaczego Waltz tak ochoczo oddaje kamienice Zydom a kupcow wygania sila? Lobbing?

Nie bronie kupcow, ale dlaczego wyzywa sie LUDZI, RODAKOW od holoty, bydla? Dlaczego taka nienawisc polaczona z oblakaniem funkcjonuje w umyslach? Odpowiadam: zostala zaszczepiona i to w zaleznosci od sytuacji. Pamieta ktos "Biale Misteczko"? Wtedy nielegalnie byl organizowany protest, nielegalnie zajmowana kancelaria premiera itp. Wtedy media inaczej przedstawialy sprawe. Waltz wtedy z paczkami jezdzila, koce dawala. A teraz co? Taka wolta? Tylko glupiec i slepiec tego nie widzi. TVN przedstawia wszystko nieobiektywnie i pod wlasne interesy. Dlaczego nie przypomina sie teraz o "dialogu spolecznym" ktory mial byc realizowany przez PO? Gdzie sie podzial ten dialog? Nazywa sie on palka? TVN to komercyjna stacja, moze popierac kogo chce, ale nie moze mowic, ze jest obiektywna, bo to kpina dla ciemnoty.

Trzeba zrozumiec, ze zadna partia nie jest dobra, nie rozumiem tego zachwytu nad PO i tej nienawisci do PISU. Tych awatarow na forum z mordami pisowcow tez nie rozumiem. Dla mnie tacy ludzie sa ograniczeni (po co wklejac taki awatar na forum BMW?! Sic!), to tylko polityka, syf, scierwo i nie ma co tak popierac jednej partii, bo przykladowo PO ma swoich wyborcow w d**ie, smieje sie z ich glupoty. Smieje sie z ich odruchow psow Pawlowa, ze zostali tak wyuczeni, by szczekac na PIS przy kazdym danym sygnale. Przeciez dla nich wszystko jest wina PISU, nawet jablka, gaz, kurczaki, paliwo podrozaly przez PIS (jak to premier Tusk mowil). Litosci... A politycy dostaja sie do sejmu, by robic wlasne interesy i umozliwiac robienie interesow "swoim". Koniec kropka.

Podoba mi sie takie podejscie:
http://www.dziennik.pl/opinie/article41 ... rytow.html

Cytuj:
Sztafeta hipokrytów

Nikt nie obchodził przypadającej tydzień temu drugiej rocznicy zbudowanego pod kancelarią premiera białego miasteczka - przypomina Robert Mazurek, publicysta DZIENNIKA. Przypomnijmy tę wspaniałą atmosferę, setki artystek pielgrzymujących na warszawski bruk, te wozy bojowe TVN-u animujących bunt przeciw znienawidzonemu reżimowi.

Wiedziałem, że to do nich jeszcze wróci. Zawsze wraca. A oni wciąż tak samo naiwni, mają nadzieję, że im się upiecze. Kiedy opadł już bitewny kurz po oblężeniu w centrum Warszawy, warto sobie przypomnieć, że już to widzieliśmy. Tyle że role cokolwiek się odwróciły.

Jakoś nikt nie obchodził przypadającej tydzień temu drugiej rocznicy wyzwoleńczego zrywu narodu polskiego – zbudowanego pod kancelarią premiera białego miasteczka. Ech, przypomnijmy sobie tę wspaniałą atmosferę, te setki artystek pielgrzymujących na warszawski bruk, te wozy bojowe TVN-u i innych patriotycznych stacji transmitujących, co tam – animujących bunt przeciw znienawidzonemu reżimowi. Wspomnijmy te reporterki z przejęciem donoszące od samego rana, czy drogie siostry zjadły już śniadanko, naszą kochaną panią prezydent Hannę Gronkiewicz-Waltz częstującą powstańców herbatą i kanapkami. Tak, prawdziwie polskie serce biło wtedy właśnie tam, pod kancelarią premiera.

