BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 22:57

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5 sierpnia 2009, 18:23 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 Coupe
Kod silnika: m52b20
Vermilion napisał(a):
Zapytam tylko, bo jest to dla mnie troche niejasne, skad znaja Wasze nazwiska
my znalismy tych ludzi z widzenia i oni nas pewnie tez i jakos doszli do naszych nazwisk skoro policja odwiedzila mojego kolegge w domu. numerow auta naszego nie mogli znac, dzwoniac na policje my podalismy numery auta model i kolor tych "napastnikow"

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 5 sierpnia 2009, 18:37 
Zacna persona forum

Pamietaj, że mozesz płacić im odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu i jak wezmą adwokata na sprawe karną i przegrasz...to Ty ponosisz jego koszta.
Jak juz sprawa karna jest przez Was pzregrana mogą ale nie muszą złożyc o cywilną...i beda na wygranej pozycji.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sierpnia 2009, 18:38 
Częsty bywalec

Kto moze zalozyc sprawe karna? plicja czy ten czlowiek bezposrednio w prokuratuze tez moze ja zalozyc nie zglaszajac sprawy na komisariacie?

Tytuł:
PostNapisane: 5 sierpnia 2009, 18:41 
Zacna persona forum

Było zgoszenie pobicia? Było. Obdukcja jest jest, przebywał któryś wiecje jka 7 dni w szpitalu? coś wspomniałes. Policja jak policja, ale prokurator nie popusci.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sierpnia 2009, 18:42 
Częsty bywalec

a czy moge w jakis sposob sie dowiedziec czy sprawa zostala juz zalozona przeciwko nam? jak tak to gdzie?

Tytuł:
PostNapisane: 5 sierpnia 2009, 18:46 
Częsty bywalec

ale co z tym faktem ze to policja przyjechala na nasze zgloszenie? to nie ma nic do rzeczy?

Tytuł:
PostNapisane: 5 sierpnia 2009, 18:52 
Zacna persona forum

Własnie to moze wam pomóc... nic wiecej

Tytuł:
PostNapisane: 5 sierpnia 2009, 18:56 
Częsty bywalec

a nie wiesz czy w jest jakis sposob zeby dowiedziec sie czy wplynal juz jakis wniosek do prokuratury?

i kto sklada ten wniosek policja czy osoba cywilna tez moze bezposrednio do prokuratury?

Tytuł:
PostNapisane: 5 sierpnia 2009, 19:14 
Częsty bywalec

acha i czy mazna odwiescic wyrok za wypadek drogowy z powodu uczestnictwa w atkim zdazeniu jak wyzej opisalem?

Tytuł:
PostNapisane: 5 sierpnia 2009, 19:16 
Zacna persona forum

rdk napisał(a):
kto sklada ten wniosek policja czy osoba cywilna tez moze bezposrednio do prokuratury?

W mojej sytuacji było tak że policja umożyła sprawe, ale prokuratura na prośbe kogoś wznowiła ponownie.
rdk napisał(a):
acha i czy mazna odwiescic wyrok za wypadek drogowy z powodu uczestnictwa w atkim zdazeniu jak wyzej opisalem?

Nie ma zwiazku...Jak bys iał wyrok w awieszeniu za taki otoż popełniony i opisany powyżej czyn to niestety chyba bys się opalał w kratke :D ;)

Tytuł:
PostNapisane: 5 sierpnia 2009, 22:49 
Częsty bywalec

Moje BMW: F34 335i
z opisu wynika ze wiecie kto to jest...
daliscie im rade i nie boicie sie ich wiec-...
odwiedzcie ich i zapytajcie "o co chodzi ? "
Mysle tez ze na pewno "znajdzie" sie jakis "bezstronny" swiadek zdarzenia ktory bedzie trzymal Wasza wersje...mysle ze rozumiesz o co mi chodzi.
Po za tym- dostales w ogole jakiekolwiek wezwanie ?

Tytuł:
PostNapisane: 5 sierpnia 2009, 23:17 
Zacna persona forum

macie w plecy -po mojemu - a podam taki oto przyklad -moj szwagier wowczas 17 letni chlopiec z dwoma kolegami jeszcze-uzywali na drodze publicznej komarow -kazdy swego --jechali w jakims kierunku po prostej a z naprzeciwka facet na rowerze - w momencie gdy byli prawie rowno gosciu padl na asfalt z rowera a szwagier jako ze byl pierwszy prawie go stuknal -ale tylko prawie - zatrzymali sie owi mlodziency i do goscia czy wszystko oki -ten jedzie gorzala i mowi ze tak -spoko chlopaki jedzcie do domu - sam sie pozbieral i utykajac i zataczajac sie poprowadzil rower -minal tydzien wezwanie na-komende milicji - gosciu na zwolnieniu lekarskim - chlopakow znalezlezli bo spolecznosc mala - reasumujac -gosciu co i rusz wynajdowal chorobe - zwolnienie za zwolnieniem a oni piraci na komarach -kilkasnascierozpraw - masa pieniedzy - doszlo nawet do wniosku o rente dla pijaka od dzieci -az w koncu znalazl sie madry sedzia i wysluchal racji mlodych - przeanalizowal -oddalil ale koszty byly wielkie -pzdr -powodzenia mimo wszystko - a uspokajac tak by nie wiedzieli kto a czuli

Tytuł:
PostNapisane: 6 sierpnia 2009, 09:10 
Przyjaciel forum

Thomas_HD napisał(a):
z opisu wynika ze wiecie kto to jest...
daliscie im rade i nie boicie sie ich wiec-...
odwiedzcie ich i zapytajcie "o co chodzi ? "

Tez tak uwazam, wez kolege i idzcie do goscia, ktory nie jest w szpitalu. Nagraj rozmowe komorka, zeby miec przewage. Rozmowa potoczy sie pewnie na jeden z dwoch sposobow:

1. zalagodzicie sytuacje i jakos sie dogadacie, gosc w tym przypadku bedzie ugodowy. Kluczem w tym wypadku jest, aby z Waszych ust nie padlo nic na temat tego, ze ich uderzyliscie, skoro cos nagrywacie, zmanewrujcie go tak, zeby on sie do tego przyznal. W kazdym badz razie na wszelki wypadek trzymaj dluzszy czas takie nagranie.

