BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 12:50

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 17:29 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e91
Wysłany: Wczoraj 21:52
Imię: darek

--------------------------------------------------------------------------------

GP-T1000 napisał/a:
Ale jak są protesty, strajki to potrafią się na ludzi d... wypiąć...

a kto ma lekko? ja jutro jade do kalisza i tez nie wiem czy to nie mój ostatni raz na forum. każdy ma ciężko

wtrące sie jeszcze.
no i o mały włos. stało sie to zaraz za mną

http://panorama.media.pl/index.php?opti ... &catid=725

pani w lagunie jechała sobie pomalutku bo ją wyprzedziłem jeszcze w kościanie. zablokował nas traktorek. ja wyprzedziłem traktorek ona juz nie zdąrzyła

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 17:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
KotSylwester napisał(a):
Koncerty są w weekendy. Jeżeli tragedia by byla w srode żaloba CZW-PT, jak w sobote, od poniedziałku. logiczne?

Ok, wielka impreza sportowa w środę- 40 tysięcy ludzi kupiło bilety.
Tragedia dzieje się w poniedziałek.
To co żałoba od czwartku tak aby pasowało?

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 17:36 

żałoba pon-wt. Jeżeli impreza rzeczywiście jest wielka - tzn. "każdy" o niej wie.

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 17:41 
Przyjaciel forum

Dopasowywanie żałoby narodowej pod kontem tego jaki wielki koncert mamy jutro, czy mecz i kiedy jest wolny termin na dwa czy trzy dni żałoby jest dla mnie hipokryzją w czystej postaci.

Ciekaw jestem czy takie rozterki mieli by przywódcy Francji, Niemiec, czy Włoch. Ostatnio po trzęsieniu ziemi we Włoszech też była żałoba narodowa- ciekawe czy zanim ją ogłosili to sprawdzili, czy może nie pokrywa się ona np. z derbami Mediolanu, czy też koncertem U2.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 17:44 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Kyokushin napisał(a):
Boogie napisał(a):
Nie bronie prezydenta, mam o nim swoje zdanie.
Ale nie cierpie kretyńskiego krtykanctwa opartego na NICZYM, a tylko na chęci przywalenia sie do kogoś, bo maly, brzydki czy ma krosty na dupie.
Tematem "analyz" z wątku jest poniedzialek i dożynki - kontra żaloba.

Móglbym sie codziennie do Was przywalać, bo nie macie V8ek, nie macie Mpowerów i jeszcze LPG - ale to jest plytkie i wredne.
Wredność tępie.

100% racji.

Z Boogiem można sie czasami nie zgadzać, ale jest to facet który myśli samodzielnie i jako jeden z niewielu mówi wprost, rzeczy przeciwne do TV-papki, gazety wybiórczej, tudzież onetu.

Podpisuję się pod tym.

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 18:16 

smierc 13 osób to nie trzęsienie ziemi... gdzie dziesiątki setki osób traci wszystko co ma i wielu wielu ludzi ginie to chyba mała różnica.

Prezydent nie ogłasza żałoby bo mu smutno, tylko bo mu wypada prawda? Jak pisałem wcześniej - robi to co ludzie chcą usłyszeć... - Ludzie którzy go lubią, bo Ci co go nie lubią nie usłyszą nic pozytywnego od niego...

Co innego 13 górników, co innego totalny kataklizm, co innego śmierć Papieża. Dla mnie osobiście zachował się OK. Ogłosił żałobę bo wypadało, w terminie jaki nie koliduje wielu ludziom. Czepianie się to szukanie dziury w całym.

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 18:30 
Zacna persona forum

spider napisał(a):
Myslicie,ze Donald byl by lepszym prezydentem,albo kto byl by najlepszym waszym zdaniem?

Ferdynand Kiepski :)

A z prawdziwych Andrew Lepper - syf bylby taki sam, ale ile smiechu by bylo :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Edit:
Pułkownik Zuber napisał(a):
Ostatnio po trzęsieniu ziemi we Włoszech też była żałoba narodowa- ciekawe czy zanim ją ogłosili to sprawdzili, czy może nie pokrywa się ona np. z derbami Mediolanu, czy też koncertem U2.

Ogolnie nie biorac pod uwage sporu o date, to zaloba narodowa w Polsce stracila znaczenie i daltego mozna ja przekladac, kombinowac itp. Trzesienie ziemi we Wloszech w ktorym wiele osob stracilo mienie przypuszczam ze dotknelo wiekszosc Włochów w ten czy inny sposob. A smierc gornikow? Szanuje ich prace, szkoda ich ale tak szczerze to co to zmienia w moim zyciu? Ani mnie to ziebi, ani grzeje, TVP ani TVN nie ogladam wiec nawet nie wiem co tam z ta zaloba bo Discovery czy Comedy Central nie zmienilo ramowki. Jednym slowem cala ta zaloba to pic na wode fotomontaz. Zaloba dla rodzin i bliskich jak najbardziej ale nazywanie jej narodowa to gruuuuba przesada. Jak napisalem wczesniej - jesli uronilem lze to po smierci mojego psa ktory byl za mna przez ostanie kilka lat a o smierci gornikow dowiedzialem sie dopiero w momencie oglaszania zaloby i nic mnie to nie interesuje tak samo jak nikt nie zaplacze za mna jesli zawine sie gdzies o drzewo poza bliskimi mi osobami...