Ale przypomnijmy sobie też szefa samej kancelarii Mariusza Błaszczaka, twardo żądającego przestrzegania przepisów i dowodzącego, że budynki rządowe nie mogą być okupowane. „Prawo jest dla wszystkich takie samo” – mógłby wtedy powiedzieć. Ale nie powiedział. To powiedziała dziś Hanna Gronkiewicz-Waltz, wzywająca wówczas do dialogu. Teraz z paniami z KDT dyskutuje za pomocą konnej policji, armatek wodnych i gazu łzawiącego. Za to opozycyjny poseł Błaszczak do piersi każdego demonstranta przytulić gotów, każdego wyściskać. Prawem już się tak nie przejmuje, w końcu przepisy muszą być dla ludzi, no nie?

Proszę wybaczyć, ale nie chce mi się kpić. Słabo mi się robi, gdy widzę jego czy Hannę Gronkiewicz-Waltz. Pani prezydent nie wie nawet, jak bardzo jest żenująca, gdy mówi: „Teraz straciłam zaufanie [do kupców], a bez niego nie ma mowy o rozmowach”. Że też fraza o władzy tracącej zaufanie do społeczeństwa nie zabrzmi znajomo tropiącemu podobieństwa z gomułkowszczyzną Stefanowi Niesiołowskiemu?! No tak, ale on dziś w swym zapale graniczącym z szałem zajęty jest miotaniem obelg pod adresem demonstrantów. Równie żałosny jest Ludwik Dorn, niegdyś tak zasadniczy, że grożący innym strajkującym kamaszami, a teraz kupujący u kupców pomarańczowe majtki. W ramach protestu.

Ale od nich nie można wymagać. Są politykami. Tylko co się stało z aktorkami? Niejaka Olga Borys (ponoć aktorka, zapewne mocno dramatyczna) narzeka w Dzienniku.pl, że „kupcy robią cyrk”? A my, dziennikarze? Co z dziennikarzem któregoś tam roku, Kamilem Durczokiem grzeczniutko rozmawiającym z Hanną Gronkiewicz-Waltz? Pamięć cię, Kamilu, zawiodła? Białe miasteczko było w mezozoiku? I jeszcze wywieszony na hali gorzki transparent do pań feministek, intelektualistek, dziennikarek, polityczek: „Gdzie kobieca solidarność? Została na kongresie?”.

Robert Mazurek

Ostatnio edytowano 23 lipca 2009, 22:22 przez Forza, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 22:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
Forza, skąd Ty spadłeś, z Marsa??

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 23:46 
Pierwsze kroki

Kucharz napisał(a):

Mozesz podac konkrety dlaczego masz jakis problem? W czym sprawa? Umiesz sie wyslowic? Jesli tak to napisz w czym rzecz, bo takie gadki "skad spadles" zostawmy w przedszkolu - to nie poziom dla mnie do dyskusji.

Kolejny ciekawy artykul, mowiacy o tym co zaobserwowalem: http://www.dziennik.pl/opinie/article41 ... zkiem.html

Cytuj:
Handlarze przegrali z białym miasteczkiem

Gdyby kupcy z warszawskiego KDT tłukli się dwa lata temu z pisowską władzą, to cieszyliby się takim samym uwielbieniem jak pielęgniarki z „białego miasteczka” - zauważa Piotr Gursztyn, publicysta DZIENNIKA. Kupcy więc mogą tylko pomarzyć o odwiedzinach Jolanty Kwaśniewskiej, łącznie z kanapkami i herbatą od prezydent stolicy Hanny Gronkiewicz-Waltz.

Kupcy z warszawskiego KDT mają pecha, że wybrali sobie nieodpowiedniego przeciwnika i zły czas. Gdyby tłukli się dwa lata temu z pisowską władzą, to cieszyliby się takim samym uwielbieniem jak pielęgniarki z „białego miasteczka”.

Kupcy więc mogą tylko pomarzyć o odwiedzinach Jolanty Kwaśniewskiej, Krystyny Jandy, Eweliny Flinty czy zrobionym z własnej inicjatywy plakacie Andrzeja Pągowskiego. Pielęgniarki z białego miasteczka to wszystko miały. Łącznie z kanapkami i herbatą od prezydent stolicy Hanny Gronkiewicz-Waltz.

