BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 22:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 567 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 29  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 08:35 
Uzależniony od forum :)

Cytuj:
Kyo super fotka !! I właśnie dlatego część osób mogłaby zostawić auta w domu. Aut dużo-przepustowość dróg mało. Proste jak harówka w Biedronce.

Cioos - dokładnie. Ale jeden argument może być widziany różnie, zależnie od przekonań. Jeden powie no jest korek nie można robić buspasa, a drugi jest korek zróbcie bus pas to ludzie zrezygnują z aut...

Nas nie przekonają że białe jest białe... chciało by się powiedzieć.

Dodam że przebudowa Kyo by... zwęziła na 2-4 lat łazienkowską do 2 pasów, którymu by jechał BUS również. Gorzej jakby zamknęli ją jak Śląsko Dąbrowski.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 09:09 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
KotSylwester napisał(a):
Ciekawe jak Andrzej przerobi widoczny na foto palc na rozdrożu. Wysadzi go w powietrze czy przesunie Centrum Sztuki Współczesnej? A może usunie ślimaki nie widoczne (za wiaduktem) ? A może zburzy mieszkanie mojej księgowej? Widoczny po prawej blok, tuż przy ślimaku?

KotSylwester napisał(a):
Druga fotka - zróbny mieszkańcom panele dźwiekochłonne w oknach - nie muszą mieć widno

Zaproponuj rozwiązanie, chętnie wysłucham :)
Dodam, że zwężenia raczej mogą nie zadziałać :)

KotSylwester napisał(a):
Kyo super fotka !! I właśnie dlatego część osób mogłaby zostawić auta w domu. Aut dużo-przepustowość dróg mało. Proste jak harówka w Biedronce.

Cioos - dokładnie. Ale jeden argument może być widziany różnie, zależnie od przekonań. Jeden powie no jest korek nie można robić buspasa, a drugi jest korek zróbcie bus pas to ludzie zrezygnują z aut...

Macie świetny pomysł, niech nie jadą autami. Niech zostaną w domu. :wstyd:
Może jeszcze ktoś powie, niech znajdą pracę gdzie indziej? :rotfl:

Radziu, pisałeś że jeździłem autobusem wcześniej - tak - bo miałem dojazd. Teraz nie mam a autem 'muszę' jeździć.
Analogicznie, osoby stojące w korku na jak sam przyznałeś rację, dobrym przykładzie.

KotSylwester napisał(a):
Dodam że przebudowa Kyo by... zwęziła na 2-4 lat łazienkowską do 2 pasów, którymu by jechał BUS również. Gorzej jakby zamknęli ją jak Śląsko Dąbrowski.

No widzisz jakie mamy super miasto!
Tak zwężenie zajęło by im 4 lata a tak zrobili to w miesiąc.
Powiem więcej, nie będą nawet poszerzać, zwężone, niemal na wieki! :wstyd:

Ostatnio edytowano 23 września 2009, 09:14 przez Kyokushin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 09:12 

Kyokushin napisał(a):
Macie świetny pomysł, niech nie jadą autami. Niech zostaną w domu.

Prawie zgadałeś. O ile do pracy jechać trzeba o tyle można bus-pasem bez korka. Sam na to wpadłeś tylko nie napisałeś podsumowania :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 09:15 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
KotSylwester napisał(a):
Prawie zgadałeś. O ile do pracy jechać trzeba o tyle można bus-pasem bez korka. Sam na to wpadłeś tylko nie napisałeś podsumowania

Tak, jak ma się linię :]

Panowie, wy macie pod górkę z tą modernizacją :)

Trochę kreatywności, same czarne chmury widzicie :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 09:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Cytuj:
Macie świetny pomysł, niech nie jadą autami. Niech zostaną w domu.
Może jeszcze ktoś powie, niech znajdą pracę gdzie indziej?

Andrzej, Ty musisz bo nie masz transportu, Boogie musi bo taką ma pracę, mój ojciec musi bo mieszka w Krakowie, siedzibę firmy ma w Warszawie a do klientów jedzie np. do Gdańska ale nie wszyscy muszą. Zrób badanie statystyczne i dowiesz się ile naprawdę osób poruszających się autami musi ich używać..

