BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 12:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2009, 16:07 
Pierwsze kroki

Winić kierowcą za to?Nie wiem czy słusznie.Przechodzi sobie 3 kretynów przez drogę jakby byli na pasach,poza tym zero pośpiechu idą jak na spacerze.Ludzie czasem są tak bezmyślni,że szkoda słow.Kiedyś trzepnąłem gościa lusterkiem prawym cięzarówki jechałem prawym pasem a typ sobie stał praktycznie na krawedzi chodnika widział,że jadę powoli a obok mnie na środkowym autobus i dostał po łapach bo zdązył się zasłonić.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2009, 20:48 
Zacna persona forum

Moje BMW: e32
Kod silnika: m60b40
oni bezmyślni on za szybki :zalamany: :zalamany: :zalamany:

Bo najważniejsza jest Pasja

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2009, 21:11 
Pierwsze kroki

:zdziwko: :przestraszony: szoooook

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2009, 21:57 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 330d
Kod silnika: M57
To moze cos z typu"PODOBNO POLAK POTRAFI" dla zmiany nastroju
http://fishki.net/comment.php?id=55589 :hurra:

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2009, 22:00 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
Kierowca bezmyślny, potraceni również...

Nie raz widzę jak ludzie wychodzą na pasy wprost przed rozpędzone auto :kwasny: , myślą ze jak im namalowali te parę kresek to można bezmyślnie ludziom wchodzić 10-15 metrów przed rozpędzone auto jadące z minimalna prędkością ok min. 50km/h... :kwasny: Niektórzy wogule nie zdają sobie sprawy ze w takich sytuacjach auto trudno jest zdążyć wychamowac...

A co do czego to później wina jak zwykle leży po winie kierującego... :zly:

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2009, 23:27 
Pierwsze kroki

Nawet nie zaczał hamować. Masakra 3 trupy na sumieniu.

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2009, 08:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
COUPE napisał(a):
Nie raz widzę jak ludzie wychodzą na pasy wprost przed rozpędzone auto , myślą ze jak im namalowali te parę kresek to można bezmyślnie ludziom wchodzić 10-15 metrów przed rozpędzone auto jadące z minimalna prędkością ok min. 50km/h...
to fakt..święte krowy :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2009, 09:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
COUPE napisał(a):
Nie raz widzę jak ludzie wychodzą na pasy wprost przed rozpędzone auto :kwasny: , myślą ze jak im namalowali te parę kresek to można bezmyślnie ludziom wchodzić 10-15 metrów przed rozpędzone auto jadące z minimalna prędkością ok min. 50km/h... :kwasny: Niektórzy wogule nie zdają sobie sprawy ze w takich sytuacjach auto trudno jest zdążyć wychamowac...

Jak widzisz ludzi przy przejściu lub zamierzających przejść to powinieneś być przygotowany na ich wejście na pasy i jechać z odpowiednia prędkością.
No niestety kolejny przykład tego że my zamiast myśleć do przodu i iść w dobrym kierunku to się cofamy!!
W Szwajcarii pieszy to świętość i ma prawo wejść na przejście nie rozglądając się nawet i jakoś tam jest bezpieczniej niż u nas.

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2009, 11:01 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
GP-T1000 napisał(a):
COUPE napisał(a):

Jak widzisz ludzi przy przejściu lub zamierzających przejść to powinieneś być przygotowany na ich wejście na pasy i jechać z odpowiednia prędkością.
No niestety kolejny przykład tego że my zamiast myśleć do przodu i iść w dobrym kierunku to się cofamy!!
W Szwajcarii pieszy to świętość i ma prawo wejść na przejście nie rozglądając się nawet i jakoś tam jest bezpieczniej niż u nas.

Nie zrozumiałeś moze do końca o co mi chodzi... :kwasny: Ja jestem zawsze przygotowany na takie sytuacje :] , moze jeszcze nie maiales doczynienia z ludzmi nadgorliwie wchodzocymi na przejscie wprost pod nadjerzdzajace auto...

(albo takimi co podejdą do przejścia, nie poczekają nawet 5-20 sekund i wchodzą na nie bez upewnienia sie czy to przejście w danej chwili jest odpowiednio bezpieczne (chodzi o ruch aut)

Nie ma co porównywać polski do obcych krajów ;) Tam wo gule jest inna kultura, inne bezpieczniejsze rozwiązania planowania drug, przejść dla pieszych, tam na widok pieszego/rowerzysty zmotoryzowany kierowca bezwzględnie wie ze z racji bezpieczeństwa oraz kultury osobistej robi to co słuszne...

