BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 23:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] BMW 530 german style, prosze o pomoc!
PostNapisane: 1 sierpnia 2009, 22:56 
Pierwsze kroki

Witam, jestem tu nowy ale od pewnego czasu sledze watki na forum i nie znalazlem nic co moglo by mnie zainteresowac w stu procentach, nie bede owijał w bawelne i przejde do tematu. Mam plan zrobic moja bunie (powoli sie robi) na german style lecz chcialbym pare rad od bardziej zaawansowanych uzytkownikow. Wiec podam co stanie sie z moja 530 i powiedzcie co nie tak a co inaczej zrobic, a wiec tak:

Odrazu mowie ze jest cala czarna
-szachownica na dachu (ewentualnie blenda "przedłużająca" dach tez oczywiscie w szachyyy)
-ringi
-czarna przednia nerka
-dosc mocno poszerzone stalowki z rantem w kolorze bialym badz innym ktory spasuje do gustu
-biale kierunkowskazy
-gladka tylna klapa
-tylne lampy sa dla mnie jak narazie zagadka ?????
-UWAGA dwa wydechy typu sidekick (dla mniej wtajemniczonych wydechy pod drzwiami) v8.. ;)

Z gory dziekuje za konkretne odp.!
pozdrawiam Dioboł ;]

Ostatnio edytowano 3 sierpnia 2009, 07:10 przez EmaupEa, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2009, 23:06 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
Jak pójdzie to wszystko to będzie za bogato i podpadnie pod agro moim zdaniem.

To czego Ci potrzeba to:

- gwint lub sprężyny -80/60
- koło 17" lub 18" 3tlg skręcane 10" szerokie z tyłu
- BH
- czarny grill

i tylko

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2009, 23:12 
Uzależniony od forum :)

to nie będzie germanstyle, tylko coś podchodzącego pod cult ale też nie do końca :niepewny:

rób jak chcesz, oceni się efekty

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2009, 23:20 
Pierwsze kroki

widze ze jest pare osob ktore odp z mila checia na pyt a nie jak na innych forach, odrazu pretensje...
tak, czarny grill juz jest, co do lamp to org bh odpadaja bo sa dosc kosztowne jednak przyciemnienie kloszy nie bylo by chyba najgorszym pomyslem, problem jest tylko i wylacznie z kolami poniwaz nie ma dobrego kompletu na allegro a jak jakis sie znajdzie to nie pasujacy do bmw.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2009, 23:22 
Pierwsze kroki

gwint lub sprężyny -80/60 jak wspominalem nie jestem tak bardzo zaawansowanym uzykownikiem i chcialbym zapytac jaka jest cena takie zestawu ? jesli wsadze 9-10 calowki to nie to problemem dla nadkola ?

Tytuł:
PostNapisane: 2 sierpnia 2009, 01:06 
Przyjaciel forum

Moje BMW: VW
Kod silnika: tsi
Kolek mozesz tez poszukac na bmw-syndykat,tam chlopaki maja czasem cos fajnego ;) ,choc jesli chcesz poszerzone stalowki,to raczej we wlasnym zakresie ,bo gotowe to ciezko ci bedzie znalezc(tym bardziej na allegro).Jak pisze Kucharz,najlepszym wyborem beda 3tlg i 10":)
EmaupEa napisał(a):
jesli wsadze 9-10 calowki to nie to problemem dla nadkola ?

:orany: :zakrecony: przeciez chcesz german style,tam nadkola to podstawa.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sierpnia 2009, 09:40 
Pierwsze kroki

dzieki! zle sie zrozumielismy. zobaczcie ta e36 mniej wiecej chodzi mi o takie kola, a tu nadkola nie sa poszerzone.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sierpnia 2009, 14:51 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e66
Kod silnika: e66m67n i epica 2,0
Byle byś tak nie popsuł swojej jak ten pacjent tą e36 o zgrozo :zalamany: jak tak można zepsuć samochód