2. bedzie pyskowka, gosc Was bedzie straszyl sadami, w tym wypadku musicie byc opanowani i nie dac sie sprowokowac, znow nie mozecie do niczego sie nie przyznawac, ani goscia straszyc, niech on to zrobi.

w takim wypadku gdyby doszlo do sprawy w sadzie, macie dosyc ciekawy dowod, ktorym mozna gosciowi utemperowac zapal przy narobieniu Wam klopotow.

Tytuł:
PostNapisane: 6 sierpnia 2009, 09:39 
Częsty bywalec

Cytuj:
Po za tym- dostales w ogole jakiekolwiek wezwanie
nie jeszcze nic nie mam, ale tak jak juz wyzej wspomnialem jedna zyczliwa osoba poinformowala mnie o tym ze cos juz w naszej sprawie sie dzieje wiec dlatego ten temat zeby dowiedziec sie mniej wiecej na czym stoje,

Vermilion napisał(a):
wez kolege i idzcie do goscia
w sumnie mozna by bylo isc ale zeby nie wyszlo tak ze jak zapkamy do dzwi on wezwie policje i bedzie ze nachodzimy go w domu czy cos??

Tytuł:
PostNapisane: 6 sierpnia 2009, 16:29 
Zacna persona forum

Thomas_HD napisał(a):
Po za tym- dostales w ogole jakiekolwiek wezwanie ?

Wezwanie, jako ze jest oskarżony dostanie na końcu.

rdk napisał(a):
w sumnie mozna by bylo isc ale zeby nie wyszlo tak ze jak zapkamy do dzwi on wezwie policje i bedzie ze nachodzimy go w domu czy cos??

Ja Ci radze, ty już nigdzie nie chodź, możesz pogorszyć sprawe. Jak widzę sprawa w toku więc po ptokach. Jeszce oskarży Cię o nachodzenie.

Tytuł:
PostNapisane: 6 sierpnia 2009, 20:22 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
zgłoście na policje pobicie i załóżcie sprawę cywilną im.
Do tego jako dowód ich ataku macie poobijany samochód... dobre były by też jakieś nagrania wideo/świadkowie.

Tytuł:
PostNapisane: 6 sierpnia 2009, 21:51 
Zacna persona forum

Jedz na ten parking, jesli nie jest na odludziu rozejrzyj sie dobrze dookola. Moze jest jakas kamera monitoringu? Nie koniecznie miasta, ale moze jakis sklep, osiedle monitorowane itp?? Jesli namierzysz jakas podejdz do ochrony w budynku i popros nawet jesli nie o udostepnienie to chociaz o zachowanie tasmy z dnia tego i tego i z okreslonych godzin a pozniej szybciutko na policje bo im musza taka tasme wydac.

Tytuł:
PostNapisane: 7 sierpnia 2009, 06:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
Kyokushin napisał(a):
zgłoście na policje pobicie i załóżcie sprawę cywilną im.
Do tego jako dowód ich ataku macie poobijany samochód...

- o ile się nie mylę, jak zgłaszasz pobicie, to idzie automatem jako karna, a nie cywilna - dopiero kwestia ewentualnych odszkodowań itp może byc z cywilnego
- myślę, że jesli chcieliby zgłosić pobicie przez tych żuli, to musieliby to zrobic od razu plus obdukcje itp - tutaj było powiedziane, że chlopakom nic się nie stało, natomiast zgłaszanie teraz po czasie.. mała szansa udowodnienia czegokolwiek
- zgłoszenie uszkodzenia samochodu - nawet nie ma sie nad czym zastanawiać, ale trzeba by się z tym pospieszyć, żeby jak najbardziej wiarygodne było

Tytuł:
PostNapisane: 7 sierpnia 2009, 07:46 
Uzależniony od forum :)

Znająć nasz wymiar sprawiedliwości gówno Wam zrobią. Złodzieji nie karzą, za bójki nie karzą, ludzi zaplątanych w przestępczość zorganizowaną wypuszczają, to myślisz że Wam coś zrobią? Stres jest domyślam się - ale nic więcej. Szczególnie że macie swoje słowo + dziewczynę contra dwóch pijaczków.

Tytuł:
PostNapisane: 7 sierpnia 2009, 08:16 
Częsty bywalec

KotSylwester napisał(a):
Znająć nasz wymiar sprawiedliwości gówno Wam zrobią

wlasnie z tym wymiarem niejednokrotnie jest tak ze przestepcow wypuszczaja a takim jak my dowalaja :znudzony

wnukus, parking na odludziu
anya napisał(a):
myślę, że jesli chcieliby zgłosić pobicie przez tych żuli, to musieliby to zrobic od razu plus obdukcje itp - tutaj było powiedziane, że chlopakom nic się nie stało
dokladnie my nawet nie mamy zadrapania i chcielismy to zglosic ale policjant powiedzial
ze tamci byli rano i tez nic nie zglaszali wiec jak my nie mamy zadnuch zadan to on kasuje notatke i "sprawy nie bylo"

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1