BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 28 czerwca 2025, 15:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 05:06 
Forumowicz

kedzior001 napisał(a):
W tej chwili średnie spalanie jest na poziomie 9-9,5 zalezy od stylu jazdy
-właśnie i to jest cała tajemnica tych dodatków zmniejszających zużycie.
kedzior001 napisał(a):
auto nigdy mi jego nie brało
-to po co to lałeś????????? Pytam bo zastanawiam się jaki może być powód lania czegoś takiego jak wszystko z samochodem jest w porządku-chcesz go popsuć czy co???.
Zastanawiam się co będzie jak zacznie brać olej (oby nie :przestraszony: )
Dodam że BMW i specjaliści do np. nowoczesnych Diesli nie zalecają nawet lania deprestorów do Diesla.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 01:07 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 330ci
Kod silnika: m54b30+
Garaż: 330 ci http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 5#p1226185
ppwiem tak, auto po wlaniu tego preparatu chodzi tak samo równie płynnie itp czyli tak samo jak przed wlaniem jego. Wlewałem gdyż chciałm sprawdzic czy poprawi osiągi, ale tutaj nic nie zauważyłem.

Jedynie spalanie ktore wydaje mi sie ze spadło.
Dziś jezdząc tylko po warszawie, nie przyciskając, stojąc w małych korkach na odcinku 40 km średnie spalanie wedłuh komputera wyszło 8 ,2 litra.
Więc muszę przyznać że po tym specyfiku spalanie obniżyło się.
Jutro wybieram się w trasę ponad 300 km więc przetestuje spalanie, porownujac do momentu przed zalaniem. Spokojną jazdą do 100 km/h wyszło mi 6,8, a normalną do 150 z wyprzedzaniem wyszło 7,7 dodam ze po drdze jest sporo wiosek i innych miejscowosci, wachadełka itp czyli trzeba zwalniać jest to trasa warszawa - zamość

Tytuł: Re: Czy ktos używała do swojego BMW Modyfikatora Plus??
PostNapisane: 24 lipca 2009, 08:48 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
pablost napisał(a):
Witam
Zastanawiam się na kupnem modyfikatora Plus

http://www.allegro.pl/item653196378_mod ... _odss.html

z tego co czytałem to fajna sprawa, co wy o tym sądzicie

pozdrawiam

Dla mnie to ta technologia jest dobra ale tak jak pisali na stronie allegro... W czasach 2 w swiatowej... Co wspulnego ma nowoczesne auto z czolgami lub starymi maszynami wojskowymi??? Przecierz to 2 rózne zeczy...
Moze to i pomaga ale tylko w starych skrzyniach czy silnikach kture w zyciu swojej kadencji nie widziały normalnego wspułczesnego oleju ;)

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 08:57 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52TU
COUPE napisał(a):
w zyciu swojej kadencji nie widziały normalnego wspułczesnego oleju

I pasowanie elementów miały takie że autobus by przejechał ;)

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 09:32 
Forumowicz

Kod silnika: M52B20
BRAWET napisał(a):
TVN turbo testował ten wynalazek, podobno jednak coś tam daje, ale nie wiem jak to jest w praktyce.

Oczywiście, że daje... dodatkową kasę na koncie TVN. Widziałem ten program i po obejrzeniu go nabrałem wątpliwości co do obiektywizmu i rzetelności dziennikarzy z TVN Turbo.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 09:59 
Zacna persona forum

wiem macie racje, też do tego tak podchodziłem, zeczywiście osiagow tym nie podniesiecie no chycba ze silnik jest zjechany to moze cos pomóc.
Ale w moim przypadku przy nie aż tak dużym przebiegu samochodu zastosowanie modyfikatora przeniosło się na zużycie paliwa, które znacznie przy takim samym stylu jazdy zmniejszyło się.
Tak jak pisałem powyżej dzis będeę testował go w trasie.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 13:24 
Forumowicz

kedzior001 napisał(a):
wiem macie racje, też do tego tak podchodziłem, zeczywiście osiagow tym nie podniesiecie no chycba ze silnik jest zjechany to moze cos pomóc.
Ale w moim przypadku przy nie aż tak dużym przebiegu samochodu zastosowanie modyfikatora przeniosło się na zużycie paliwa, które znacznie przy takim samym stylu jazdy zmniejszyło się.
Tak jak pisałem powyżej dzis będeę testował go w trasie.

Niech się kolega nie obrazi ale, że to "cudo" daje jakiekolwiek pozytywne efekty wierzyć mi się nie chce i nie uwierzę... no chyba, że mi ktoś dużo zapłaci :P. Mój też raz pali 11,5l a raz 13l niby przy tym samym stylu jazdy.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 14:39 
Zacna persona forum

http://bmw-tds.pl/forum/viewtopic.php?t=2428
Mysle ze temat jak najbardziej moze was zaciekawic, w koncu test na BMW prowadzony przez forumowicza raczej powinien byc wiarygodny :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 16:32 
Zacna persona forum

każdy ma swoje zdanie a ja staram się być obiektywny.
Jezeli uważzacie że jest to nonsens sami przetestujcie, koszt 179 zł. jeżeli zadziała to dobrze jeżeli nie to tylko strata kasy.
Jezeli coś będzie działo się z silnikiem nie tak, to mozecie zarządać zwrotu kosztów naprawy. Przynajmniej ja tak myślałem przed zakupem. Posiadam paragon zakupu, pyste opakowanie, wiec jak coś to mogę podać rózniez do sądu, gdyż w kazdych informacjach na temat tego produktu które podaje producent to pisze że nie uszkadza silnika itp.

wasz wybor, ale proszę niech komentują to osoby które to twstowaly, lub mialy jakąkolwiek styczność z tym produktem a nie z opowieści jak tylko ktoś tam coś piernie.

