BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 15:46

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 12:39 
Forumowy terrorysta

AdRian52 napisał(a):
Gdyby nie nauczyciele to gó** byście wiedzieli, większość by nie umiała czytać pewnie, połowa kraju kopała by rowy szpadlami za granicą a druga połowa zajmowałaby się rolnictwem. Każde dziecko ma styczność z nauczycielem, z murarzem nie, ogrodnikiem też nie, to nauczyciele uczą dzieci/młodzież itd. na nich spoczywa ten przykry obowiązek nauczania, oni są odpowiedzialni za wyniki w nauce uczniów, dla których w większości szkoła to największe zło. TAK bronię nauczycieli, bo może nie wszyscy ale większość nie ma zielonego pojęcia o tym zawodzie.

Oczywiscie masz prawo bronic nauczycieli,jednak pamietaj o tym, ze nauczyciele ( takze gornicy,stoczniowcy i lekarze) nie mieli nakazu pracy w tym zawodzie i to oni sami wybrali sobie taki zawod. W zwiazku z tym nauczyciele ( takze gornicy,stoczniowcy i lekarze) nie moga miec postawy roszczeniowej w stosunku do Panstwa. Kazdy jest odpowiedzialny za siebie.

Jesli chodzi o dozynki. Termin i miejsce dozynek byl znany od wielu miesiecy. Gdyby zostaly uroczystosci odwolane, to srodowiska wiejskie z PSLem na czele powiedziałyby, ze władze nie doceniaja wsi i itd. Czy zaloba jest konieczna? Nie, chocby dlatego, ze jak juz wyzej ktos wspomnial, co tydzien w wypadkach drogowych ginie wiecej osob, a tym bardziej w dlugie weekendy.
Podobnie jak w firmie. Firma od wielu miesiecy zna termin targow, na ktorych sie ma wystawiac . Pare dni wczesniej ginie w wypadku samochodowym prezes i co i nic. Zycie toczy sie dalej, firma działa, jedzie na targi, podpisuje kontrakty, biznes sie kreci.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 15:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
KotSylwester napisał(a):
A jeżeli w sobotę byłby koncert madonny? Ludzie wydali po 400-1200zł na bilet a tu jeb taki ch...

Zapytam inaczej- czy jeżeli Madonna miałaby koncert w środę 23.09 to Prezydent RP powinien wziąć pod uwagę ludzi którzy wydali po 400-1200zł na bilety i winien ogłosić tygodniową żałobę od czwartku 24.09? :niepewny:
Wiesz Radek... żałoba, przynajmniej w założeniu jest stanem duchowym... i raczej nie ma tu miejsca na "kalkulację"...

Myślę że Lech Kaczyński przeszedł samego siebie, ogłaszając najpierw żałobę od poniedziałku, co by się wieś wyszalała na dożynkach- to raz- a dwa sytuacja kiedy najpierw cedzi słowa o smutku które przeszywa jego serce (z powodu śmierci górników ) by po 20 minutach pełen radości zaczyna pląsać na scenie wraz z pierwszą damą.
Dla mnie to jest tak żałosne i przepełnione hipokryzją zachowanie, że aż szkoda słów aby to komentować.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 15:43 
Pułkownik Zuber napisał(a):
Wiesz Radek... żałoba, przynajmniej w założeniu jest stanem duchowym... i raczej nie ma tu miejsca na "kalkulację"...

:cisza: :cisza: :cisza: :cisza: :cisza: :cisza: :cisza: :cisza: :cisza:

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 15:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
AdRian52 napisał(a):
Chodzi mi tylko o to że to nauczyciele uczą podstaw każdego zawodu, i są naprawdę ważni.

tak tak, jak to moja mama powiada: "srały muchy będzie wiosna" :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 15:46 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Czy Wy na dobre zidiocieliście ?

Jak ostatnio byla żaloba, to moczymorda Kukiz sie bulwersowal, ze w weekend, że odbral ludziom (artystom) chleb, że przeszkadza w pracy.
I zaraz caly sztab ałłłłtorytetów moralnych z teczkami TW sie dolączył, że profanacja.

