BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 czerwca 2025, 22:47

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Pare prostych pytań o wahacze
PostNapisane: 18 sierpnia 2009, 15:38 
Wahacz <<< Czy to dobry, godny polecanie sprzęt? A może powinienem wybrać np. wahacze TRW, albo Febi? Czy bezpiecznie będzie kupić wahacze z tego sklepu przez allegro (chodzi mi o ryzyko trafienia na chińszczyznę itp.)? Może już ktoś coś kupował u tego użytkownika? Czy warto ceregielić się w wymianę samych sworzni/tulei (o ile to w ogóle możliwe), bez wymiany całego wahacza (mechanik twierdzi, że mam oryginalne wahacze), czy też lepiej dla auta aby kupić kompletny wahacz dobrej marki?

Tytuł:
PostNapisane: 18 sierpnia 2009, 18:22 
Częsty bywalec

Moje BMW: [e46] 320d
Kod silnika: m47
Postow na temat wachaczy oraz wymieniania tulei na forum wiecej niz uzytkownikow. :cisza: OPCJA SZUKAJ NIC NIE BOLI :mur:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 sierpnia 2009, 20:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 530d
Kod silnika: M57D30
Garaż: www.tinyurl.com/podol-e39
sprawdź na http://www.realoem.com/bmw/select.do jakie części możesz wymienić,
a na !_nie_reklamujemy_! masz sklep kolegi z forum Stones1 ceny ma bardzo atrakcyjne
i tak jak powiedział kamillo_19 następnym razem użyj opcji szukaj

Tytuł:
PostNapisane: 18 sierpnia 2009, 22:38 
Czytałem chyba większość postów na temat przednich wahaczy w e46 i za prawie każdym razem jeden się zaklina, że da się to wymienić, choćby z pomocą tokarki i wszystko bedzie jak nowe, a drugi ripostuje, że takie rzeźbienie mija sie z celem, to jak ja mam to rozumieć? Chciałbym tylko wiedzieć jak będzie najlepiej dla mojego auta, nie koniecznie dla mojej oszczędności, ale może faktycznie to temat "rzeka" i po prostu zrobię najlepiej, jak kupie całe wahacze. Stones chyba niema w ofercie wahaczy MEYLE HD. Ktoś mógłby odpowiedzieć mi chociaż, czy to firma godna polecenia? Co prawda czytałem już na forum pochlebne opinie na jej temat, ale te wahacze kosztują kupę pieniędzy i nie kupie ich,
jeżeli nie uzyskam potwierdzenia tej opinii. Wystarczy tylko napisać czy tak, czy nie. No ale jak komuś jest zbyt ciężko, to może faktycznie przepraszam, że sie w ogóle odzywałem...

Tytuł:
PostNapisane: 18 sierpnia 2009, 22:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 530d
Kod silnika: M57D30
Garaż: www.tinyurl.com/podol-e39
Meyle dobra firma, pomyśl jeszcze nad Lemforder też dobra marka

Tytuł:
PostNapisane: 19 sierpnia 2009, 07:09 
Częsty bywalec

Moje BMW: E90 335d M-Pakiet
Kod silnika: M57N2
Meyle HD to dobre wahacze, więc spokojnie mozesz brac (sporo pozytywnych opinii). Jak cos to szukaj jeszcze Lemforderow, bo to wlasnie oni robili na pierwszy montaż. Co do Febi to podobno pogorszyla sie jakosc ich wyrobow. Co do TRW to sie nie wypowiadam, bo nie miałem styczności.

Tytuł:
PostNapisane: 19 sierpnia 2009, 11:01 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M43TU
Nie powiem Meyle HD sa dobre ... ale w tej cenie .. kupiłbym TRW gdyz wlasnie TRW jest monotowany na linii produkcyjnej BMW czyli TRW to oryginały z pierwszych montażów.

Tytuł:
PostNapisane: 19 sierpnia 2009, 18:03 
marver napisał(a):
Nie powiem Meyle HD sa dobre ... ale w tej cenie .. kupiłbym TRW gdyz wlasnie TRW jest monotowany na linii produkcyjnej BMW czyli TRW to oryginały z pierwszych montażów.

Tak z tym, że Meyle HD są wzmacniane, co dobrze rokuje na polskie nawierzchnie. Poza tym mają wymienne sworznie, a to również duży plus. Ale na pewno wezmę twoją słuszną sugestię pod uwagę.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1