Niejestem za nie jestem przeciw temu produktowi ale czas pokaże co z tego wyjdzie a jak narazie testuje.

sp.ndoc u mnie zawsze bylo takie samo spalanie jezeli jeżdziłam takim samym stylem jazdy, oczywiście mogą byc pewne odchylenia,

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 18:16 
Cytuj:
kilka dni temu zalałem ten wynalazek do swojej 330 ci
:zdziwko: :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2009, 09:59 
Forumowicz

Moje BMW: E36 x2
kedzior001 napisał(a):
Jezeli uważzacie że jest to nonsens sami przetestujcie, koszt 179 zł. jeżeli zadziała to dobrze jeżeli nie to tylko strata kasy.
Jezeli coś będzie działo się z silnikiem nie tak, to mozecie zarządać zwrotu kosztów naprawy. Przynajmniej ja tak myślałem przed zakupem. Posiadam paragon zakupu, pyste opakowanie, wiec jak coś to mogę podać rózniez do sądu, gdyż w kazdych informacjach na temat tego produktu które podaje producent to pisze że nie uszkadza silnika itp.

wasz wybor, ale proszę niech komentują to osoby które to twstowaly, lub mialy jakąkolwiek styczność z tym produktem a nie z opowieści jak tylko ktoś tam coś piernie.

Niejestem za nie jestem przeciw temu produktowi ale czas pokaże co z tego wyjdzie a jak narazie testuje.

sp.ndoc u mnie zawsze bylo takie samo spalanie jezeli jeżdziłam takim samym stylem jazdy, oczywiście mogą byc pewne odchylenia,

Ten środek może i był skuteczny...ale 60 lat temu . Nie rozumiem Cię po co wlewałeś to do zdrowego silnika :zdziwko: ?! takie wynalazki są dla starych silników które są na skraju żywotności! wszystkie opinie sprzedawców,tvn itp to można między bajki wsadzić ..pewnie niedługo BiEj będzie to reklamował w Mango :D :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2009, 09:59 
Forumowicz

Moje BMW: E36 x2
kedzior001 napisał(a):

Ten środek może i był skuteczny...ale 60 lat temu . Nie rozumiem Cię po co wlewałeś to do zdrowego silnika :zdziwko: ?! takie wynalazki są dla starych silników które są na skraju żywotności! wszystkie opinie sprzedawców,tvn itp to można między bajki wsadzić ..pewnie niedługo BiEj będzie to reklamował w Mango :D :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2009, 18:51 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
Pablosek napisał(a):
kedzior001 napisał(a):

..pewnie niedługo BiEj będzie to reklamował w Mango :D :wstyd:

:rotfl: hehe :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2009, 18:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
LeSiO napisał(a):
Cytuj:
kilka dni temu zalałem ten wynalazek do swojej 330 ci
:zdziwko: :mur:

ja zawsze zalewam modyfikator +

chyba ci nie mówiłem ale do Twojej 328i też zalewałem

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2009, 20:20 
Częsty bywalec

ANDREW E36 napisał(a):
ja zawsze zalewam modyfikator +

żartujesz :>

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2009, 19:35 
Zacna persona forum

w ten weekend przetestowałem auto na trasie, więc w trasie po przejechaniu 300 km takim samym stylem jazdy spalanie wyszło mi 6,7 gdzie przed zastosowaniem modyfikatora było 7,2, czyli zmniejszyło się o około 5 litra przy ekonomicznej jezdzie. przypomnę że testowałem go w bmw 330 ci.

Modyfikator zalałem również do samochodu rodziców bmw e46 318i z przebiegiem 60 tyś km. Nie zauważyłem żadnych zmian, ale co prawda autem dopiero przejechałem dopiero 100 km. W weekend zapowiada się trasa więc przetestuje.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2009, 19:48 
Forumowicz

Moje BMW: e36 320iTA
tak czytam i czytam i żadnej konkretnej odpowiedzi ;) jedni krytykują inni zachwalają więc jak to jest wreszcie ? :) może jeszcze ktoś się wypowie o specyfiku typu "Ceramizer" ? :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2009, 19:56 
Zacna persona forum

Ja właśnie jestem Po zabiegu Ceramizer+dodatek do paliwa poniewaz moj motorek jest na wykonczeniu :hyhy: i rezultaty sa zdumiewajace motor odżył chodzi jak nowy :hyhy: wiecej nie bede pisal... wniosek jest taki ze jezeli silnik jest ku końcowi ceramizer pomoze (jezeli pierscienie sa sprawne i sa rysy na cylindrach) jezeli motor jest zdrowy i ma to byc jako dopalacz to nic z tego :D moze co najwyzej cichsza praca silnika :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2009, 19:59 
Forumowicz

Moje BMW: e36 320iTA
hmm... ja mam zamiar nie długo rozbebeszyć m40 na części w wymianie wałka i reszty miałem wlać ten cały ceramizer te 60 zł to wcale nie duże pieniądze lecz sam nie wiem ;P

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2009, 20:48 
Zacna persona forum

variant ma rację przy nowych autach to nic nie daje jak zalełem do 330 z przebiegiem 180 tyś zauwazyłem mniejsze spalanie a jak zalałem do 318 z przebiegiem 60 tyś km to tylko stratepieniedzy, no jeszcze przetestuje w trasie spalanie i wypowiem sie do końca

Wilczek ten preparat to nie ceramizer+ tylko modyfikator+. kosztuje nie 60 zł a 179zł

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1