BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 23:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Domykanie szyb
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, 19:22 
Forumowicz

Moje BMW: 330xd
Kod silnika: M57
Aby domknąć szyby z pilota trzeba długo trzymać przycisk zamykania. Czy jest możliwość przeprogramowania, by domykało szyby po jednokrotnym naciśnięciu przycisku zamykania w kluczyku?? Tak jak to jest w grupie VAG. Uważam, że taka opcja jest bardziej praktyczna, bo nie musze pamiętać o zamykaniu szybek.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, 19:36 
Częsty bywalec

Moje BMW: [e46] 320d
Kod silnika: m47
wowo napisał(a):
po jednokrotnym naciśnięciu przycisku zamykania w kluczyku?? Tak jak to jest w grupie VAG.

Nie rozumiem co napisales.Mowisz ze jesli mam otwarte szyby np w touranie i wychodze z auta zamykam go pilotem to bez przytrzymania zamykaja mi sie szyby?powiem ci szczerze ja jeszcze czegos takeigo nie widzialema mialem i mam auto z grupy VAG.Zamkna sie wtedy jesli przytrzymam przycisk i tak jest to w bmw.Byc moze mozna zaprogramowac taka opcje w module ale nie spotkalem sie z czyms takim nigdy.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, 19:45 
Forumowicz

W VAGu zawsze miałem tak, (i o ile wiem, tak to w nich działa) że jak nacisnąłem 1 raz przycisk zamykania to zamykało auto i szyby szły do góry. Przycisk trzymałem dłużej jeśli chciałem zostawić szybki uchylone. Wtedy trzymałem przycisk do momentu, aż szyby znajdą sie w dogodnym dla mnie położeniu.
W E46 trzeba ten przycisk trzymać non stop dopóki szyby sie nie domkną. Jest to irytujące.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, 19:56 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 320d 2002r.
Kod silnika: M47N 150KM
ostatnie 3 auta jakie miałem były to audice i wszystkie tak miały, klik na pilocie i szedłem sobie a wszystko samo się zamykało, drzwi, szyby, szyberdach
a tu nie ukrywam małe rozczarowanie, auto niby nowsze rocznikowo i marka bardzo dobra ale trzeba trzymać aby sie szyby zamknęły , lyyypa :/

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, 20:09 
Zacna persona forum

HEhehee w takim audi nie pomyśleli o jednym.
Gdy tak se klikniesz i sobie idziesz, z reguły nie patrzysz na auto. Niech ci się jedna szybka nie zamknie do konca i co???? Po Radyjku w najgorszym przypadku po aucie. W BMW wciskając przycisk patrzysz na auto i czekasz aż się zamknie proste.!!

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, 20:14 
Pierwsze kroki

lolejko napisał(a):
HEhehee w takim audi nie pomyśleli o jednym.
Gdy tak se klikniesz i sobie idziesz, z reguły nie patrzysz na auto. Niech ci się jedna szybka nie zamknie do konca i co???? Po Radyjku w najgorszym przypadku po aucie. W BMW wciskając przycisk patrzysz na auto i czekasz aż się zamknie proste.!!

i tu jesteś w błędzie, bo gdy np, drzwi były nie zamknięte czy tez szyba się nie domknęła włączał się alarm , ale na to pewnie nie wpadłeś ;)
wiec nie muszę czekać i tracić czasu aż się zamknie, od tego są odpowiednie moduły komfortu

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, 20:37 
Forumowicz

Dokładnie !!!
Jak na razie wychodzi na to, że w BMW ten moduł, nie do końca jest komfortowy :( Jak mam stać przy aucie jak pajac i czekać, az się szyby domkną, to po grom to jest?? Od wewnątrz sobie pozamykam :/
Może jednak idzie to zakodawać na lepsze działanie.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, 21:09 
Przyjaciel forum

a jak jest w tym waszym kochanym VAGu rozwiązany problem taki gdy chcecie zostawić jednak trochę uchylone szyby bądź też szyberdach?

