BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Skrzynia i wzmacniacz - pomoc, dopasowanie
PostNapisane: 4 sierpnia 2009, 21:58 
Forumowicz

Moje BMW: M52B25
Witam chciałem zapytać czy na dobry początek będzie to jakoś grało (BMW E36 Compact) posiadam skrzynie(znaczy chcę ją kupić do 200zł myślę ze lepszej nie znajdę.) Skrzynia Basowa firmy blaupunkt GTB 1200 MkII i wzmacniacz first FA4403 4 x 450W , 4 x 25 Watt RMS. (posiadam go od nowości nigdy nie podłączałem nie zapłaciłem nawet 1zł za niego zakład:P. I jeszcze jedno pytanie w samochodzie posiadam butle z gazem na pół bagażnika i ta skrzynia będzie oparta na nie niej nic się nie stanie ?? i drugi problem to ze głośnik będzie 2 mm od klapy blisko szyby czy nie będzie jakiś problemów bo naprawdę mam mało miejsca w bagażniku dziękuje z góry za pomoc.

Ostatnio edytowano 5 sierpnia 2009, 06:55 przez Fatum, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 sierpnia 2009, 22:08 
Forumowicz

Witaj. Chcesz położyć skrzynię na butli :zdziwko: bo mówisz że będzie blisko szyby, czy bliżej klapy przed butlą żeby dochodziła do tapicerki klapy? Wzmacniacz kicha i do niczego się nie nadaje. 4x25wrms? :wstyd: jaki to sens skoro twoje radio na 95% ma tyle samo :wstyd: :wstyd: Równie dobrze mógłbyś skrzynię pod radio podłączyć i mniej więcej tak samo by grało :] DO tej skrzyni potrzebujesz wzmacniasz min 200wrms. Ogólnie ta skrzynia to i tak kicha...

Tytuł:
PostNapisane: 4 sierpnia 2009, 22:31 
Forumowicz

nie, na no gdzie... jutro spróbuje zrobić zdjęcie. butla lezy z tyłu w kształcie tuby. skrzynia lezy maksymalnie blisko klapy a od butli pare mm.

Radio mam 4x50 :D i na sprzedaz mama jedno blaupunkta 4x45 na karty SD Melbern

Tytuł:
PostNapisane: 4 sierpnia 2009, 22:42 
Forumowicz

Pisałem o tym dziś rano w innym temacie...

Radia samochodowe wydzielają faktycznej mocy coś około 20w+ tona ciepła... O mocy która pisze na panelu możesz sobie pomarzyć. Po prostu dane głośniki mają daną skuteczność przy danej mocy rms jaką dostaną od radia/wzmacniacza. Jak nie otrzymają takiej mocy to zagrają siłą rzeczy dużo ciszej a jak będziesz podgłaśniał usilnie to zaczną zniekształcać barwę dźwięku. Oczywiście mam cały czas na myśli moc rms.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sierpnia 2009, 09:33 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330CI
Kod silnika: M54 B30
Według mnie to nie ma sensu bo ten zestaw nie zagra.ale jeśli już się uprzesz to postaw skrzynię bokiem tzn. głośnikiem do błotnika. to najlepsze ustawienie.

