BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 czerwca 2025, 06:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] dziwny dzwiek z tylu auta i wibracje
PostNapisane: 22 września 2009, 23:22 
Częsty bywalec

Garaż: było e46 320d <>

jest e92 335 <>
witam co moze byc przyczyna huku z tylu auta na wysokosci tylnych siedzien zaczyna sie to przy predkosci 60 km na godzine bylem w serwisie edis wymieniili mi poduszke dyfra ale to nie to .przy wkrecaniu sie na wyzsze obroty powyzej trzech tysiecy na trojce slychac takie <tutututututu> im szybciej jade tym bardziej slychac az w niektorych mometach jak mam otwarte szyby tylne to jest niedowytrzymania przy predkosci 100 km/h po wbiciu czworki takjakby wolniej je slychac ale przy dodawaniu gazu sie powiekszaja to znaczy ten dzwiek takjakby przyspiesza i przenosci ten stukot tak jaby drgania na tylna kanape i przy gwaltownym wdepniecu pedalu gazdu czuje drgania na fotelu kierowcy i kierownicy .dodam ze podczas wbicia biedu czasami slychac taki puk w tylnym lewym kole ale podczas wbijania nie puszczania na zakretach tez czasami takjaby dziwniej drga ....panowie pomocy mial ktos kiedys cos takiego ??????????co to moze byc nie da sie z tym jezdzic powyzej 100 km/h przy otwartych tylnych szybach dodam ze przy zamknietyc tego tutututu porawie nie slychac ale drgania sa odczuwalne ...w serwisie edis na kotlarskiej w krakowie probowali mi wcisnac ze to zawirowania powietrza tylko czemu w moim aucie sa te zawirowania a w innych nie ma ??niby 20 lat robia bmki a takie glupoty mi mowia .kola mam wywazone poduche dyfra wymieniana .ma ktos jakis pomysl?co dolega mojemu autku

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 11:34 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M43TU
zawirowania powietrza hehehehe dobre :D

przyczyn jest kilka ... do sprawdzenia :

- łącznik elastyczny wału napedowego
- luzy na wale napedowym
- luzy na wózku
- tuleje tylnie wału/wózka
- poduszka dyfra ( skoro zrobiona to odrzucic ta opcje)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 12:28 
Forumowicz

Moje BMW: F01 750i x-drive
na moje oko to mościk ci pada.obym sie mylił. :( jak nie ma luzów w napędzie tak jek kolega wymienił a raczej nie będzie to stawiam na most.jak pomogłem to kliknij.pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 21:42 
Częsty bywalec

no jak sprawdzenie tego co wymienilem wyzej nic nie da... to pewnie tylko most zostaje jak kolega jaro5 napisal.

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 11:58 
Częsty bywalec

jest e92 335 <>
powiedzieli mi ze to sa tuleje prawdopodobnie ze sa to gumy i ze sa juz twarde auto ma juz 10 lat i to normalne ze tak sie dzieje ale powiedzieli tez zebym sie tym nie przejmowal u pana jalohy w krzywaczce .i zebym narazie tego nie robil ja to juz nie wiem sam jade do nich umawaiam sie na termin czekam 3 tygodnie a ci mi mowia ze nie ma sensu tego robic ze nie jest zle zebym sie nie przsejmowal i wogole co za ludzie :kwasny: i teraz albo szukac innego mechanika albo z tym jezdzic.przeszkaddza mi to w jezdzie troche ale znowu oni powiedzieli ze to norma zebym sie nie przejmowal i co robic?

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 14:13 
Częsty bywalec

norma :) hehe mocne ...sluchaj dowiedz sie ile tuleje kosztuja .. fortuny na to nie dasz .. i je poprostu wymien ... bo niewiem na co oni chca zebys czekal ... az sie chyba wszystko powybija/poluzni i wtedy wszystko zacznie latac ... a mysle ze za tuleje nie dasz wiecej niz 100 zl

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 14:17 
Pierwsze kroki

Ja bym zbyt dlugo z tym nie jezdzil, bo nawet jesli posypie Ci sie most i go wymienisz, to takie bicia moga miec wplyw na inne elementy, nie mowiac juz o braku komfortu... Mozna zaryzykowac wymiane mostu, jest z tym kupa roboty, albo wczesniej zaryzykowac pare(set?) zlotych i na diagnoze pojechac na Szczecinska - zedra z Ciebie, ale na podworku glownie bemki stoja ;-)
A tak przy okazji - ile placiles za wymiane poduszki w tym edisie?

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 16:18 
Częsty bywalec

jest e92 335 <>
150 za poduszke i 150 za wymiane

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1