BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 16:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 września 2009, 22:44 
Zacna persona forum

siem - jak juz o wrazeniach z urlopu i spalaniu to opisze swoje-wybralem sie w Polske - z koszalina na torun bydgoszcz wloclawek lodz sandomierz przemysl i bieszczady - droga do wloclawka jak cie moge nie jednym ciagiem - torun zwiedzanie- wloclawek - kowal podobnie - pozny wieczor i dylemat gdzie jechac - cieszyn czy wlasnie wschod Polski - wybralem wschod jako za mam do tych miejsc sentyment-jednym ciagiem do przemysla -do lodzi jak cie moge - spalanie 6,4 6,7 zalezy jak sie depcze - od lodzi spada na 5,3 . 5,2 - 5,1 -ale co za jazda - 60 - 70- 80 - miejscami 100 a juz cud calkowity jak do 140 poszlo pojechac -krotko-jakosc drog i ich oznakowanie -makabra - to u nas na pomorzu -luksus jest-i tak dobujalem sie do przemysla - od kowala wyszlo mi 5,3 - w bieszczadach 6,8 - drogi powrotnej nie wspomne - mysle ze spalanie to taki nasz konik - ale uwazam litr w ta czy tamta strone nie powinien psuc nam humoru - prawda?-I JESZCZE JEDNO JAK SIE TAK WOLNO JEZDZI WIELE MOZNA PRZYUWAZYC AZ BYLEM ZDZIWIONY JAK WIELE -PZDR

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2009, 06:18 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52TU
No i mit o dieslach obalony... 3.0 w benie spali mniej :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2009, 06:49 
Zacna persona forum

siem-to pojezdzij po gorackach swoja benzynka z lekkim przytupem a zobaczysz ze i 10 bedzie ci za malo lub na autostradzie 150-190 a 8,5 masz u mnie dalej mniej -pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2009, 08:39 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52TU
Chyba nie wyczułeś ironii w moim poście ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2009, 21:43 
Pierwsze kroki

wiadomo - benzyna diesla w spalaniu nigdy nie dogoni... ale juz bena z gazem w kwestii kosztow paliwa diesla polyka...

Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2009, 07:00 
Zacna persona forum

siem -ironie to ja wyczuwam w glosie - w czytaniu raczej nie - co do gazu i owszem zgadzam sie -lata na nim smigalem - tylko oplaca sie gaz wmontowac jesli sie sporo jezdzi -i nie tylko do beny - wogole gaz fajna sprawa - ale na razie sobie go odpuscilem -pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2009, 09:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
DarPiet napisał(a):
moj rekord spalania 330tki to podczas jazdy z prędkością 80km/h
komputer pokazywał 4,7 l/100km:)

Chyba czas wybrać się do magika od komputerów.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 19 września 2009, 19:01 
Forumowicz

Moje BMW: e60 535d
Kod silnika: M57
moja 523i e39 trasa autostrada: prędkość 160-220km/h non stop.Spalanie lpg na odcinku 700km 13l:) jak słysze że ktoś mówi że bmw jest drogie w utrzymaniu do dużo pali to nawet tego nie komentuje tylko zmieniam temat.Nie wiem czy można czymś w takim czasie ,z takim komfortem i takimi KOSZTAMI przemieścić się z punktu A do B. W naszych autach spalanie to najmniejszy wydatek z serwisem jest jużtroszke inaczej:(

Tytuł:
PostNapisane: 20 września 2009, 12:55 
Forumowicz

Moje BMW: E36 320iA, E39 520iA
Kod silnika: M50B20, M52B20
Jest taka zależność, że im większy silnik w tej samej budzie tym większe możliwości i w górę i w dół tak więc jak ktoś ma 316i i w trasie mu spali od 6 do 12 to wychodzi średnio 9 plus minus 3 litry w zależności czy jedzie emeryt czy młodzieniec ;) a takie 330i spali od 7 do 15 więc średnio 11 plus minus 4 literki w zależności od jazdy. Europy nikt tu nie odkrył tylko trzeba się zastanowić nad własnymi priorytetami przy wyborze silnika bo: 330i jest trzykrotnie droższy ;) przy samym zakupie i podejrzewam że w serwisie również od 316i za to ma o niebo lepsze wyposażenie i moc czyli coś za coś i nie można mówić że 330i jest tani w utrzymaniu i pali 7 literków bo i tak żadnego studenta rozwożącego pizze za 4,5 zł/godzinę nigdy nie będzie stać a na 316i z lpg już raczej tak ;) (jak będzie brał dużo kursów za kolegów ;) )
ale zawsze popocieszać się możemy :)
a i gratulacje za cierpliwość w tej trasie z Chorwacji :!: ja bym nie dał rady trzy dni tak się wlec ;)

pozdr

BMW uchyla nam skrawek nieba za życia :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 21:04 
Forumowicz

Moje BMW: było
Kod silnika: M54
Ja wierze w takie małe spalanie, bo sam tego doświadczyłem, ale jest to ekstremalnie powolna jazda ;) Dla ciekawości posiadaczy 330i dodam że samochód więcej spala mi latem niż zimą. Wszystkiemu winna klima, w czarnym "trumniaku" nie sposób jeździć bez niej.