Obrazek

Moje 330CI - viewtopic.php?t=51439

Moje K6 - viewtopic.php?f=60&t=73717

Tytuł:
PostNapisane: 6 sierpnia 2009, 23:14 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=149588
nigdy w zyciu to nie zagra... nie jestem specem ale ostatnio sie dokształcam bo mam w planie tez zrobic car audio u siebie w aucie.
Moja rada.
poczytaj o CA bo widze ze wiedzy ci brakuje i to sporo
napisz do Morfiego, on tez ma Compacta i bankowo ci doradzi. Mi zapodał mnóstwo ciekawych propozycji. Downloader19 tez świetnie orientuje w temacie.
osobiscie sam bym ci cos zaproponował ale niewiem jak masz przód zrobiony i niewiem ile pieniążków chcesz na to wydac. Pisząc ze chcesz wydac 200 zł pytanie czy dobrze to zagra jest nie na miejscu...
a czy jakoś to zagra bo tak dosłownie zapytałeś do odpowiem ze na pewno zagra tylko ze graniem tego nie bedzie można nazwac.
Pozdrawiam ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7 sierpnia 2009, 13:39 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
kirk25, Pięknie to ująłeś.... to nie zagra :P za buczy :rotfl: :rotfl:
ROMSI, dobrze pisze... jedyne rozwiązanie to wstawić skrzynie bokiem... tak by głośnik był do błotnika!
I jak masz kupić skrzynie za 200zł to se daruj! kup lepsze głośniki na przód a jak uskładasz kasę to kupisz skrzynie i wzmacniacz... albo kup głośnik basowy za te 200zł + skrzynie za 100 i będzie lepszy sprzęt 100 razy... ale do tego wzmacniacz potrzebny za ok. 300zł... i tak są to ceny z najniższej półki... He, he.. zapomniałem że kable prądowe też potrzebne... ok. 100zł :rotfl:
Jak widzisz... odpuść sobie... kup dobre głośniki na przód :ok:
a jakie radyjko masz??? Tylko nie mów ze oryginalne :szok:

PS.
Radio ma 4x50 WAT mocy muzycznej czyli max. 4X18 WAT RMS....

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 7 sierpnia 2009, 13:49 
Forumowicz

ROMSI napisał(a):
postaw skrzynię bokiem tzn. głośnikiem do błotnika. to najlepsze ustawienie.

Morfii napisał(a):
jedyne rozwiązanie to wstawić skrzynie bokiem... tak by głośnik był do błotnika!

No co wy, przecierz pisał że da radę tylko przy klapie :) :

FaTuM08 napisał(a):
posiadam butle z gazem na pół bagażnika

FaTuM08 napisał(a):
butla lezy z tyłu w kształcie tuby

Tytuł:
PostNapisane: 7 sierpnia 2009, 13:58 
Przyjaciel forum

madmaxdamage, jeśli ktoś ma troszkę oleju w głowie to zrozumie dlaczego skrzynie powinno się tak postawić a nie inaczej :P jest to bas... a on daje duże ciśnienie a więc bym nie ryzykował...

Choć w chwili obecnej to nie zagra więc nie ma problemu :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 7 sierpnia 2009, 14:03 
Forumowicz

Morfii napisał(a):
madmaxdamage, jeśli ktoś ma troszkę oleju w głowie to zrozumie dlaczego skrzynie powinno się tak postawić a nie inaczej :P jest to bas... a on daje duże ciśnienie a więc bym nie ryzykował...
Wiem wiem o co chodzi ;) Ale skoro nie ma opcji inaczej to co zrobi, przecierz nie będzie woził na tylnych siedzeniach jak chłopaki z pod remizy :wstyd: No albo zostawi tak, albo wywali butle, ew mniejszą wstawi.

Morfii napisał(a):
Choć w chwili obecnej to nie zagra więc nie ma problemu :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Święte słowa :) Choć w sumie po co wstawiać coś co ledwo zabuczy... Mija się z celem trochę.

Ostatnio edytowano 7 sierpnia 2009, 14:04 przez madmaxdamage, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 sierpnia 2009, 14:30 
Przyjaciel forum

madmaxdamage, he, he... zawsze można skrzynie zrobić na wymiar pod głośnik :ok: :ok:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2009, 10:48 
Forumowicz

ghjsj

Ostatnio edytowano 8 sierpnia 2009, 10:52 przez Fatum, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2009, 10:49 
Forumowicz

Troche zeście mnie panowie zjechali no ale coż :P Najwyżej narazie zostawie kupie jakiś wzmacniacz 300-400 zł to myśle ze efekt będzie lepszy mam do sprzedania radio głośniki 6x9 i ten wzmacniacz to okolo 400 zł będzie na coś lepszego :) ;) Po innych forach ogladałem i mówili ze skrzynia ekstra ni jest ale cos tam buczy dla mało wymagających zeby trzęsło autem :) Czyli jak się panowie uprze to mam skrecić skrzynie w strone błotnika ?? Tego bliżej czy dalej ? Bo tego bliżej to nie jest to dojść ryzykowne, chodź efekt chyba da najlepszy.