Widzimy dziś prawdziwy festiwal hipokryzji i kabotyństwa, w którym aktorzy pozamieniali się miejscami. Dwa lata temu Mariusz Błaszczak, jako szef kancelarii premiera, protestował przeciw nielegalnemu zgromadzeniu pielęgniarek. Dziś wspiera kupców, którzy zajmują halę wbrew wyrokowi sądowemu. Wtedy Seweryn Blumsztajn pisał rzewne komentarze, że „Warszawa będzie brzydsza bez namiotów w Alejach Ujazdowskich naprzeciwko siedziby premiera. Protest pielęgniarek przywołał najpiękniejsze wspomnienia naszej związkowej i ludzkiej solidarności”. A dziś ten więzień PRL, który osobiście poznał, czym są milicyjne pałki, pisze: „Kupcy zapracowali sobie na dzisiejsze siniaki, a pomogli im jak zwykle politycy”.

Dodajmy, ci źli politycy, bo z PiS. Wsparcie Pawła Piskorskiego było mniej eksponowane, by nie zakłócać czystej osi sporu – władze miasta (bez partyjnego szyldu) kontra podjudzani przez PiS kupcy i kibole. Wprawdzie do białego miasteczka pielgrzymowały wielkie rzesze polityków (łącznie z Gronkiewicz-Waltz), ale widać są protesty słuszne i niesłuszne. I wtedy niektóre media całymi artykułami odnotowywały kolejne omdlenia pielęgniarek (wystarczy sprawdzić prasowe archiwa), ale dziś brak im empatii dla poparzonych gazem oczu kobiet z KDT. Zaś szczytem manipulacji jest fotografia z trzeciej strony „Wyborczej”, gdzie widać jakąś panią z kamieniem w jednej ręce i butelką piwa w drugiej. Zapewne przypadkowo dobrane.

Nie tylko „GW” bez żadnego niuansu wzięła stronę Hanny Gronkiewicz-Waltz. Podobnie „Rzeczpospolita” i „Fakt”. Zdawałoby się więc, że prezydent stolicy nie straci społecznego poparcia. Zwłaszcza, że prawny spór między ratuszem a kupcami jest tak zawikłany, że jego ocenę wiele osób wyrabia sobie według wspomnianej już sztancy partyjnych sympatii.

Jest jednak dodatkowa okoliczność. To, co pokazywały wszystkie telewizje. Dramatyczne zdjęcia, bite kobiety, ludzie z zakraplanymi oczami. Z drugiej strony rzucających kamieniami wulgarnych chuliganów i szaleńców wykrzykujących antysemickie okrzyki. Mimo wszystko to nie były dobre obrazy dla Gronkiewicz-Waltz – nomen omen gospodarza stolicy.

Nie przypadkiem przez cały dzień nie wypowiedział się ani jeden polityk PO. Choć jeszcze dzień wcześniej obecni w telewizjach byli m.in. Stefan Niesiołowski i Andrzej Halicki. Na cały dzień zostawili Gronkiewicz-Waltz samą sobie. To zapewne z jednej strony asekuracja, z drugiej plan, by nie wiązać wtorkowych rozruchów z szyldem partii. Według wielu głosów dzięki temu nie ucierpi popularność PO.

Ale proszę wyobrazić sobie scenę: zebranie władz partii, Gronkiewicz-Waltz też tam jest jako wiceprzewodnicząca PO. I wszyscy jej klaszczą, a Tusk i Schetyna krzyczą: – Haniu, jesteś boska! Doskonale to rozegrałaś! Dziękujemy ci!

Taka scena jest jednak absurdem. Na zewnątrz prezydent stolicy będzie broniona przez swoich, wewnątrz jest już całkiem pogrążona. A czy opozycja – PiS lub Piskorski (o lewicy nie wspominam, bo zajęła tu niejednoznaczne stanowisko) – na tym skorzysta? Coś tam im przybędzie, choć nie jest to Stalingrad Platformy, jak twierdził jeden z posłów opozycji.

