BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 19:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Problem z odpalaniem e36 325td 1993r
PostNapisane: 25 sierpnia 2009, 19:10 
Pierwsze kroki

Witam. Sam nie mam pojęcia co mam zrobić. Byłem u kilku mechaników ale oni też rozkładają ręce. Jak kupiłem auto, to miałem problem z paleniem na gorącym silniku,a na zimnym paliła elegancko,po jakimś czasie wynalazłem na allegro takie małe urządzenie co pomaga odpalać na ciepłym silniku. Do jakiegoś czasu było ok, do puki nie pojawiły się wycieki z pompy. I od tego zaczął się mój WIĘKSZY PROBLEM.Pompę dałem do uszczelnienia, przy wkładaniu przestawił się rozrząd , ale rozebrali i złożyli wszystko na nowo było ok . Zaskoczyło mnie to że auto paliło za pierwszym razem nawet bez podgrzewania świec na gorącym silniku ale trwało to zaledwie tydzień. Pojawiły się potem kłopoty z paleniem na zimno i ciepło. A gdy autko postało noc to już rano kręcił kręcił aż padał akumulator a nie zapalił .A gdy już odpali za którymś tam razem to chodził normalnie. Na dzień dzisiejszy autko nadal ciężko pali na zimnym na ciepłym , wystarczy że zgaszę na 5 min samochód to już mam wielki problem z odpaleniem. Byłbym wdzięczny za pomoc .

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 sierpnia 2009, 19:26 
Zacna persona forum

hmmmmmmmmm kolego szanowny czyli wycieki zlikwidowane ? podejrzewam ze regeneracja przsyniosła w tym przypadku wiecej zniszczen niz pożytku zrób taki mały test rano jak silnik zimny włacz zapłon ( nie zapalaj silnika ) poczekaj ok sekund i wyłacz zapłon powtórz tą czynnosc ok 6- 7 razy i zapal jezeli po takiej akcji odpali bez problemu to znamy przyczyne jezeli nie reklamacja pompy ( ps. kąt oraz dawka ustawine ? komputert niewykazuje błędów ?)

Tytuł:
PostNapisane: 25 sierpnia 2009, 19:37 
Pierwsze kroki

Pompa jedynie była uszczelniana , zapomniałem dodać z tego wszystkiego . Byłem na kompie nie wykazało żadnego błedu

Tytuł:
PostNapisane: 25 sierpnia 2009, 19:46 
Zacna persona forum

wiec zrób test o którym pisalem wczesniej , osczywscie początek wtrysku masz dobrze wyregulowany ?

Tytuł:
PostNapisane: 26 sierpnia 2009, 18:03 
Pierwsze kroki

Rano po nocy zapaliła po jednym jednym podgrzaniu świec , a jak już się rozgrzeje na maksa wtedy jest problem , dopiero pali po jakiś 3 razach podgrzaniach świec i to z trudem

Tytuł:
PostNapisane: 26 sierpnia 2009, 18:48 
Zacna persona forum

a bym pompe dał do reklamacji

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, 17:20 
Pierwsze kroki

Jeszcze mam takie pytanie, wyczytałem że może to byc wina Pompy wtryskowej, i czy jak mam pompe wtryskowa elektroniczna czy mozna w te miejsce zamontowac pompe mechaniczna od bmw e28 , bo wyczytałem że koles tak zrobił i auto śmigało bez problemu .

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, 17:44 
Zacna persona forum

Cytuj:
bo wyczytałem że koles tak zrobił i auto śmigało bez problemu .
wow gdzie tak wyczytałes , teoretyczne mozna ale stopień trudnosci max

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2009, 10:41 
Pierwsze kroki

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego odpalania? Czy może być to wina przekażnika świec żarowych. Swiecy były wyciągane i sprawdzane pojedynczo to niby grzeją ? Sam już nie wiem co myśleć?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1