Akurat w wypadku tego łącznika stabilizatora to może być Lemforder. Dlaczego tak jest? Niestety tak długo jak producenci samochodów będą kłamać iż części dla nich dostarczane są produkowane przez np. Lemforder w oparciu o inne standardy i na innych liniach, tak długo firmowe znaki BMW lub numery części wg BMW (a nie Lemfordera) będą musiały znikać z podzespołów trafiających na aftermarket. Na większych częściach sprawa jest jasna, bo np. na wahaczu do jakiegoś BMW Lemforder jest tak samo zeszlifowane logo BMW ale obok jest wybite logo firmowe Lemforder (np. na dole sworznia, na tulei wahacza itd). Oczywiście jest możliwe że ktoś wkłada najtańszy syf i robi akurat w tym miejscu ślady niby po logo BMW.. ale mi ta część wygląda na łącznik Lemforder (kolor, miejsce w którym są ślady po numerze BMW, sposób ich wykonania). Proponuje żebyś porównał ten łącznik ze swoim starym, o ile jest jeszcze OE BMW. Jeżeli w tym samym miejscu będziesz miał logo BMW i 7-cio cyfrowy nr BMW to chyba sprawa się wyjaśni.
(sposób spakowania jaki opisałeś również jest odpowiedni dla tej części)
http://webcat.zf-trading.com/
w wyszukiwarce wpisz 10670 i zobaczysz zdjęcie (to jest oficjalna strona grupy ZF, właściciela marki Lemforder). Tylko wybierz aktualny indeks - 10670 02 ("10670 Ersetzt durch: 10670 02"), bo dla starego numeru części jest inne zdjęcie.
Swoją drogą ciekawe czy BMW AG również nazywa "zamiennikiem" skrzynie biegów i dyfry ZF
Ogólnie zasadą jest logo Lemforder na każdej części (a oprócz tego zeszlifowany znak BMW), jednak na niektórych małych rzeczach są tylko wybijane znaki BMW i wtedy jest tak jak tu - brak logo BMW, brak logo Lemforder.
Bobby_Valentino napisał(a):
Albo to rzeczywiście oryginał albo cfany sprzedawca których dużo na Allegro. Ja kupowałem łączniki do E28 i mam na nich normalnie wytłoczone logo Lemfordera, nic nie jest zeszlifowane.
Jeżeli chodzi o kupowanie części na Allegro to już miałem kiedyś nauczkę jak kupowałem łącznik elastyczny wału. Na aukcji było zdjęcie JURIDA takiego jak jest ory więc zapytałem się czy na pewno dostanę Jurida takiego jak na zdjęciu i dostałem odp. że oczywiście tak. Dostałem zwykłą podróbę NO NAME a jak napisałem o co chodzi przecież miał być JURID a jest jakiś Chiński szit sprzedający odparł że co ja bym chciał za takie pieniądze

Części i oleje z Allegro no more.
Każdą nieuszkodzoną część/rzecz (jakąkolwiek) kupioną wysyłkowo sprzedawca ma obowiązek przyjąć do zwrotu w ciągu 14 dni od daty jej otrzymania przez kupującego. Nie musisz podawać nawet przyczyny zwrotu.
Inaczej rzecz się ma w sklepach "stacjonarnych". Wtedy sprzedawca nie ma obowiązku przyjąć zwrotu i jest to jego dobra (lub jej brak) wola.