BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 08:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Jaki silnik diesel czy Pb+lpg
PostNapisane: 13 sierpnia 2009, 15:03 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam Panowie , jestem tu nowy i jeszcze nie wiem co i jak wiec pisze tutaj.Szukam auta BMW E39, tylko niewiem jaki motor wybrac ( jak w temacie). Chcialem sie dowiedziec czy jednostki 3.0 TD sa tak samo niezawodne jak w mercedesach czy polecacie jakis inny silnik dislowski ? Bo benzynowy slyszalem ze 2.8 jest bardzo dobry.
Licze na jakies podpowiedzi. Pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 14 sierpnia 2009, 09:47 przez Adrianool, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2009, 15:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: e32
Kod silnika: m60b40
2.8 gaz :ok:

Bo najważniejsza jest Pasja

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2009, 17:44 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 Touring
Kod silnika: M54B30
Jesli chcesz gaz to lepiej zaloz sobie instalacje we wlasnym zakresie.Przynajmniej wybierzesz instalacje ktora bedzie odpowiednia a pozatym nowa na gwarancji. Czasem sie zdarza ze montuje sie gaz do samochodu najtanszy a pozniej z nia same problemy. :04:

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2009, 18:19 
Forumowicz

Moje BMW: e34 530i
Kod silnika: M60B30
Zależy od tego ile jeździsz, słyszałem różne opinie, przychylam się do tego że
Mało kilometrów, kościółek, zkupy, rodzina, wakacje- sama benzyna
Dużo jazdy po mieście, dojazdy do pracy, korki itp benzyna plus gaz
Dużo tras, duże dystansy, diesel.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2009, 20:48 
Poszukaj zanim zapytasz

A jaki silnik polecacie ? jak disel to jaki 2,5 ? 3.0 ?

Tytuł: Re: Jaki silnik diesel czy Pb+lpg
PostNapisane: 13 sierpnia 2009, 22:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Jakim budżetem dysponujesz?

Adrianool napisał(a):
Chcialem sie dowiedziec czy jednostki 3.0 TD sa tak samo niezawodne jak w mercedesach

Zależy o jakich mercowskich silnikach mówisz, jeśli o porównywalnych wiekowo to te w BMW są bardziej niezawodne, a jeśli o starych wolnossących z W123/W124 to... takich silników już nie robią... niestety

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2009, 13:51 
Poszukaj zanim zapytasz

mowie o tych e-klasse mercedesach znaczy sie o ich silnikach , a na auto mam 25 tys.

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2009, 18:28 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e91
za 25 to tylko 528.
25 to możesz dobrego golfa 4 tdi znalezć ale nie 3.0d

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2009, 20:42 
Zacna persona forum

kup bmw530d- e klasse z tych lat na jakie cie stac to zlomy - wszedzie rdza -poza tym 320 e klasse smoli 10 i wiecej -inne z mniejszym motorkiem slabe i tez smola -530 d zadowoli cie a rdzy nie uswiadczysz-pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2009, 20:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Przed liftowca bez wypasu można i trafić...
harnas621, w sumie to ceny W210 i E39 tak się nie różnią. Z tym że te akurat ten model merca lubi ruda podjadać a i motory CDI najlepszej opinii nie mają.

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł: witam
PostNapisane: 30 sierpnia 2009, 18:48 
Forumowicz

Moje BMW: E38 730I
jak benzynka to bierz 528 polecam jest najlepszy ( nie liczac v8 ) a jak diesla to tylko 3 litry a jak duzo nie jezdzisz to nie pakuj sie w gaz , pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 30 sierpnia 2009, 19:35 
Forumowicz

Moje BMW: E39 525d"2001r
Kod silnika: M57D25
JA MAM 525D na automacie i nie narzekam a co do mercedesa to 270cdi są dobrymi silnikami chodziarz za tą kasę morze :/

Tytuł:
PostNapisane: 30 sierpnia 2009, 20:03 
Częsty bywalec

A ja bym już nie kupił klekota - owszem jazda jest super, mało pali itd, ale ile stresu czy padnie turbina czy wtryski czy może coś jeszcze... :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 30 sierpnia 2009, 20:15 
Forumowy terrorysta

Davvid napisał(a):
A ja bym już nie kupił klekota - owszem jazda jest super, mało pali itd, ale ile stresu czy padnie turbina czy wtryski czy może coś jeszcze... :mur:

np koło dwumasowe :D

wracajac do tematu za 25 tys to tylko benzyna.

