BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 28 czerwca 2025, 17:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Proszę o pomoc w sprawie tulei-jaki rodzaj???
PostNapisane: 29 lipca 2009, 20:28 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47
Witam. Mam pytanie odnośnie tulei wahacza przedniego. Czy dostępne na Allegro i w sklepach tuleje to jeden i ten sam rozmiar czy też są różne rozmiary tych tulei. Problem pojawił się wtedy gdy zapytałem sprzedawce na Allegro czy tuleje które on oferuje podejdą do mojej E46 2.0d z 99r. Jest to normalny samochód ze standardowym zawieszeniem-dostałem odpowiedź że muszę je zmierzyć bo są aż 4 rozmiary tulei do E46. Mowa jest oczywiście o samych wkładach,bo mam czas i chęci do tej roboty. Obecnie jeszcze nie ściągnąłem tych tulei i ciężko jest je dokładnie zmierzyć,ale po chwili gimnastyki mam chyba ;) ich wymiary. Otóż szerokość samego wkładu to 66mm,a długość wkładu to 53-54mm. Więc Panowie,czy jest to standardowa tuleja jak każda na Allegro,czy możecie mi podać ich dokładne wymiary?? Proszę o pomoc bo mi się zaraz zawieszenie rozleci hehe. Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2009, 20:36 
Pierwsze kroki

tULEJE WACHACZA PRZEDNIEGO WYMIENIALEM 2 TYG TEMU OWA TULEJE ZAKUPYWALEM W SKLEPIE TYLKO Z CZESCIAMI BMW SPRZEDAWCA NIC SIE NIE PYTAL O ROZMIAR TYLKO CZY TO JEST SEDAN COMPAKT CZY KOMBI .... MAM BMW 318 Z 2000ROKU I UMNIE PASOWALA BEZ ZADNYCH PROBLEMOW TAGZE MOZE ALLEGRO SOBIE DARUJ TYLKO W NORMALNYM SKLEPIE W RAZIE CZEGO ZAWSZE MOZNA ZWROCIC A NA ALLEGRO ZAWSZE COS POZDRO

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2009, 20:51 
Forumowicz

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: M47N
Witam

Jestem zwolennikiem kupowania na allegro bo niestety w mojej miejscowości przebitka /marża/ jest bardzo fajna ale na tulejach zrobiłem wyjątek. Cena za Meyle HD 40/szt.
Na allegro jest pełno zamienników ale nie proponuje... Jeśli trafisz na MEYLE HD lub LEMFORDER w dobrej cenie wal śmiało Nasze tuleje 66mm. pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2009, 08:59 
Częsty bywalec

Kod silnika: M43TU
tuleja 66 mm , nie radze kupowac ich na allegro ... duzo podróbek ..rozpakujesz a tam chińszczyzna z pieczatka wycieta w ziemniaku z napisem MAYLE :)

ps- ja mam MAYLE i sa godne polecenia chociaz nie tanie bo komplet na przednie wahacze okolo 230 zl.

ps- 40 zl sztuka ? to chyba sama guma co ? wkład do tulei ?

Tytuł: racja
PostNapisane: 30 lipca 2009, 09:41 
Częsty bywalec

Kod silnika: M47
Masz rację Adamie,rozmawiamy o samych wkładach,bo takie chce zakupić.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1