Tytuł:
PostNapisane: 2 sierpnia 2009, 15:09 
Forumowicz

Moje BMW: E61 530D ^^
Kod silnika: M57 D30 :]
Jej...przejmujesz się czy nadkola będą ocierać...to się najwyżej poszerzy :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 2 sierpnia 2009, 20:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: 528i 318i
Kod silnika: M52TUB28 M40B18
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=25990
Wejdź na forum 5er.pl i zobacz jakie koła ma high-tech, według mnie są to idealne koła do germana, kolego przy e34 wystarczy postawić ją na nisko i dobre szerokie koła, bez gładkiej klapy z tylu, front przedni na czarno (black hella, zderzak od 540i, czarna nerka na szerokim grillu), w e34 na niskim zawieszeniu z takimi bocznymi wydechami jak mówisz to będzie kicha ponieważ będziesz przycierał przy nierównościach, przy V8 pieknie brzmi wydech remusa lub angielskie powerflow'y, ale podstawą teraz jest pokazanie fotek auta żeby ocenić co można tu by jeszcze polepszyć :D

MOJA E34 528i DELPHIN METALIC ==>> http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=25990
MOJA E39 535i V8 BIARRITZBLAU METALLIC ==>> http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=60703 ( Sprzedana :-( )
MOJA E30 318i CIRRUSBLAU METALLIC ==>> viewtopic.php?f=6&t=78957

Tytuł:
PostNapisane: 2 sierpnia 2009, 21:55 
Pierwsze kroki

Zachowaly sie zdjecia jeszcze z niemieckiej wioski, jak na razie to jest to zwykla e34... niestety. tzn wiesz maja na mysli slowo gladka klapa to mysle o usunieciu wszytskich emblematow. tak jak wspomnialem co do lamp to odwazyl bym sie je przyciemnic tylko nie wiem jaki bedzie tego efekt, grill niestety mam waski jak widac a szkoda a przerobienie na szeroki chyba wymaga sporo umiejetnosci (nie mam zielonego pojecia), powiedzcie mi jeszcze czym sie rozni zderzak od 540i ? wydechy nie maja byc nisko na ziemi lecz tuz za tylnymi drzwiami.

Obrazek
Obrazek

pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sierpnia 2009, 22:35 
Forumowicz

Moje BMW: e34 530i
Kod silnika: M60B30
Czarny gril- ja bym szukał tego szerszego (patrz mój podpis),

Nie ringi a ksenony- ringi wyglądają idiotycznie w oczach bez szyby, malowany dach, nie w cupe będzie wtglądał słabo- to ma charakter właśnie w trzydrzwiówkach,

Jakieś fajne alusy, np czarny ring i srebrne szprychy- powinny pasować, jak chcesz tym jeździć a nie się bujać po okolicy to 17 nie 19"

Paski wokół szyb wymień na czarne, albo klamki na chromy (będzie jak czarna wołga, może być ciekawe)

Ciekawe że masz pojedyńczy wydech, moja 530 ma podwójny, może wymieniony przed sprowadzeniem...

Tytuł:
PostNapisane: 2 sierpnia 2009, 22:35 

E34 w germanie,prosze.Moze cos cie zainspiruje.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2 sierpnia 2009, 23:15 
Pierwsze kroki

Co do tego nieszczęsnego grilla to jest problem bo tak jak napisalem mam waski a wymiana na szeroki wymaga chyba duzo roboty i nie wiem czy do konca bedzie taki sam efekt jak orginał. Kupilem juz ringi jednak jeszcze nie zamontowalem, szczerze nie wygladaja tak zle. polowalem na cala czarna tzn shadow line ale ciezko zlapac taka za nieduze pieniadze wiec wziąłem to co mam, gdzies wyczytalem ze te chromowane ramki mozna smialo pomalowac i bedzie wygladalo jak shadow ale nie wiem dokladnie jak to bedzie wygladac. Chromowane klamki odpadaja w zupelnosci.. ;) a co do wydechu to nie powiem poniewaz sam podczas zakupu sie zdziwilem ze 3.0 ma jedna koncowke a nie dwie co powinno by standardem nie zaglebialem sie dalej w to.
ps. co do felg to jak na razie gotowki nie mam na jakies porzadne alumy a i tak po glowie chodza mi bardziej takie stalowki jak w wyzej pokazanej e36.

pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2009, 10:20 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330CI
Kod silnika: M54 B30
To albo zbierz gotówkę albo nie dotykaj na razie auta. zrób sobie liste co ile kosztuje .

Obrazek

Moje 330CI - viewtopic.php?t=51439

Moje K6 - viewtopic.php?f=60&t=73717

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2009, 10:58 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Kolejny drut projekt się szykuje :hyhy: Czekam w napięciu na efekty...