A mniej wypadków jest tylko i wyłącznie z tego ze polska zamiast normalnych drug ma plątaniny dziurawych nieprzemyślanych i blednie rozwiązywanych przejść, skrzyżowań, itp... To wszystko zmierzyło do tego ze zarząd drug myśli tylko i wyłącznie nad dostawianiem znaków drogowych( których i tak jest za dużo ) które zamiast dawać jakieś skutki to tylko mieszają kierowcom w głowach(czasami aż sie nie chce wpatrywać na miliony znaków w odległości po 5 metrów jeden od drugiego)

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2009, 11:46 
Forumowicz

Moje BMW: e36 compact
Kod silnika: M43
gość wyprzedza gdzie mu nie wolno, nawet bym zaryzykował że na trzeciego, gdyby ten jadący z naprzeciwka nie przychamował... jesli tak, to kogo winić skoro pasów tez nie było... oni ida powoli bo wiedzą że zdążą przed tym białym...

a co do zarówno pieszych jak i kierowców, za dużo jest gapiostwa i bezmyślności... sam nieraz jade samochodem i widze: lokalna droga... chodnik po jednej stronie a święta krowa lezie poboczem... no i nie trudno sie też zagapić przy skręcie w prawo na światłach... trzeba myśleć zarówno za siebie i innych, niestety...

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2009, 12:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
COUPE napisał(a):
moze jeszcze nie maiales doczynienia z ludzmi nadgorliwie wchodzocymi na przejscie wprost pod nadjerzdzajace auto...

Chyba tak, poruszam się po prowincjach od 9 lat więc nie miałem do czynienia z ludźmi na przejściach. Przecież nikt nie stoi na przejściu, czeka aż auto podjedzie i wtedy wychodzi.

Kufel napisał(a):
chodnik po jednej stronie a święta krowa lezie poboczem.

To jest co innego. Tak samo jak pijani piesi.

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2009, 14:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
Kufel napisał(a):
trzeba myśleć zarówno za siebie i innych, niestety...

Dokładnie i w ruchu drogowym jest to "zasada ograniczonego zaufania". Ty jedziesz dobrze, aler baran koło Ciebie jużnie.

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2009, 14:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E36i Compact
Kod silnika: M43
Masakra i dramat dla najbliższych :(

Tytuł: Re: Ku przestrodze
PostNapisane: 8 grudnia 2009, 21:00 
Forumowicz

Moje BMW: była/szukam
Gruboooo ku.........a ładnie ich porozrywało :szok:

PostNapisane: 8 grudnia 2009, 21:44 
Naczelny killer

Jedna osoba zginela, 2 sa w szpitalu w tym jedna w spiaczce,

Tłumaczenie (rosyjski > polski)
Kirowa 13-letni uczeń zestrzelił trzy pieszych (wideo)

Shocking wypadek w centrum Kirov: W nocy z 10 maja na przejście dla pieszych w pobliżu domu 27 na Komsomolskaja Street samochód "-Łada Kalina" zestrzelili trzy osoby. Jedna z ofiar zmarła, dwie są w szpitalu, jeden z nich - w śpiączkę.
Trzech młodych mężczyzn, 18, 20 i 20 lat przeszedł przez ulicę w wyznaczonym przejściu. Około połowy drogi, zestrzelony przez pędzący samochód VAZ-11183. Od ataku w wyniku 18-letni pieszy został wyrzucony pod samochodem, np. w ślad. W wyniku wypadku, trzech młodych ludzi otrzymanych obrażeń o różnej wagi i było hospitalizowanych w regionalnych travmbolnitsu, gdzie około godziny później najmłodszych ofiar zmarła.
Według świadków i nagrania CCTV, Kalina kierowca nie zatrzymał się i uciekł na scenie. Niemniej jednak w ciągu kilku godzin od sprawcy wypadku został zainstalowany. Odkryli, 13-letni uczeń 7 klasy szkoły Kirow "Prestige". Nastolatek nie jest po raz pierwszy samochód odjeżdża matką do jazdy, aw zeszłym roku dostał w wypadku w motocyklistę. A także moja wina.
Młodocianych przestępców, którego nazwa jest Ilya najwyraźniej było skruchy. On the Road forum Kirov opublikowanych zapis osobistych stron siódmego równiarki na stronie "vkontakte. Dziecko mówi, że nie uważa się za winnego, a piesi podstaw tylko lusterko samochodu. "Ludzie leciał w biały samochód, i to jest moja wina!" - Sprawdzanie zacytował słowa karnego.
Niektórzy twierdzą, że matka dziecka - znany adwokat miasta i wyrazić obawę, że w obecnej sprawie, tak jak ostatnim razem z motocyklem, w stanie "ukryć".

tlumaczenie z translate.google.com

PostNapisane: 8 grudnia 2009, 22:25 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 318 IS coupe
Kod silnika: M42
13 latek za kierownicą, grubo.
Ludzie są po prostu głupi, nie wiem jak można wejść na pasy kiedy auto do nich dojeżdża i nie patrzeć czy się zatrzymuje, abstrakcja.

Najbardziej to mi się podoba w Wawie na rondzie przy Arkadii, ludzie jak pachołki stoją już jedną noga na jezdni, dupa Ci ucieka, a oni dalej stoją.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1