Witam. Niedawno nabyłem E39 530d z końca 2002r. Jest to tzw. „auto z wadami”… Ostatnią „wadą”, która mi została do usunięcia jest nie działający wyświetlacz nawigacji 16:9. Nie mam więc dostępu do wszystkich funkcji wyświetlanych i sterowanych przez ten wyświetlacz (w mojej wersji nie ma TV). Rzecz wygląda następująco: działa tylko radio, w sensie włączania, zmiany głośności, zmiany stacji, pasma (to obsługuje też kierownica). Sam wyświetlacz jest ciągle jakby nieco podświetlony i co chwila miga, ale nie pokazuje żadnego obrazu. Nie reaguje też na żadne przyciski (z wyjątkiem tego od radia). Próbowałem „namierzyć” przyczynę przez przekładanie poszczególnych części do auta kolegi, który ma identyczne wyposażenie i okazało się, że u niego wszystko działa: „telewizorek”, moduł GPS, radio, zmieniarka. Przychodzi mi zatem do głowy tylko jeden pomysł: kable, zasilanie… Może któryś z szanownych kolegów przerabiał ten problem, może mi wskaże, jak się do tego zabrać? Beemka trochę się już tułała po różnych warsztatach na Podkarpaciu i nikt nie potrafił pomóc skutecznie

. Może tu na forum znajdę pomoc lub pożyteczną radę? Mam przeczucie, że to jakaś drobnostka, przetarty kabelek, bezpiecznik, pin – ale jak to znaleźć i naprawić?
Jak widać, jeszcze nie doprowadziłem mojego nabytku do pierwotnej sprawności, nie mówiąc o ulepszeniach – dlatego, na razie, się nie chwalę…