Piotr Gursztyn

Ludzi mozna urobic jak ciasto, potrzebny tylko walec (medialny).

Wiecie ile warszawiacy zaplacili za akcje ochroniarzy, ktora byla nielegalna (trzeba bylo uzyc policji od razu)? 166 896,00 zl. Przetarg https://przetargi.um.warszawa.pl/szczegoly.asp?id=35605 ...

Kupcow mi nie zal. Maja to, co chcieli. Glosowali przeciez na Waltz, ktora OBIECYWALA im ze zostana na tym miejscu... Nie ma to jak dotrzymywanie slowa...

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 02:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 525d xD / X3 M40i
Kod silnika: N47T / B58
Garaż: E46 328Ci:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98605
F20 116i:
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170601
Kucharz napisał(a):

albo z Wenus :D :zdziwko:

Forza Rozumiem Twoje podejscie do tematu, chcesz być na swoj sposob obiektywny, być opozycją i dla PiSu i dla PO. Ok, jest w tym poniekąd jakieś wyjście. Ale.. Krytykujesz wszystkich, polityków zdecydowanie bardziej, kupców dośc delikatnie. Nie do końca widze tu obiektywne podejscie do tematu.

Mówisz ze forum BMW, to nie forum do dywagacji na takie tematy. A sam sie tu rozpisałeś jak nikt. Hipokryzja?

BTW. Jesli ja wplace na konto kompanii prezydenckiej Kropiwnickiego (Prezydent Łodzi) xxx zł. I teraz on zatwierdzi decyzje o przyznaniu na budowe parku przed moim blokiem, który ma być własnoscia mieszkańcow ileś tam set tysiecy. To to też korupcja? Żartujesz :)
Nie wszystko jest takie proste i jednoznaczne jak Ci sie wydaje.

A co do przetargu. To zamiast zatrudniać ochrone wydajac 166 tys. Mieli puśić kupców "luzem" żeby zniszczyli własności za x razy wiecej, tak? Przynajmniej z tych pieniedzy był pożytek. Bo zapewnił ludziom w jakiś tam sposob wiecej bezpieczenstwa. Nie pozwolił tej Hołocie rozhulać sie a dobre.

F20 116i M-Pakiet by Vit0 -->> Valencia Orange - sprzedane
E46 328Ci by Vit0 -->> Cosmosschwartz - sprzedane

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 05:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Forza napisał(a):
Nie bronie kupcow, ale dlaczego wyzywa sie LUDZI, RODAKOW od holoty, bydla?

Bo są Hołotą i bydłem.
Forza napisał(a):
Dlaczego Waltz tak ochoczo oddaje kamienice Zydom a kupcow wygania sila? Lobbing?

Nie Waltz a sądy. I bardzo słusznie że kamienice wracają do prawowitych właścicieli.
Forza napisał(a):
Kto wie, ze szefowie TVN wplacali pieniadze na konto wyborcze Gronkiewicz Waltz w wyborach prezydenckich?

Ja tego nie wiem. Podaj źródło, dowody, cokolwiek co potwierdzi Twoje słowa.
Forza napisał(a):
Dlaczego nie przypomina sie teraz o "dialogu spolecznym" ktory mial byc realizowany przez PO? Gdzie sie podzial ten dialog? Nazywa sie on palka?

Gdy było białe miasteczko to nie było wyroku sądu. Tam trzeba było rozmawiać. Tu trzeba było wykonać wyrok sądu.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 06:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 525i
Kod silnika: M54B25
TomekB napisał(a):
fixxxer1 napisał(a):
A tym dwóm pajacom posłałbym kilka policyjnych "blondynek" na osobności, najlepiej przez gazetę, żeby śladów nie było.

