BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 00:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2009, 10:23 
Vermilion napisał(a):
a czy chociaż próbowałeś porozmawiać z tą osobą? Może wystarczy słowo i problem zniknie.

nie widzialem jej na oczy mamy wtorek fura stoi od niedzieli, poza tym to nie jedna i ta sama osoba ludzie sobie po prostu zostawiaja fury.

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2009, 18:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
Skoro tyle stoi to moze zdejmij tablice, zadzwon na policje, ze stoi bez blach - wrak beda musieli usunac.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2009, 18:29 
Forumowicz

Moje BMW: E38 740iA [m62]
mongooes napisał(a):
Skoro tyle stoi to moze zdejmij tablice, zadzwon na policje, ze stoi bez blach - wrak beda musieli usunac.

A jeśli nie odbierze z policyjnego parkingu w ciągu sześciu miesięcy to zostanie sprzedany buhehe :] czytaliście?: http://moto.onet.pl/1573953,1,zabiora-a ... tml?node=2

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2009, 19:06 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
mongooes napisał(a):

Najpierw naklejają papiery na szybę o konieczności usunięcia auta i po dwóch tygodniach mniej więcej jest eksmisja więc raczej zdąży uciec :)

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2009, 19:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: G20
Kod silnika: B48
Ja mam to samo u siebie pod pracą, pomogła tabliczka "terem prywatny miejsce parkingowe nazwa firmy" Czasem zdarza się że ktoś zaparkuje ale wtedy zastawiam go swoim samochodem :)

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2009, 20:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
[quote="ventola"]Gwóźdź w rękę i znakowanie pojazdu...brutalne, ale działa. :[/quote]
Jak bym zobaczył że rysujesz mi auto gwoździem, dlatego iż postawiłem auto na Twoim miejscu parkingowym, to bym Ci ten gwóźdź wbił w czoło.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2009, 20:31 
Cytuj:
Jak bym zobaczył że rysujesz mi auto gwoździem, dlatego iż postawiłem auto na Twoim miejscu parkingowym, to bym Ci ten gwóźdź wbił w czoło.

a to co ma zrobic? przeprosic cie ze nie pozamiatal zanim zaparkowales? a ty i tak powiesz mu spi*******aj i odjedziesz majac go w *****...

ostatni zlapalem pania ktora zostawila auto u mnie i leci do szkolu muzycznej z coreczka mowie do niej:

Bardzo przepraszam sznowna pania, ale mialbym mala prosbe, zeby pani nie zostawiala autka u mnie bo tu wie pani klienci pieniazki nie ma gdzie zaparkowac itd itp ble ble ble

jak najbardziej kulturalnie jak tylko umialem a pani do mnie- Ja wiem. i idzie dalej, zamurowalo mnie... no bo co zrobic... czlowiek tlumaczy a pani ze wie ale ma to w ***** wiec tylko gwozdz i ogien :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2009, 20:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
LeSiO napisał(a):
a to co ma zrobic? przeprosic cie ze nie pozamiatal zanim zaparkowales? a ty i tak powiesz mu spi*******aj i odjedziesz majac go w *****...

No nic LeSiO- weź gwóźdź i rysuj mu maskę.
Dla mnie uszkadzanie czyjegokolwiek auta bo ma się do niego jakieś "ALE" jest FRAJERSTWEM do ntej potęgi.

Kolega który mieszka na osiedlu zamkniętym w Ząbkach i ma wykupione swoje miejsce parkingowe ma sposób- po prostu zastawia takiego delikwenta. Gdy deliwent później dzwoni do niego domofonem przepraszając i prosząc o odstawienie auta, kolega mój mówi, ok- zejdę. I schodzi ok 30-40 minut. Należy nadmienić iż mieszka na pierwszym piętrze. :)
Sposób skuteczny i bez gwoździa się potrafi obejść- polecam.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2009, 20:44 
Cytuj:
ventola napisał/a:
Gwóźdź w rękę i znakowanie pojazdu...brutalne, ale działa. :

Pułkownik Zuber napisał(a):
LeSiO napisał/a:

Dla mnie uszkadzanie czyjegokolwiek auta bo ma się do niego jakieś "ALE" jest FRAJERSTWEM do ntej potęgi.

x2

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2009, 21:03 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Ostro płatny parking to jedyne sensowne rozwiązanie bo jak przypuszczam nie zastawiają ci miejsc ciągle te same osoby?