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 19:34 
Frank napisał(a):
Kyokushin napisał/a:
Boogie napisał/a:
Nie bronie prezydenta, mam o nim swoje zdanie.
Ale nie cierpie kretyńskiego krtykanctwa opartego na NICZYM, a tylko na chęci przywalenia sie do kogoś, bo maly, brzydki czy ma krosty na dupie.
Tematem "analyz" z wątku jest poniedzialek i dożynki - kontra żaloba.

Móglbym sie codziennie do Was przywalać, bo nie macie V8ek, nie macie Mpowerów i jeszcze LPG - ale to jest plytkie i wredne.
Wredność tępie.

100% racji.

Z Boogiem można sie czasami nie zgadzać, ale jest to facet który myśli samodzielnie i jako jeden z niewielu mówi wprost, rzeczy przeciwne do TV-papki, gazety wybiórczej, tudzież onetu.

Podpisuję się pod tym.

Ja tam dalej uważam, że to nie jest powód, żeby twierdzić, że ktoś jest zidiociały, bo ma inny pogląd na jakąś tam sprawę.

Też nie oglądam analyz w tvn, na onecie czytam jedynie pogodę, a wyborczą rozpalam w kominku i co z tego :zakrecony:

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 21:06 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Wiesz Radek... żałoba, przynajmniej w założeniu jest stanem duchowym... i raczej nie ma tu miejsca na "kalkulację"...

Myślę że Lech Kaczyński przeszedł samego siebie, ogłaszając najpierw żałobę od poniedziałku, co by się wieś wyszalała na dożynkach- to raz- a dwa sytuacja kiedy najpierw cedzi słowa o smutku które przeszywa jego serce (z powodu śmierci górników ) by po 20 minutach pełen radości zaczyna pląsać na scenie wraz z pierwszą damą.
Dla mnie to jest tak żałosne i przepełnione hipokryzją zachowanie, że aż szkoda słów aby to komentować.

Otóż to!! To jest stan duchowy i czy ktoś nosi po bliskim czarne ciuchy tydzień czy 10 lat nie ma dla mnie znaczenia, ważne jest co czuje, a nie co widzą -co za tym idzie gadają- inni.
Tak też w tym przypadku.
Z wiarą jest to samo, możesz być mocno wierzący a nie chodzić do kościoła. Kościół teraz to jeden wilki burdel i komercja, tak samo ta żałoba jak napisał pułkownik hipokryzja to kwadratu.
Wg mnie nie powinno być jej w ogóle. Wolny kraj i nie powinno się przymuszać do radości czy smutku z żadnego powodu.

Nieraz mnie tak najdzie i myślę jaka to jest tragedia przyjść do domu czy dostać telefon że ktoś z naszych najbliższych zginął np przejechany na pasach. Moi sąsiedzi zginęli pareset metrów od domu i byłem w ogromnym szoku i czułem żal, a co dopiero ktoś z rodziny, ale tak czy inaczej to jest moja osobista sprawa. Zginał ktoś to co cała Polska ma mnie żałować? Bezsensu wg mnie, tak samo jak krzyże w szkołach czy religia.

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 22:57 
Nie wiem kto to napisał, ale nawet spodobał mi się pomysł lokalnych żałób, tj. np. katastrofa górnicza jak ta- żałoba w woj. śląskich, katastrofa na morzu, żałoba w pomorskich, katastrofa w górach, żałoba w górskich... chyba, że naprawdę kataklizm na wielką, wielką skalę.... :/

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 23:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Dokładnie, podpisuję się pod tym, żałoba narodowa to pic na wodę. A w Polsce to już śmiech na sali po prostu.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 05:14 
Przyjaciel forum

Fryderyk napisał(a):
Nie wiem kto to napisał, ale nawet spodobał mi się pomysł lokalnych żałób, tj. np. katastrofa górnicza jak ta- żałoba w woj. śląskich

Na śląsku wojewoda śląski ogłosił żałobę... już od soboty.

