BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 14:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Spalanie lpg w 318is ? Koszt instalacji ?
PostNapisane: 12 sierpnia 2009, 19:11 
Pierwsze kroki

Witam,
Planuję założyć instalację lpg do mojego 318is. Obecnie auto pali mi ok.12l w mieście (chiptuning +szerokie opony). Ile może palić gazu ?? Jakie mogą być koszty założenia ? Ktoś zna dobrego gazownika na terenie Łodzi i mógłby z czystym sumieniem polecić ? Dzięki za pomoc !

..opłaca mi się wogóle jak za jakies 1,5 roku może bedę chciał zmienić auto ? Bardzo wartość może spaść za rok ?? Dzięki !!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2009, 12:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Cześć

Gazu będzie Ci paliła z 3 litry więcej. Jeśli dużo jezdzisz to na pewno opłaci Ci się. Wez także pod uwagę to, że jak będziesz miał gaz to będziesz częściej jezdził samochodem także koszt instalacji się zwróci szybciej. Co do kosztu, zwykłą instalację założysz za 1000-1200 zł. Sekwecje ok. 2200 zł. (to już jest zależne od typu i jakości). Osobiście, z czystym sumieniem mogę Ci polecić zwykła instalację do E36 i takiego silnika. Jak będzie dobrze założona to będzie Ci dobrze służyła, a zwróci Ci się w 3-4 miesiące jak sporo jezdzisz

Co do zakładu. Mam kumpla w Łodzi, dopytam i dam znać

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2009, 12:59 
Częsty bywalec

Moje BMW: Twoje?
Kod silnika: 25 6S1
binta napisał(a):
Osobiście, z czystym sumieniem mogę Ci polecić zwykła instalację do E36 i takiego silnika.

do isa? fajnie...

Tytuł: Re: Spalanie lpg w 318is ? Koszt instalacji ?
PostNapisane: 14 sierpnia 2009, 13:07 
Zacna persona forum

Moje BMW: Sędziwy Paździerz
b_sixkiller napisał(a):
..opłaca mi się wogóle jak za jakies 1,5 roku może bedę chciał zmienić auto ? Bardzo wartość może spaść za rok ?? Dzięki !!

No to zależy ile kilometrów zrobisz w czasie tego półtora roku. Jeśli mniej niż ~25000 kilometrów to zrobisz prezent kolejnemu właścicielowi.

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2009, 15:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
upbeat napisał(a):
binta napisał(a):
Osobiście, z czystym sumieniem mogę Ci polecić zwykła instalację do E36 i takiego silnika.

do isa? fajnie...

Normalna sprawa, że sekwencja by była lepsza lecz dobra i dobrze założona zwykła instalacja też się powinna sprawdzić. Nie chodzi mi o pierwszy lepszy zakład i pierwszą instalację

Wiadomo, kwestia tego ile się ma pieniędzy na to przeznaczonych

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2009, 21:58 
Pierwsze kroki

Albo założyc sekwencje albo wcale jeden przypadkowy strzał gazu i przepływki nie ma nie mowiąc jak reszta cierpi, nawet klapa nie pomoze :) spadek mocy i spalanie wieksze niz na sekwencji, osobiscie bym nic poza sekwencją nie zakładał-a mówi Ci to Gaziarz :)

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2009, 23:51 
Forumowicz

Moje BMW: E36 318is
Kod silnika: M42B18
binta napisał(a):
dobrze założona zwykła instalacja też się powinna sprawdzić

Bzdura, bzdurai jeszcze taz bzdura

Jesli chcesz zakladac gaz to tylko i wylacznie sekwencyjny
binta napisał(a):

Kolego binta takie bzdety piszesz ze płakacć mi sie chce
Nie doradzaj takich debilnych porad innym bo tylko klopotu sobie mogą narobic a Ty jesli nie masz kasy to sprzedaj BMW i kup skode w dieslu

Wracając do tematu dobrze zalozona sekwencja nie powinna sprawic problemów
warunkiem jest dobry zaklad montujący
Jesli chodzi o spalanie u mnie jest instalacja KME pali ok 11-12l LPG/100KM 30%miasto/70%trasa

Tytuł:
PostNapisane: 17 sierpnia 2009, 09:47 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
binta napisał(a):
e sekwencja by była lepsza lecz dobra i dobrze założona zwykła instalacja też się powinna sprawdzić

Nie. Nie sprawdzi się. Takie coś nazywa się 'drut'.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sierpnia 2009, 11:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E12 520A
Kod silnika: m20b20
Garaż: E12
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=67421&start=400
e46 328ci Santorini Blue
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6& ... &start=200
E36/7 2.8i
Mini countryman SE
F87
DJ_Misiek napisał(a):
binta napisał(a):
dobrze założona zwykła instalacja też się powinna sprawdzić

Bzdura, bzdurai jeszcze taz bzdura

Jesli chcesz zakladac gaz to tylko i wylacznie sekwencyjny
binta napisał(a):

Kolego binta takie bzdety piszesz ze płakacć mi sie chce
Nie doradzaj takich debilnych porad innym bo tylko klopotu sobie mogą narobic a Ty jesli nie masz kasy to sprzedaj BMW i kup skode w dieslu

Bzdury totalne gadasz. m42 to juz stara łupa i naprawde dobry "zwykły" gaz jej nie szkodzi. Jezdzilem prawie rok z instalacja 1 generacji na blosie z dobrym reduktorem (brc at90)wystrojoną na hamowni , zmienilem teraz na sekwencje kme i naprawde jedyna roznica jaka widze jest to, ze spalanie spadlo moze o 1 litr.
Dodam jeszcze ze nie mialem klap antywybuchowych i byl zamontowany stozek kn. Przez ten okres zrobilem 35000km i nie bylo kompletnie zadnego problemu z ta instalka.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sierpnia 2009, 12:04 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
///david napisał(a):
Bzdury totalne gadasz. m42 to juz stara łupa i naprawde dobry "zwykły" gaz jej nie szkodzi. Jezdzilem prawie rok z instalacja 1 generacji na blosie z dobrym reduktorem (brc at90)wystrojoną na hamowni , zmienilem teraz na sekwencje kme i naprawde jedyna roznica jaka widze jest to, ze spalanie spadlo moze o 1 litr.
Dodam jeszcze ze nie mialem klap antywybuchowych i byl zamontowany stozek kn. Przez ten okres zrobilem 35000km i nie bylo kompletnie zadnego problemu z ta instalka.

Nie gada bzdur tylko gada z sensem.
I gen i II gen w m42 to drut.

To że ty nie widzisz różnicy nie znaczy że jej nie ma. Różnica jest i nie tylko na płaszczyźnie osiągów i spalania ale i również zużycia, kultury pracy, smrodzenia w atmosferę.
Pomyśl - samochód z wielopunktowym wtryskiem, sterowanym przez kilka czujników ma jeździć tak samo jak na gaźniku (odpowiednik blos, 1 i 2 gen).
M42 to stary silnik ale na swoje lata nowoczesny, nie odbiegający mocno od współczesnych silników.

Za gadanie wybitnych głupot chyba zaczniemy dawać osty. Temat zamykam bo nie dam rady.
Autor niezbędne informacje uzyskał.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1