Tytuł: re
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, 16:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: E92 335i, Z3 2,8 FL
Kod silnika: N54B30, M52TUB28
Wwitam,
z własnego doświadczenia polecam motor 2,8 litra do e39. Sam co prawda mam e46 coupe z tym motorem i gazem założonym osobiście i jest rewelka. Ale nie ma co oszczędzac na instalacji gazu. Ja mam założoną instalację Landi Renzo Omegas i jest wg. mnie perfekcyjna. Do tanich nie należy bo koszt około 3800 zł.
Zero problemów, wymiana filtrów co 10.000-12.000 km.
Robiłem test na hamowni i benzyna 190,5 km oraz 262,5 Nm, a na gazie 188,2 km oraz 251,5 Nm więc tego nie odczujesz.
Szczerze polecam a wlew gazu przez redukcje można zrobić we wlewie paliwa. Ja tak sobie zażyczyłem (dopłata 80 zł).

Jeśli pomogłem to kliknij ;)

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2009, 13:29 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 328xi
Kod silnika: N51B30
Tez policzyłem na wszytskie możliwe sposoby ON czy PB+LPG zawsze wychodzi taniej jak jezdzisz po mieście mam m54 2.5 instalacja za 4000 zl zero problemów tylko oszczedność.

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2009, 20:56 
Forumowicz

Moje BMW: F01 750i x-drive
witam.ja też jestem za lpg.gazowałem już w swojej przygodzie z BMW takie motorki jak 1.8 2.0 3.0 4.0 5.0 i nawet M3 3.0..... i nawet teraz 4 lata temu zagazowałem moją ALPINKE B10 3.2. :super: :super: zawsze na lpg będzie taniej i mniej stresowo że padnie turbo lub układ zasilania. :dobani: moje zdanie że ON w BMW to dla ludzi co szukają psełdo oszczędności. :mur: :mur: a tacy to powinni szukać innej marki. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :super:

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2009, 19:54 
Zacna persona forum

siem - kup 530d - male spalanie - jak malo jezdzisz- przelicz po ilu latach wroci ci sie zamontowanie dobrego gazu - a kosztuje tez niemalo - co do klekota jak juz ktos tu napisal -to mysle ze jakis malo obeznany w tym temacie - kultura jazdy jak na benzynie -spalanie duzo mniejsze - a zepsuc to moze sie cos i tu i tu - pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2009, 22:50 
Pierwsze kroki

harnas621 ma racje
jak znajdziesz w bardzo dobrym stanie technicznym diesla i bedziesz o niego dbal to nic sie nie bedzie dzialo, jak jezdzisz czesto w dlugie trasy to tylko ON.
jezeli chodzi o porownanie 320cdi do np 530d to mercedes nie ma zadnych szans(bezawaryjnoc/spalanie) jezeli cdi to najlepiej 270, a jak potrzebujesz wiecej mocy to 530d. Ja jezdze tylko w dlugie trasy rzedu 700km w jedna strone po niemieckich autostradach i potrzebny mi jest duzy bagaznik oraz zasieg dlatego wybralem diesla i musze powiedziec ,ze 530d to byl strzal w 10 :D
jaro5 napisał(a):
witam.ja też jestem za lpg.gazowałem już w swojej przygodzie z BMW takie motorki jak 1.8 2.0 3.0 4.0 5.0 i nawet M3 3.0..... i nawet teraz 4 lata temu zagazowałem moją ALPINKE B10 3.2. :super: :super: zawsze na lpg będzie taniej i mniej stresowo że padnie turbo lub układ zasilania. :dobani: moje zdanie że ON w BMW to dla ludzi co szukają psełdo oszczędności. :mur: :mur: a tacy to powinni szukać innej marki. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :super:

chyba nie jezdziles nigdy dobrym dieslem, klekoty to przeszlosc, a wyprzedzanie na trasie to bajka i do tego niskie spalanie, czego chciec wiecej? no i do tego wszystkiego dochodzi jeszcze mniejsza utrata wartosci oraz duzo latwiejsza odsprzedaz auta.
BMW jest dumne ze swojego 3litrowego diesla, swiadczy o tym chociazby ,ze pakowali go wszedzie gdzie sie da.

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2009, 07:51 
Zacna persona forum

Moje BMW: Plastic ;)
Garaż: Yas Marina
jaro5 napisał(a):

hmm, diesel w bmw jeśli jest zadbany i regularnie serwisowany daje tyle radości co nie jeden większy silnik benzynowy, więc takie gadanie że jest dla psełdo oszczędnych jak dla mnie jest pustym gadaniem..może Ci co gazują powinni poszukać innej marki, bo jak dla mnie gazowanie bmw.. :zalamany: Może wszystko jest cacy i pięknie, ale nie dla mnie..

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1