Witam. Jestem nowym użytkownikiem auta marki BMW oraz tego forum.
Zakup samochodu niemieckiego koncernu chodził mi po głowie od ponad trzech lat, niestety ostatecznie kupowałem inne... Ford Scorpio 2.9 Cossworth, Opel Omega 3.0 MV6, Alfa Romeo 166. Żaden z nich nie był tym co bym chciał. W końcu wraz z żoną zdecydowaliśmy że wybór padnie stu procentowo na moje marzenie.
W komisie znalazłem ten oto egzemplarz:
Pierwsza myśl... Biała padaka z pokrowcami, pewnie siedzenia wytarte, a do tego jeszcze cena poniżej 5 tysięcy zł...
Mój ojciec jednak poprosił o kluczyki i namówił mnie abyśmy dokładnie obejżeli autko:
Środek:
Po odpaleniu silnika, 10 minutowej przejażdżce, dokładnych oględzinach u znajomego mechanika okazało sie że jestem szczęśliwym posiadaczem "śmigiełka"
Na początek wizyta na serwisie i wymiana wszystkiego co niedomaga, jak sie okazało nie było tego wiele. Wymieniłem olej, wszystkie filtry, tarcze hamulcowe tylne, wszystkie klocki, zdezynfekowałem klimatyzację.
Przyszła kolej na wyczyszczenie środka oraz wymiana radia, a oto efekty:
Felgi zdjąłem, będą służyły kiedy nadejdzie zima.
Planuję zakupić BBS oraz zamontować zawieszenie Eibach, ale narazie fundusze mi nie pozwalają na takie szaleństwo, pozostaje się cieszyć tym zakupem, oto mała sesja plenerowa:
Jak narazie przejechałem ponad 1100 km i jestem bardzo zadowolony (w końcu

).
Spalanie od 9,5 do 12 litrów więc budżetu nie rujnuje aż tak bardzo.
Muszę jeszcze nad nią popracować, uzupełnić zaślepkę zderzaka, podkleić tapicerkę przy klamce, ale nie przewiduje tuningu typu wielki spojler, ogromny wydech i 50 naklejek.
Proszę Was o opinie.