Taniec prezydenta ->>> http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... Spale.html

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 07:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
Na śląsku wojewoda śląski ogłosił żałobę... już od soboty

dokładnie tak

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 08:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
KotSylwester napisał(a):
smierc 13 osób

już 17 osób [*]
:zalamany:

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 08:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
Miecz Górnika z Zagłebiem. Dzisiaj. Kibice Górnika obowiązkowo będę w czarnych koszulkach. Pewne rzeczy odczuwa się sercem, regionalne. Nie z nagonki.

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 09:00 
Przyjaciel forum

darcyn napisał(a):
GP-T1000 napisał(a):
Ale jak są protesty, strajki to potrafią się na ludzi d... wypiąć...

a ileż mozna "im" jeszcze dawać?? 13tki 14tki barbórki jubilaty, emerytura pod 3000zl za kilkanascie lat pracy. dwie godziny drogi do sciany, dwie pracy, dwie powrotu, bo górnik moze byc 6 godzin pod ziemią. bo ciężko? a kto ma lekko? ja jutro jade do kalisza i tez nie wiem czy to nie mój ostatni raz na forum. każdy ma ciężko

Jak im tak zazdrościsz pracy to idź i dorób tam się E39. 2 godziny do ściany? Na jakiej wycieczce byłeś? 2 godziny pracy no skończ bo śmieszny jesteś. Drogi to nie tylko miejsce pracy, są też używane do celów prywatnych, a pod ziemie nikt nie schodzi dla przyjemności. Górnictwo i budownictwo to są branżami w których jest najwięcej wypadków w tym śmiertelnych z tym że budów jest dużo więcej, a w sumie kopalnia to taka budowa tylko pod ziemią. Ok można zamknąć wszystkie kopalnie i problem zniknie, ale czy na pewno? Sprowadzać węgiel lub gaz z Rosji? Wybudować odkrywkę pod Legnicą? Tam też są protesty tej budowie.
Mój kumpel pracuje na kopalni zarabia 2 razy więcej odemnie ale jak opowiada o robocie to mu nie zazdroszczę. Praca na zmiany, w soboty nieraz w niedziele, pracuje po 10-12 godzin dziennie już nie mówię o tym na jakie ryzyko godzi się zjeżdżając pod ziemię.

Żałoby powinny jak już być regionalne jak wcześniej pisaliście. Co rybaka obchodzi śmierć górnika i na odwrót. Nawet ci co żyją na Śląsku nie czują ciężkości i ryzyka w tym zawodzie.

Ostatnio edytowano 23 września 2009, 09:12 przez GP-T1000, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 12:02 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Fryderyk napisał(a):
to nie jest powód, żeby twierdzić, że ktoś jest zidiociały, bo ma inny pogląd na jakąś tam sprawę.

napisze jeszcze raz,

podczas poprzedniej żaloby źle, bo w weekend, chleb sie odbiera ludziom od rozrywki.

obecna żałoba źle, bo od poniedzialku i to wstyd dostosowywać załobe do weekendu.

To jak ma być dobrze ?

Bez żaloby, bo Kaczyński ją wprowadzil na sile, wymusił.
Oczywiście o udziale Tuska w jej wprowadzaniu cciiiiiiiiiiiiiiiichoooooooooooo szaaaaaaaaaaa, ciiiiiiii, bo sie tvn obrazi i inne leśne ludy.

I co to ma być, trzeźwość umyslu ?

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 12:42 
Przyjaciel forum

Boogie napisał(a):
Oczywiście o udziale Tuska w jej wprowadzaniu cciiiiiiiiiiiiiiiichoooooooooooo szaaaaaaaaaaa, ciiiiiiii, bo sie tvn obrazi i inne leśne ludy.

Nie bronie Tuska ani PO bo ich też nie "moja partia" ale wyobrażasz sobie że prezydent daje wniosek o żałobę premierowi a on jej nie podpisuje? Bo ja nie.

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 12:55 

Boogie napisał(a):
Bez żaloby, bo Kaczyński ją wprowadzil na sile, wymusił.

A co? przeszkadza ta żałoba?

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 13:00 
Boogie napisał(a):
podczas poprzedniej żaloby źle, bo w weekend, chleb sie odbiera ludziom od rozrywki.

obecna żałoba źle, bo od poniedzialku i to wstyd dostosowywać załobe do weekendu.

To jak ma być dobrze ?

Ja widzę po prostu 3. wyjście- nie robić wcale.

Cytuj:
ale wyobrażasz sobie że prezydent daje wniosek o żałobę premierowi a on jej nie podpisuje? Bo ja nie.

to jest faktycznie kłopotliwe, ciężko wyczuć co byłoby lepsze- dymik z prezydentem, czy jednak nie wchodzenie sobie w drogę.

Mimo wszystko to jednak prezydent jest głową państwa i to on bierze główną odpowiedzialność.

Gdyby jednak Tusk sprzeciwił się prezydentowi, to byłoby to tak, jak u nas Kyo zamyka temat, ja uważam, że nie słusznie i otwieram :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1