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, 22:09 
Częsty bywalec

Moje BMW: [e46] 320d
Kod silnika: m47
lakiluk napisał(a):
a jak jest w tym waszym kochanym VAGu rozwiązany problem taki gdy chcecie zostawić jednak trochę uchylone szyby bądź też szyberdach?

lakiluk, dobre pytanie :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, 23:17 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M50B20
jak mi montowal gosciu alarm to zrobil taki myk ze przy uzbrajaniu alarmu domykaja sie szybki, szyber i zamki. radze podjechac gdzies gdzie montuja alarmy i sie dopytac. ale watpie zeby zrobili to w kluczyku

Tytuł:
PostNapisane: 22 sierpnia 2009, 05:39 
Zacna persona forum

zdeniu napisał(a):
bo gdy np, drzwi były nie zamknięte czy tez szyba się nie domknęła włączał się alarm , ale na to pewnie nie wpadłeś ;)

A czy do końca w 100% ufasz elektronice???
zdeniu napisał(a):
wiec nie muszę czekać i tracić czasu aż się zamknie, od tego są odpowiednie moduły komfortu

Które odwalają czasem rózne jaja :)
wowo napisał(a):
Jak na razie wychodzi na to, że w BMW ten moduł, nie do końca jest komfortowy :( Jak mam stać przy aucie jak pajac i czekać, az się szyby domkną, to po grom to jest??

W BMW masz nad wszystkim kontrole, gdy to ci przeszkadza jedziesz i podłączasz się pod interface i możesz zaprogramować jak tylko chcesz takie funkcje.

Tytuł:
PostNapisane: 22 sierpnia 2009, 05:47 
Zacna persona forum

zdeniu napisał(a):
bo gdy np, drzwi były nie zamknięte czy tez szyba się nie domknęła włączał się alarm , ale na to pewnie nie wpadłeś ;)

A czy do końca w 100% ufasz elektronice???
zdeniu napisał(a):

Które odwalają czasem rózne jaja :)
wowo napisał(a):
Jak na razie wychodzi na to, że w BMW ten moduł, nie do końca jest komfortowy :( Jak mam stać przy aucie jak pajac i czekać, az się szyby domkną, to po grom to jest??

W BMW masz nad wszystkim kontrole, gdy to ci przeszkadza jedziesz i podłączasz się pod interface i możesz zaprogramować jak tylko chcesz takie funkcje.

Tytuł:
PostNapisane: 22 sierpnia 2009, 07:55 
Forumowicz

lakiluk napisał:
Cytuj:

Czytaj uważnie bo już o tym pisałem:
Przycisk trzymałem dłużej jeśli chciałem zostawić szybki uchylone. Wtedy trzymałem przycisk do momentu, aż szyby znajdą sie w dogodnym dla mnie położeniu.

bolejko napisał:
Cytuj:

Ok. W takim razie się da. Czyli jest już lepiej.

Tytuł:
PostNapisane: 22 sierpnia 2009, 21:48 
Pierwsze kroki

Panowie puknijcie sie w głowę nie zachowujcie jak posrani fanatycy
śmigałem do tej pory kilkoma audicami, teraz mam pierwsze BMW i wcale nie staram się porównywać marek tylko chodzi o pewne funkcje, ale widzę że co nie którzy mają problemy emocjonalne i starają się udowodnić nie wiadomo co nie mając w danym temacie pojęcia
stan faktyczny jest taki że w audi (trzech ostatnich jakie miałem) był jak opisany wyżej przeze mnie i kolegę wowo a w szanownym BMW nie am takiego standardu i tu pytamy się czy da się to zrobić czy nie
a nie pytamy się o udowadnianie wyższości głupoty Audi nad mądrością BMW

tu ponownie przejawiają się pospolicie przyjęte założenia (że BMW smigają tylko debile i fanatycy) a wielka szkoda bo znam wielu bardzo mądrych i życzliwych ludzi śmigającą tą marką, niestety jednostki ustalają pewne stereotypy :dobani:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1