No więc teraz Kaczyńśki odczekal weekend - ostatni weekend lata - masa imprez na świeżym powietrzu - i też q...a źle ????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Radze Wam dobrze, i szczerze - mniej RedBulla, więcej myślenia, mniej telewizji, więcej książek

:wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd:

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 15:56 
Boogie napisał(a):

Chyba trochę przesadziłeś z takim stwierdzeniem.

Boogie napisał(a):
Jak ostatnio byla żaloba, to moczymorda Kukiz sie bulwersowal, ze w weekend, że odbral ludziom (artystom) chleb, że przeszkadza w pracy.
I zaraz caly sztab ałłłłtorytetów moralnych z teczkami TW sie dolączył, że profanacja.

Po pierwsze mnie guzik obchodzi co kto wtedy mówił i latał z teczkami, dla mnie żałoba to stan wyjątkowy ducha, jak zuber napisał, nie ma miejsca na kalkulacje.

Po drugie jak coś powtarza się nazbyt często, przestaje być wyjątkowe i staje się niepotrzebnym formalnym rytuałem.

Boogie napisał(a):
Radze Wam dobrze, i szczerze - mniej RedBulla, więcej myślenia, mniej telewizji, więcej książek

Ja Tobie radze więcej świeżego powietrza i spojrzenia na sprawy pod różnym kątem, a nie tylko z 1. perspektywy, w dodatku z klapkami.

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 16:00 
Specjalista

e34 540i '94
Może i przesadzilem, ale super pamietam dyskusje podczas ostatniej żaloby - jakie byly swiatle argumenty. I nie mowie o sensie żaloby, a o jej przesunieciu na "od poniedzialku".

A Wy zamist sami pomyśleć, podlapujecie pierdoly z TVNu i innych źrodelek których jednym zajęciem jest szukanie sensacji i sianie fermentu.

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 16:01 
Przyjaciel forum

Boogie napisał(a):

Nie wiem jak Wy ale Ty to chyba na dobre :)

Boogie napisał(a):

Kukiz to prócz tego iż moczymorda, pieniacz i ignorant więc nie wiem po co go wywlokłeś. No chyba że to twój prawicowy idol.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 16:14 
Specjalista

e34 540i '94
Oprócz Kukiza, krytykanctwo uprawiali Holdys, Feel i wiele wiele innych zespolów, wtórowali im co bardziej sprzedajni politykierzy.

Pamięć mam dobrą, i pamietam doskonale podnoszone argumenty.

Z prawdziwą przyjemności tępie pstrokatą glupotę zaprezentowaną przez niektórych w wątku.

P.S. Oczywiście nikt nie powie że ryży Tusk MUSI asygnować postanowienie o wprowadzeniu żaloby, że gabinety ustalają to wspólnie i że Tusk MOZE zablkokować jej wprowadzenie :rotfl:
Jak ja uwielbiam tę pseudo intelektualność światopoglądową ...

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 16:15 
Boogie napisał(a):
A Wy zamist sami pomyśleć, podlapujecie pierdoly z TVNu i innych źrodelek których jednym zajęciem jest szukanie sensacji i sianie fermentu.

Wiesz, równie dobrze można powiedzieć, że Ty za wszelką cenę będziesz bronił prezydenta, czy ma rację, czy nie, a jeśli ktoś ma inne zdanie niż Ty, to twierdzisz, że zidiociały?

No bez przesady. Ja np. TVN nie oglądam, bo nie mam kiedy.

Myślę jednak, że nie było by tego problemu i tej dyskusji, gdyby nie było wątpliwości co do słuszności żałoby.

Żałobę nazwę ją "formalną", tj. "bo wypada" itd. faktycznie, można by kombinować z terminami, skoro i tak wewnętrznie większość osób zaangażowanych w żałobę z całej polski duchowo tego nie przeżyje... ale skoro tak, to po co te całe cyrki :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 16:16 
Uzależniony od forum :)

Myslicie,ze Donald byl by lepszym prezydentem,albo kto byl by najlepszym waszym zdaniem?

