BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 28 czerwca 2025, 07:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2009, 09:20 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Zwroc uwage ze wymiana oleju w automatycznej skrzyni kosztuje 1000zl, dlatego ja rozgladalbym sie za manualem. Oczywiscie bralbym 3.0d po lifcie ale taki samochod musi byc ostro "przeplacony" zeby zaraz sie nie zaczal sypac. Trzebaby dobrze szukac zeby od razu sie w koszty nie wladowac. Jesli benzyna to wybieralbym miedzy 2.8 a 4.4 zaleznie od kosztow ktore jestes w stanie przeznaczyc na paliwo i serwis.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2009, 10:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
moje 735i pali średnio 13,5 czyli 535 średnio litr mniej z racji masy :) wolałbym 535 palące 13 czy 12 niz 530d palące 9 z racji, iż V8 ma ten sam dół co diesel o wiele lepszą górę obrotów i nie ma turbiny która może sie posypać czy wtrysków typu CR wrażliwych na jakość paliwa :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2009, 10:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Zdzira 850I napisał(a):
To Ci sie wydaje źle Biały bez urazy ale koszt samej turbiny starczy na taki seriws po którym przez 5 lat silnika typu M62 nie dotkniesz i jeszcze zostanie a wtryski gdzie?? Wystarczy zła ropa i papa oszczędności albo nieschładzanie silnika po szybkiej jeździe :) Do tego w dzisiejszysch czasach nikt nie kupuje dielsa żeby nim mało jeździc zobaczcie jakie przebiegi maja 2-3 letnie diesle nierzadko po 200 tysięcy km a ile ma 10 letni????

Nie znam dokładnych cen serwisowania M60/62 dlatego napisałem że mi sie wydaje ;) Dwa że chodziło mi trochę o co innego, nie o koszty napraw a o sam serwis sprawnego auta. Wiadomo czegoś nie ma to sie nie popsuje. Diesel jest bardziej wrażliwy to fakt, nie pisze że napewno będzie tańszy i jest lepszym wyborem ale jak widze opinie że diesel napewno będzie padłem i za chwile ktoś sie wwali kosmiczne koszty to śmiać mi się chce. Co do przebiegów to sie zgodzę nowego diesla kupuje ktoś kto robi 30/35k km i więcej rocznie bo inaczej cena samego zakupu się nie zwróci. Sam oglądałem rok temu E60 3.0d 2004r z przelotem 280k km czyli koło 70k km rocznie.

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2009, 11:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
nie no ogólnie rozumiemy się Biały :)

Mi też nie chodziło, że każdy diesel jest dobity jest sporo ładnych 530d ale za zadbane 530d trzeba położyć sporo więcej jak za 535i zadbane :) Jak zwykle wszystko rozbija się o sianko chcesz oszczędzać później musisz wydać na początku :) No więc o takie przebiegi mi chodziło i ten egzemplarz co widziałeś Biały za kilka lat w PL będzie miał 192tysiące przebiegu na alledrogo.pl :)

No ja właśnie serwisuje M62 to obczajam co i jak :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2009, 14:43 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Ja robie zwykle ok 20 tys w roku ale wybralem diesla bo latwiej skombinowac tania rope niz tania benzyne. Zawsze to mozna sie dogadac z jakims tirowcem, przedstawicielem handlowym itp. Dobra jakosciowo ropa za 3zl jest jak najbardziej w zasiegu reki kazdego kto ma ochote choc troche pokombinowac.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1