BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 06:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Czy zdecydowaÂłbyÂś siĂŞ na chip do 350km i 720nm ?
TAK 68%  68%  [ 25 ]
NIE 32%  32%  [ 12 ]
Liczba głosów : 37
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 września 2009, 22:41 
Przyjaciel forum

Niestety, dla mnie brak manuala w tej wersji to tez niedopatrzenie.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 16 września 2009, 23:20 
Forumowicz

Moje BMW: e90
Kod silnika: N52B30
Dla mnie tak samo, ponieważ jeśli ktoś chce miec "szybką piątkę" zostaje mu przeproszenie się z automatem kupno 535 do tego chip który jak twierdzi Godula pozwala zejśc do 5.5 do 100km/h!! Z takimi osiągami może konkurowac jedynie 550, ale za cenę znacznie większego spalania, no i M5 ale to już nie ten przedział cenowy. Więc wybór dla kogoś kto nie lubi automatów a lubi szybkie auta, w przypadku e60 jest ciężki.

Nowe zdjęcia w galerii strona 3 viewtopic.php?f=6&t=95828&p=1133382#p1133382

Tytuł:
PostNapisane: 16 września 2009, 23:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 Coupe +Mustang
Vermilion napisał(a):
Niestety, dla mnie brak manuala w tej wersji to tez niedopatrzenie.

Zbyt duży moment obrotowy ;) Manual jak najbardziej wykonalny ,ale o wiele droższy.

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2009, 10:37 
Przyjaciel forum

theDAMIstrzu napisał(a):
Zbyt duży moment obrotowy ;) Manual jak najbardziej wykonalny ,ale o wiele droższy.

Jasne, wiem, ze chodzi o moment, tyle tylko, ze w samochodzie tej klasy, manual moglby byc nawet jako opcja, dodatkowa platna, wazne zeby byl ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2009, 22:53 
Forumowicz

Ponieważ kusi mnie te 350ps po chipie chciałem was zapytac jak to jest z takim nowoczesnym automatem? Chodzi mi głównie o straty płynące z takiej skrzyni oraz czy można takim autem pojechac czasem bokiem? Moje skojarzenia z automatami są bardzo marne kiedyś ścigałem się z 4litrowym e39 w automacie i zrobiłem go bez trudu mimo że różnica w mocy jest bardzo duża, dlatego automat kojarzył mi się zawsze z bezsensowną stratą mocy. I jeszcze jedno pytanie jakie tryby ma taki automat czy ma opcję zmiany biegów samemu?(Może to głupie pytanie ale nie znam się kompletnie na trybach takiej skrzyni)

Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2009, 07:21 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 535d
-grzechu- napisał(a):
Ponieważ kusi mnie te 350ps po chipie chciałem was zapytac jak to jest z takim nowoczesnym automatem? Chodzi mi głównie o straty płynące z takiej skrzyni oraz czy można takim autem pojechac czasem bokiem? Moje skojarzenia z automatami są bardzo marne kiedyś ścigałem się z 4litrowym e39 w automacie i zrobiłem go bez trudu mimo że różnica w mocy jest bardzo duża, dlatego automat kojarzył mi się zawsze z bezsensowną stratą mocy. I jeszcze jedno pytanie jakie tryby ma taki automat czy ma opcję zmiany biegów samemu?(Może to głupie pytanie ale nie znam się kompletnie na trybach takiej skrzyni)

Skrzynia ma 3 tryby:
1. D - drive jazda na codzień
2. DS - drive sport w dieslu bez sensu, trzyma za wysokie obroty, przydaje się na zjazdach z góry
3. Tryb manualny - sam przerzucasz biegi przód redukcja, do tyłu wyższy.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2009, 12:14 
Pierwsze kroki

Manual fajna sprawa ale na krótką mete bo bo całym dniu wracając w korkach to nic nie zastąpi D;) ale przecież jest tryb manualny i np. kiedy jeżdże X5 to bardzo fajnie działa można zredukować trzymać sobie obroty na niższym biegu i wtedy czuć kopa bo jednak nawet przy D/DS wciskasz gaz jest ta sekunda opoźnienia albo dopiero redukuje bieg a tak widzac np ze ktos chce sie scigac sam juz sobie redukujesz i czekasz na moment wtedy czuć te niutki ;)

Ps. Taka kwestia, znalazłem sobie 535d w przystępnej cenie ( NO I TE FELE :szok: ) to link:

http://allegro.pl/show_item.php?item=744349233

Chodzi o to że poznaje ta piątke i nie dawno była do sprzedania za mniej lecz jest to wersja angielska i wtedy była tańsza i z kierą po prawej. Teraz widze ze facet poprostu przerzucił strone stąd moje pytanie, wie ktoś może jakie są różnice w wersji angielskiej a modelem z kierą po lewej? Po takim przerzuceniu mogą występowac jakies nietypowe komplikacje w użytkowaniu ?

pozdrawiam Sebek

Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2009, 20:07 
Forumowicz

Dziękuje za odpowiedzi.
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 00:19 
Pierwsze kroki

NieDziekuje za odpowiedzi:)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1