P.S Radio mama w tej chwili Blaupunkt MELBOURNE SD27 4x45W ale zmieniam , bo mam Pioneer'a DEH 3000 MP 4x50W

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2009, 10:58 
Przyjaciel forum

no sprzedaj złom i kup coś na poziomie... nie będziesz żałował :ok:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2009, 15:15 
Forumowicz

Czyli mówicie , że ta skrzynia obleci przy dobrym wzmacniaczu jakimś za 300-400zł ? :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 sierpnia 2009, 00:08 
Przyjaciel forum

FaTuM08, przerabiałem ten temat dużo razy... ta skrzynia nie ma miejsca chyba że do TICO :ok:
Jak kupisz dobry wzmacniacz to ta skrzynia padnie!
wolałbym kupić dobry głośnik i zrobić sobie samemu skrzynię....
Compact ma to do siebie że nie potrzeba dużego basu... bo nie ma tyłu z blachy... i to jest na plus bo można wtedy postawić na jakość dźwięku...
Nie wiem na czym ci zależy ale powiem krótko... kuzyn kupił tubę boshmanna :wstyd: ale hu... niech mu będzie... do tego wzmacniacz... którego nawet google nie znajduje... ale hu.... niech ma dał grosze... do tego radyjko sony :wstyd: niech mu będzie... następne Gówn... i chce by mu to grało tak jak mi :szok: :szok:
Ja mam taki standard.. radyjko ///ALPINE i monoblock 500RMS stabilny przy 2 OMACH... jak podłączyłem jego tubę to grało dużo lepiej niż na jego sprzęcie... ale nie dorównywało mojemu CARPOWER BLACKBASS... jego bas to tak jak by ktoś pierdział we wiaderko a mój mocny ciśnieniowy dźwięk... wiem że słowa tego nie oddadzą... ale sprawa jest prosta... nie ma co gówn... kupować bo to szkoda kasy!

Poleciłbym Ci amerykańskie firmy ale grosza byś musiał dołożyć... ino miał byś spokój na długie lata! Musisz wybrać... czy ma to być tani sprzęt pod remizę... czy lepszy który wzbudza szacunek...

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 9 sierpnia 2009, 14:13 
Częsty bywalec

Moje BMW: E90 LIM
Kod silnika: M47N2
Morfii napisał(a):
jego bas to tak jak by ktoś pierdział we wiaderko
... no nie moge :rotfl: leze i kwicze dobry tekst, ale i prawdziwy, czasami nie warto kupowac czegos tanszego lepiej dozbierac i kupic cos dobrego i cieszyc sie z zakupu przez dluzszy czas, ale to tylko moje skromne zdanie, zrobisz jak zechcesz
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, 22:01 
Forumowicz

I pierdzenie w stołek stało się realia :P doszła skrzynia i pierdzawki są okropne ;) pojechałem do kumpla podpiąłem pod lepszy wzmacniacz i skrzynia grała nawet na poziomie średnim :)) a ten wzmacniacz to jest dobry tylko chyba pod głośniki ;) sprzedam go za 70 zł jeśli ktoś chce pudełko gwarancja wszystko ;')

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, 22:52 
Przyjaciel forum

...powodzenia w sprzedaży... a co do skrzyni blaupunkt... to :wstyd: :wstyd: :wstyd:
Kolego jak usłyszysz jak grają prawdziwe skrzynie to przyznasz nam rację :ok: a teraz czas na :spi: :spi: :spi: :spi:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 12 sierpnia 2009, 15:08 
Forumowicz

Nie kupiłem tego blaupunkta kupiłem magnata. :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1