Może jakieś wloty na masce/błotnikach ?

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2009, 15:21 
Częsty bywalec

Żeby zrobić auto w germanie potrzeba sporej kasy. Tam nie ma miejsca na półśrodki. Zastanów się co chcesz zrobić i ile masz kasy - nie zrobisz germana tanim kosztem!

Jak nie masz kasy rób po trochu ale porządnie - bo inaczej wyjdzie jak napisałBobby_Valentino, - drut projekt...

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2009, 15:35 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36 coupe/E30
Kod silnika: M52B28/M60B40
EmaupEa napisał(a):
ps. co do felg to jak na razie gotowki nie mam na jakies porzadne alumy a i tak po glowie chodza mi bardziej takie stalowki jak w wyzej pokazanej e36.

To zbieraj kasę na normalne koła a nie będziesz robił nie wiadomo co. Ta e36 którą pokazałeś jest strasznie wiejska więc do niej koła mogą pasowac. Jeśli nie chcesz żeby Ciebie ludzie pokazywali palcami na ulicy śmiejąc się przy tym lepiej nie rób takich rzeczy tylko odłóż kasę na jakieś normalne koła.

Ogólnie jeśli masz zamiar robic germana to to kosztuje bardzo dużo, a jak nie masz kasy to lepiej doprowadź auto do jak najlepszego oryginalnego stanu bo to też będzie wyróżniające się BMW w pozytywnym sensie.

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2009, 16:42 
Pierwsze kroki

Bobby_Valentino napisał(a):
Kolejny drut projekt się szykuje :hyhy: Czekam w napięciu na efekty...

Może jakieś wloty na masce/błotnikach ?

widze ze bawi cie to ze ktos chce zrobic jakis projket, masz e28 i myslisz ze jestes zaje.bisty. Wlot to ty masz ogromy ale z tylu mistrzu ;]

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2009, 18:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: VW
Kod silnika: tsi
EmaupEa napisał(a):
widze ze bawi cie to ze ktos chce zrobic jakis projket, masz e28 i myslisz ze jestes zaje.bisty. Wlot to ty masz ogromy ale z tylu mistrzu ;]

Tutaj nic nikogo nie bawi,ani sie nie wysmiewa ;) Tylko pomysl jak ma wygladac ten Twoj projekt???Piszesz o blendzie jakiejs,o szachownicy na dachu(to nie mini),ze chcesz stalowki poszerzane,ze nie mozesz nic znalezc na allegro no i ze chcesz Germana :znudzony: .A jak Ci ludzie proponuja co mozesz zrobic to na koniec jeszcze piszesz,ze i tak nie masz kasy :niepewny: :niepewny: :niepewny:
wiec tak:
1.jesli chcesz poszerzane stalowki(choc do e34 to moim zdanie nie bardzo),to i tak na allegro ich raczej nie znajdziesz,bedziesz musial we wlasnym zakresie je wykombinowac-a to kosztuje.
2.jesli chcesz kupic porzadne kolka do fajnego projektu german musisz sie liczyc z wydatkiem minimum ok.3 tys zl(za same fele i to jest minimum),a i tak bedziesz musial troche poszukac,bo nie latwo jest cos fajnego znalezc,a jesli jestes zapatrzony tylko w allegro to tym bardziej.
3.piszesz o projekcie german,a kilka postow dalej pytasz,czy felga 9,10" nie bedzie problemem dla nadkoli :szok: :szok: - jesli o to chodzi,to mnie zamurowalo i poprostu nie wiem co napisac :orany: ,moze lepiej wpisz w google "germanstyle" i poczytaj co to jest ten german ;) :P
4.odniesienie do pk.3 i google,bo te e36 z tym dżapanis mugenem z tylu,ktore pokazales to jest poprostu jeden wielki WTIŚ (wies tanczy i spiewa) :rotfl: i nie ma nic wspolnego z germanem.
Wiec nie denerwuj sie tutaj i nie pij do innych(bardziej obeznanych forumowiczow),tylko najpierw sam przemysl dokladnie swoj projekt i posluchaj dobrych rad kolegow wyzej,a jesli i to forum jest dla Ciebie "bee" i myslisz,ze Ci tu nikt nie pomaga to moze zalozenie tego samego tematu co do Twojego germana na bmw-syndykat Cie troche orzezwi :rotfl:
;) :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1