BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 18:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] problem z szybami centralnym zamkiem
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, 19:04 
Pierwsze kroki

moje auto zadziwia mnie coraz bardziej znalazlem jeszcze jedna usterke mysle ze to wszystko jest powiazane z dachem szybami zamkami.Chodzi o to ze jak zamkne drzwi to szyby nie dzialaja ani przednie ani tylne ale jak otworze na przyklad drzwi od kierowcy to dzialaja szyby tylko po tej stronie a jak zapale zaplon i opuszcze szyby do konca to zamyka mi central i odwrotnie napewno jest jakis czujnik albo cos innego odpowiadajacego za domykanie szyb i centralnego zamka tylko nie wiem od czego zaczac szukanie bo nie wiem gdzie co sie znajduje moze ktos cos mi podpowie delikatnie doceniam kazda rade na ten temat :zalamany:

Ostatnio edytowano 27 sierpnia 2009, 20:04 przez sokal, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, 19:21 
Forumowicz

Moje BMW: E46 323i
Kod silnika: M52TUB25
Moze to cos z modulem komfortu? Przynajmniej na to wyglada ale przyznam , ze ostra bania . :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, 20:21 
Pierwsze kroki

a gdzie on sie znajduje kolego? bo wiesz jeszcze doszedlem do tego ze jak opuszcze szybe od pasazera calkiem na dol albo do gory to zamyka mi central

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, 21:23 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 530iT
Kod silnika: M54
sokal napisał(a):
Chodzi o to ze jak zamkne drzwi to szyby nie dzialaja ani przednie ani tylne ale jak otworze na przyklad drzwi od kierowcy to dzialaja szyby
Opcja stara jak el szyby w bmw. Jak otworzysz drzwi to zawsze dzialaja szyby zebys np po wyjsciu z auta nie musial z powrotem kluczyka wlaczac zeby zamknac szyby ;)

Ale z tym centralem to cos chyba fiksuje. Sprawdz czy nie przetarly sie gdizes kable przy zawiasach drzwi i czy dobrze masuje wszędzie. Centralka komfortu jest za schowkiem pasazera.

BetaBoy
http://www.youtube.com/watch?v=mJenWO1Hq5c

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2009, 15:53 
Pierwsze kroki

ok dzieki chlopaki zaraz zaczynam szukac moze uda mi sie znalesc w miare szybko usterke bo nie lubie jak mi cos nie dziala w aucie : a malo co w nim dziala poprawnie : :hyhy: i tak lubie ta marke

Tytuł: PROBLEM ROZWIAZANY
PostNapisane: 29 sierpnia 2009, 10:20 
Pierwsze kroki

panowie jestem ocalony problem zostal rozwiazany nikt z was nie uwierzy gdzie byla usterka w LUSTERKU WSTECZNYM jest zamontowany czujnik ruchu :hyhy: zakleiłem go tasma i wszystko zaczelo dzialac poprawnie poprostu trzeba zaprogramowac alarm bo dziala w odwrotna strone zamiast po wylaczeniu zaplonu sie zalaczac to on na odwrot i dlatego zamykal dach szyby i ryglowal zamki ale nejlepsze to jest to ze moj braszka doszedl do tego w nie cale 5minut WIELKIE POKŁONY DLA WIELKIEGO BRASZKI

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1