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 16:19 
Przyjaciel forum

Jeszcze tylko rok :)

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 16:22 
Specjalista

e34 540i '94
Nie bronie prezydenta, mam o nim swoje zdanie.
Ale nie cierpie kretyńskiego krtykanctwa opartego na NICZYM, a tylko na chęci przywalenia sie do kogoś, bo maly, brzydki czy ma krosty na dupie.
Tematem "analyz" z wątku jest poniedzialek i dożynki - kontra żaloba.

Móglbym sie codziennie do Was przywalać, bo nie macie V8ek, nie macie Mpowerów i jeszcze LPG - ale to jest plytkie i wredne.
Wredność tępie.

A skoro ktoś tu na forum publicznie wyjeżdża z wrednymi malymi tekstami, to musi sie liczyć że spotka sie np. z moją rekacją, i wcale nie będzie to glaskanie po główce czy wersal podczas podwieczorku.

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 16:25 
Przyjaciel forum

Boogie, pytanie nie złośliwe- czy jesteś sympatykiem może Unii Polityki Realnej?

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 16:47 
Zacna persona forum

Pułkownik Zuber napisał(a):
Boogie, pytanie nie złośliwe- czy jesteś sympatykiem może Unii Polityki Realnej?

jeśli już, to pytanie - niezłośliwe

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 16:50 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Boogie napisał(a):
Nie bronie prezydenta, mam o nim swoje zdanie.
Ale nie cierpie kretyńskiego krtykanctwa opartego na NICZYM, a tylko na chęci przywalenia sie do kogoś, bo maly, brzydki czy ma krosty na dupie.
Tematem "analyz" z wątku jest poniedzialek i dożynki - kontra żaloba.

Móglbym sie codziennie do Was przywalać, bo nie macie V8ek, nie macie Mpowerów i jeszcze LPG - ale to jest plytkie i wredne.
Wredność tępie.

100% racji.

Z Boogiem można sie czasami nie zgadzać, ale jest to facet który myśli samodzielnie i jako jeden z niewielu mówi wprost, rzeczy przeciwne do TV-papki, gazety wybiórczej, tudzież onetu.

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 17:17 

Pułkownik Zuber, a czy Ty byłeś pogrążony w smutku przez weekend bo zmarli górnicy? Czy było Ci przykro jak każdemu słuchając TV i oglądać rodziny w rozpaczy a 2-3 godzinki później opowiadałeś sobie dowcipy z kolegami?

Zakładając że żałoba to stan duchowy, to nie może być nakazana. Albo ktoś się czuje w żałobie albo nie. Prezydent ogłasza nie wiem jak to nazwać "stan prawny" - żałobę? Nie każe się smucić ludziom....

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 17:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
Boogie napisał(a):
krtykanctwa opartego na NICZYM

nie na niczym, tylko na nieudolności patałacha zwanego prezydentem udowadnianej od początku kadencji

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 17:22 
Przyjaciel forum

KotSylwester napisał(a):
Pułkownik Zuber, a czy Ty byłeś pogrążony w smutku przez weekend bo zmarli górnicy? Czy było Ci przykro jak każdemu słuchając TV i oglądać rodziny w rozpaczy a 2-3 godzinki później opowiadałeś sobie dowcipy z kolegami?

Zakładając że żałoba to stan duchowy, to nie może być nakazana. Albo ktoś się czuje w żałobie albo nie. Prezydent ogłasza nie wiem jak to nazwać "stan prawny" - żałobę? Nie każe się smucić ludziom....

Zapytam inaczej- czy jeżeli Madonna miałaby koncert w środę 23.09 to Prezydent RP powinien wziąć pod uwagę ludzi którzy wydali po 400-1200zł na bilety i winien ogłosić tygodniową żałobę od czwartku 24.09?

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 17:25 

Koncerty są w weekendy. Jeżeli tragedia by byla w srode żaloba CZW-PT, jak w sobote, od poniedziałku. logiczne?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1