Witam,
Posiadam BMW E36 COUPE 2.5i AUTOMAT, samochod kupilem w marcu. Auto jak na swoj wiek jest bardzo zadbane. Po zakupie wymienilem w nim:
1. olej w silniku
2. filtr oleju
3. olej w skrzyni biegow
4. Filtr w skrzyni
5. Olej w tylnym moscie
6. Chlodnice klimy
7. Amortyzatory x4
8. Tuleje wahaczy przednich, tylne
9. Koncowki drazkow
10. Swiece
11. Filtr klimy (lacznie z odgrzybianiem i nabiciem)
12.Klocki (dwie osie) + czujnik
13. Filtr paliwa
14. Filtr powietrza
itd... wszystko jest naprawde w eleganckim stanie, silnik nie cieknie, nie bierze nawet grama oleju (moze dlatego ze samochod jest ze szwajcarii a wlascicielka byla corka/zona wlasciciela salonu BMW). Sapalnie tez jest ok jak na ten silnik, tak mi sie wydaje bo to pierwsza "benzyna" w moim uzytkowaniu. Ostatnia trasa to 7,8L/100 natomiast w miescie 11,5L/100. Jest jedno ALE... Mianowicie podczas przyspieszania (mniej wiecej pedal gazu wcisniety do polowy) samochod przyspiesza, a i owszem nawet calkiem zwawo, ale nie jednostajnie, tzn czuc jakby "ciagnal" lepiej, a za chwile znow troche odpuszczal, nie w sposob ciagly jakby na chwile cos go tlumilo, a pozniej znow to samo. Nie jestem mechaniorem, wiec nie mam pojecia o co chodzi. Zalezy mi na tym aucie zeby doprowadzic je do idealnego stanu bo jest naprawde super. Nie jestem malolatem palacym gumy lub naginajacym 220km/h. Poprostu kocham ten samochod od pierwszej jazdy za to jakim jest. Jesli moze ktos mial podobny problem bede bardzo wdzieczny za sugestie. Pozdrawiam serdecznie, bartek