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2009, 07:02 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
TomekB napisał(a):
Ostro płatny parking

no nie wiem - przecież głownie chodzi w tym wszystkim o to, żeby klienci sklepu mieli gdzie parkować, a nie żeby mieć zarobkowy parking.. :dontgetit:

wg mnie → znak z zakazem parkowania, pod okrągłym znakiem podczepic tabliczkę z info. że TEREN PRYWATNY i park. dla klientów sklepu, do 30 min., a potem wzywać straz i już :]

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2009, 10:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Fryderyk napisał(a):
Cytuj:
ventola napisał/a:
Gwóźdź w rękę i znakowanie pojazdu...brutalne, ale działa. :

Pułkownik Zuber napisał(a):
LeSiO napisał/a:

x2

Ja też

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2009, 10:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: *
Kod silnika: *
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=147922
W Bytomiu rozpoczęła niedawno działalność firma, która zakłada prywatne blokady na koła.
Zaczeli od zakładnia ich na koła ludzi parkujących na miejscach dla inwalidów pod jednym z hipermarketów, później zaczęły zgłaszać się do niej wspólnoty mieszkaniowe, które u nas bardzo radykalnie podchodzą do nowo otrzymanego terenu prywatnego, więc myślę, ze i takie przypadki jak twój mogłyby zostać rozwiązane w ten sposób.

Procedura jest prosta - właściciel terenu dzwoni po patrol, zakładają blokadę i zostawiają numer telefonu, delikwent musi do nich zadzwonić, daje patrolowi 300zł i może odjechać.

Nie wiem, jak wygląda to od strony prawnej, ale skoro firma działa i mówią o niej w mediach to chyba jest to dozwolone.

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2009, 11:30 

To może się okazać opłacalnym interesem :-k

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2009, 11:39 
Zacna persona forum

LeSio rysowac moze nie, ale spuscic powietrze z kol jak najbardziej. U mnie pod kamienica tez mialem delikwentow ktorzy stali od soboty do soboty, jeszcze do tego matizem tak ciolek jeden z drugim stawali ze z miejsca na 4 auta juz nikt poza moze maluszkiem sie nie wcisnal. Delikatna rozmowa ni epomogla bo przeciez oni tu mieszkaja tzn ulice dalej i tlumaczenie ze towar do sklepu, ze klienci ze ludzie mieszkajacy u mnie w kamienicy ktorzy placa za to zeby ten chodnik byl zamieciony itp nic nie dalo. Straz miejska?? Dzwonilem 10 razy a pani po 2 dniach mi bezczelnie powiedziala ze patrol byl 15min po moim tel i samochodow juz nie bylo :mur: :mur: :mur: Na to ze jej powiedzialem ze siedze w oknie, pale papierosa i samochody jak staly tak stoja nieruszone jakos nie miala wytlumaczenia.
Pozniej mniej grzecznie z jelopami pogadalem - uslyszalem wiazanke i to ze bliska mi osoba jest wlascicielka kamienicy a ja administratorem tez nie pomoglo.
Wiec pospuszczalem raz, drugi powietrze z kol, kartke za szybe i nagle sie nauczyli nie stawac:)
A teraz znowu pazdziernik i uzeranie z kolejnymi studentami w seicentach :zdegustowany:

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2009, 12:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
On im koło a potem jemu bombę do sklepu.....bosko!

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2009, 12:12 
Zacna persona forum

Ja tam jeszcze zyje :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2009, 12:13 
Częsty bywalec

agrafka napisał(a):
On im koło a potem jemu bombę do sklepu.....bosko!

Jak by to byli terroryści to już dawno samochód wyleciałby w powietrze a nie zastawiał parking.

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2009, 15:57 
Częsty bywalec

lesio znak i straz miejscka ewentulanie blokada dla osob powzyej 30 min i masz luzior :) poza tym zrob wiekszy parking bo nie mam gdzie samochodu parkowac :P

[you] obejrzyj :

Moje 330 XI

Brata Audi AWE S4

Tytuł:
PostNapisane: 16 września 2009, 07:08 
Częsty bywalec

Trochę odświeżam ale miałem od kilku dni podobną sytuację, tylko że delikwent (starszy Pan w jakimś fiacie) zastawiał mi tzw. miejsce dla personelu a dzisiaj już przesadził, zastawił wręcz wejście do sklepu, zaparkowałem maksymalnie blisko jego tak że nie mógł wsiąść :P Dziadziuś zobaczył to, przyszedł, wsiadł z miejsca pasażera i odjechał sobie :P

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1