Kolega widze obeznany w temacie. Jak to było? Palce do szuflady, akumulator na jaja, jeszcze nikt nie kłamał? :rotfl:

Widzę że te same filmy oglądaliśmy ;) :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 06:41 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Forza napisał(a):
Społeczenstwem (tym mniej rozumnym i bardziej podatnym na propagande) latwo sterowac.
Forza napisał(a):
. Smieje sie z ich odruchow psow Pawlowa, ze zostali tak wyuczeni, by szczekac

Nic dodać nic ująć.
Takiej indoktrynacji i zacietrzewienia jak u elektoratu PO to nigdy jeszcze nie widziałem.
Mohair Berettas to przy tym pestka.

Przyznam jednak że w kwestii psychomanipulacji tłumem PO nieźle to rozegrało.
Nie ważne co zrobią - elektorat ich popiera. Całkowite wyłączenie myślenia.

Nie odnoszę się do tej konkretnej sytuacji.
Polityka ma to do siebie że nie można na nią patrzeć z jednego punktu osi czasu, ale trzeba patrzeć z całej płaszczyzny, wtedy widać kto jest kto, dlaczego pewne rzeczy mają miejsce, z czego wynikają (bardzo dobry przykład to HGW i TVN).

Fitolt napisał(a):
Mówisz ze forum BMW, to nie forum do dywagacji na takie tematy. A sam sie tu rozpisałeś jak nikt. Hipokryzja?

Fitolt, twoje zdanie to nadinterpretacja?

Forza napisał(a):
Nie bronie kupcow, ale dlaczego wyzywa sie LUDZI, RODAKOW od holoty, bydla? Dlaczego taka nienawisc polaczona z oblakaniem funkcjonuje w umyslach?

To jest właśnie działanie PO. Napuść pieski na innych, niech tam się wyszczekają.
Masa musi mieć cel, masa musi kogoś nienawidzieć. Masa i tłum nie będzie popierać kogoś i widzieć elementu twórczego.
Tłum musi mieć wroga, więc trzeba im wroga stworzyć, najlepiej niech to będzie nasz wróg - czyli w przypadku PO, będzie to PIS.
Tak więc, zaszczepili nienawiść do PIS, poto aby tłum czuł pozór zjednoczenia. Wyszczeka się na PIS to nie będzie szczekał na swojego pasterza, czyli PO.
Tą samą zagrywkę stosuje Rydzyk. Jak widać, działa to kapitalnie w przypadku ciemnoty.
Również w przypadku zwolenników różnej maści dyktatorów ze śmiesznych państewek, widać ten tok drogi do władzy - bazujący na nienawiści, podziałach.

Nie popieram ślepo PISu, nie jestem przeciwny działaniom PO, wspólnie te obie partie mogłby by coś stworzyć, po obu stronach są zarówno pozerzy jak i ludzie mający ideę.
Ja bym chciał wreszcie ten niski podatek liniowy, chociaż to co jest teraz już tragiczne nie jest, chcę ten cud gospodarczy, natomiast nie chcę ślepych prywatyzacji, wyprzedawania elementów strategicznych, ślepego przyklasku dla UE ale także nie chcę aby jakieś Rydzyki, Begery i inne pajacowate osoby miały cokolwiek wspólnego z władzą.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 08:25 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):
Forza napisał(a):
Społeczenstwem (tym mniej rozumnym i bardziej podatnym na propagande) latwo sterowac.
Forza napisał(a):
. Smieje sie z ich odruchow psow Pawlowa, ze zostali tak wyuczeni, by szczekac

Nic dodać nic ująć.
Takiej indoktrynacji i zacietrzewienia jak u elektoratu PO to nigdy jeszcze nie widziałem.
Mohair Berettas to przy tym pestka.

Przyznam jednak że w kwestii psychomanipulacji tłumem PO nieźle to rozegrało.
Nie ważne co zrobią - elektorat ich popiera. Całkowite wyłączenie myślenia.

Nie odnoszę się do tej konkretnej sytuacji.
Polityka ma to do siebie że nie można na nią patrzeć z jednego punktu osi czasu, ale trzeba patrzeć z całej płaszczyzny, wtedy widać kto jest kto, dlaczego pewne rzeczy mają miejsce, z czego wynikają (bardzo dobry przykład to HGW i TVN).