Czarna babcia

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2009, 17:24 
Częsty bywalec

Moje BMW: przeróżnie
Przy Was moj firmowy Golf V TDI to paliwożerca...
musze zaproponwac zeby przesiasc sie na 330i bo to nie pali nic
:D

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2009, 19:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
chlopakli musze was dobic..
od tygodnia jezdze New Beetlem 2,0 benzyna 115KM, i pali mi ok 11-12litrow /100km, ostatnie 2 dni jezdze jak dziadek bez gwaltownych przyspieszen ( bo trudno w nim mowic o gwałtownych przyspieszeniach:) i zszedlem ponizej 10litrow,
90% to jazda poza miastem bez korkow..
pali tyle samo co 330tka w jak mam wyprzedzac nim to zawsze zastanawiam sie czy zdaze:) :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 10:05 
Pierwsze kroki

ten new beetle to jeszcze nic, bo ma 2 litry. jakis czas temu dwoch moich kolesi zmienilo samochody i jeden kupil a3 1.6, a drugi alfe 147, tez 1.6 i jednemu i drugiemu w miescie pali 10 - 11. wiec jest to mniej wiecej 1 litr mniej... przy prawie polowe mniejszym silniku i mniejszej-lzejszej kascie to roznica jest praktycznie zadna.

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 10:58 
Częsty bywalec

Moje BMW: przeróżnie
a mi sie wydaje ze zalezy kto jak jezdzi.
Ja mam jeszcze Clio Sport 172PS i po miescie (nieemerycką) jazda bierze 8.5l. poza miastem z klima i predkoscia 100 - 120 okolice 6 z groszem.
Dla porownania 328i w miescie ~10 na trasie 8 (~160km/h).
525d e60 20' felgi mi w miescie 8.5 - kumplowi 11, na trasie ~180km/h 8.1, do konca cisniete - kumplowi 12 - 13. Auto po chipie i w automacie.

Duzo zalezy od stylu jazdy.

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 11:13 
Pierwsze kroki

tez miałem clio sport 2,0 i rzeczywiście po mieście pali ok. 9 jeżdząc normalnie, jak chcesz troche poszaleć to 10.
Natomiast na trasie 6-7 można uzyskać bez problemu.
Miałem tez Peugeota 406 coupe 3,0 V6 i palił po mieście 15-17, a na trasie 8-10 i porównując do BMW 3,0i to naprawdę pali dużo więcej i ma gorsze osiągi, bo ma 211KM i aż 7,8 s do 100

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 18:15 
heheh no niesamowite, jak tak czytam te posty to słabne i chyba sie wybiorę ze swoją bunią do serwisu aby coś tam w niej podregulowali :D:D

urzytkuję 330tke e46 sedan już prawie 2 lata i tak prawdę mówiąc to 7.5l/100 widziłem na kompie chyba raz i to zaraz po resecie :) więc pisanie o 4l z kawałkiem to lekki przesadyzm,no chyba że sie jedzie 95km z górki i 5km po prostej :D no to może i tak będzie że wyświetli 4l :P

moje wyniki przy normalnej jezdzie to 11.5 -13.5l miasto i 8.2do 10l trasa przy czym 8.2 to przedział 90-120km/h

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 20:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
grabekX napisał(a):
no chyba że sie jedzie 95km z górki i 5km po prostej

w takich wlasnie warunkach ustanawialem swoj rekord minimalnego spalania:)
zartuje, to byl na krakowskiej obwodnicy od strony bramek na dystansie ok 10km

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2009, 17:40 
DarPiet napisał(a):
moje wyniki przy normalnej jezdzie to 11.5 -13.5l miasto i 8.2do 10l trasa przy czym 8.2 to przedział 90-120km/h

no to i tak niezle nie? :hyhy:

ale dobrze ci idzie, jeszcze troche wiecej mysl przy jezdzeniu i spokojnie mozesz odjac z pol litra od tych wynikow :ok:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1