Fitolt napisał(a):

Fitolt, twoje zdanie to nadinterpretacja?

Forza napisał(a):
Nie bronie kupcow, ale dlaczego wyzywa sie LUDZI, RODAKOW od holoty, bydla? Dlaczego taka nienawisc polaczona z oblakaniem funkcjonuje w umyslach?

To jest właśnie działanie PO. Napuść pieski na innych, niech tam się wyszczekają.
Masa musi mieć cel, masa musi kogoś nienawidzieć. Masa i tłum nie będzie popierać kogoś i widzieć elementu twórczego.
Tłum musi mieć wroga, więc trzeba im wroga stworzyć, najlepiej niech to będzie nasz wróg - czyli w przypadku PO, będzie to PIS.
Tak więc, zaszczepili nienawiść do PIS, poto aby tłum czuł pozór zjednoczenia. Wyszczeka się na PIS to nie będzie szczekał na swojego pasterza, czyli PO.
Tą samą zagrywkę stosuje Rydzyk. Jak widać, działa to kapitalnie w przypadku ciemnoty.
Również w przypadku zwolenników różnej maści dyktatorów ze śmiesznych państewek, widać ten tok drogi do władzy - bazujący na nienawiści, podziałach.

Nie popieram ślepo PISu, nie jestem przeciwny działaniom PO, wspólnie te obie partie mogłby by coś stworzyć, po obu stronach są zarówno pozerzy jak i ludzie mający ideę.
Ja bym chciał wreszcie ten niski podatek liniowy, chociaż to co jest teraz już tragiczne nie jest, chcę ten cud gospodarczy, natomiast nie chcę ślepych prywatyzacji, wyprzedawania elementów strategicznych, ślepego przyklasku dla UE ale także nie chcę aby jakieś Rydzyki, Begery i inne pajacowate osoby miały cokolwiek wspólnego z władzą.

dobrze zrobili ze rozgonili tych kupcow, tych pseudo drobnych przedsiebiorow, platforma to jedyna partia ktora jest normalna,obniza podatki, obniza koszty pracy, wprowadziła pakiet szejnfelda, odchudza biurokracje, jestem tak bardzo zadowolony ze dzisiaj pojde i zapisze sie do Peło.

A w przyszlym roku pojde na wybory i z pelnym przekonaniem oddam glos na HGW, poniewaz to bardzo dobra organizatorka, jest zaczeta juz drugia linia metra i obwodnica. O poprzednikach lepiej sie nie wypowiadac, dlatego tylko Platforma Obywatelska. By żyło sie lepiej. Wszystkim :)

Ostatnio edytowano 24 lipca 2009, 08:30 przez A, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 08:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Ty tak na poważnie?

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 10:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kucharz napisał(a):

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Na czujność Kucharza zawsze można liczyc... :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Kyokushin napisał(a):
Nie popieram ślepo PISu, nie jestem przeciwny działaniom PO

tak, tak, Kyo, na dodatek jestes śniadym, wysokim blondynem; a jak byłes mały, to byłeś murzynem i grałes w kosza... :)

Kyokushin napisał(a):
Tak więc, zaszczepili nienawiść do PIS, poto aby tłum czuł pozór zjednoczenia.

tak, słyszałem o czarach, czarnej mszy i piciu niemowlęcej krwi...

odczyńma, lepiej, odczyńma...

:rotfl:

Kyo, nienawiść do PIS to chyba sam PIS zaszczepił... chociaż o szczepieniu to nie moze w tym przypadku byc mowy... toż to cała epidemia była... jak zaraza...

Kyo, co z Tobą? Naprawdę uważasz, ze to "inni szatani" spowodowali nienawiść narodu do jedynie sprawiedliwej partii i jej wodza?? przecież oni sie tam sami zagryzają... Kownacki wyciaga brudne gacie prezydenta, prezio przegrywa proces z niezalezna redakcją... co dzień sypie sie koncepcja jedynie sprawiedliwych... :niepewny:

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1