Nie czarne chmury a również tak jak Ty wiemy swoje. :hyhy: Poza tym jeżeli tak to Ci przeszkadza to zamiast wytwarzać kolejne kontrargumenty na forum, wyjdziesz z inicjatywą społeczną " Stop bus pasowi na łazienkowskiej, zbudujcie drogę" :) Wiesz petycja, podpisy,urząd miast ZDM, MZA, ewentualnie TK w sprawie ograniczenia swobody obywatelskiej. Wtedy te narzekania będą miały sens. :) :hyhy:

Ostatnio edytowano 23 września 2009, 09:20 przez CiOoS, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 09:18 
Administrator

CiOoS napisał(a):
Zrób badanie statystyczne i dowiesz się ile naprawdę osób poruszających się autami musi ich używać..

Sam sobie zrób :)
Dogadaj się z chłopakami od mycia szyb, to przy okazji Ci zrobią, mają dobry kontakt z kierowcami :]

Poza tym, dlaczego chcesz wprowadzać dyktaturę że ktoś musi, jesteś apodyktyczny :P.

Panie, żyjemy w wolnym świecie, płacimy kase na drogi, przecież ktoś może zwyczajnie nie chcieć/chcieć a w imię demokratycznych wartości o które tak wszyscy walczymy, do diaska, przecież chcieć to móc, czyż nie?

CiOoS napisał(a):
wiemy swoje

Prawie mnie tym argumentem przekonałeś ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 09:25 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Sam sobie zrób

To po co założyłeś temat ? :) Od narzekania na odebranie Ci prawa swobodnego dojazdu do pracy na forum BMW-Sport, bus pasa na Łazienkowskiej nie zlikwidują. :)

Cytuj:
Poza tym, dlaczego chcesz wprowadzać dyktaturę że ktoś musi, jesteś apodyktyczny

A dlaczego każesz ludziom stać w korku w autobusie a sam chcesz jechać krócej? Jesteś stronniczy.

Cytuj:
Macie świetny pomysł, niech nie jadą autami. Niech zostaną w domu

Przecież to nie ja każe im zostawać w domu. Poza autem dla większości są jeszcze inne środki transportu, PKS,Autobusy,Pociągi,SKM,Tramwaje,Samoloty. I ja jestem apodyktyczny ? :)

Cytuj:
CiOoS napisał/a:
wiemy swoje

Prawie mnie tym argumentem przekonałeś

Widzisz zawsze jest jakaś nić porozumienia. ;)

Ostatnio edytowano 23 września 2009, 09:27 przez CiOoS, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 09:27 

Kyokushin napisał(a):
KotSylwester napisał/a:

Widzę że manipulujesz wypowiedziami (jak zwykle) albo niedoczytujesz... Dalej było napisane:

W tym czasie ilość aut się podwoji, bo nikt nie będzie chcial autobusem stać w korku... bo po co skoro autem będzie szybciej?

Kyokushin napisał(a):

Z korkami na szerokich ulicach - jak w USA - pisałem o tym parę stron wcześniej. Ale chyba nie czytałeś. Amerykański pomysł na super wielkie ulice się nie sprawdził, postawić trzeba na komunikację i inne pomysły... W holandii i chinach są rowery :) W japonii szybki pociąg nad jezdnią, w wielu miastach super metro, które sam wklejałeś. Budowa coraz szerszych ulic jest jak walka z wiatrakami - nigdy się nie skończy. ZA 50 lat chcesz miec 20 pasmówki i 40 piętrowe parkingi? Czy super komunikację, pociąg pędzący 200km/h gdzie z Radomia na Wolę dojedziesz w 30min?

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 09:31 
Administrator

KotSylwester napisał(a):
W tym czasie ilość aut się podwoji, bo nikt nie będzie chcial autobusem stać w korku... bo po co skoro autem będzie szybciej?

Ale skąd to wiesz, robiłeś jakieś badania? Czy Twoja autorska teoria?

KotSylwester napisał(a):
ZA 50 lat chcesz miec 20 pasmówki i 40 piętrowe parkingi? Czy super komunikację, pociąg pędzący 200km/h gdzie z Radomia na Wolę dojedziesz w 30min?

Ja bym chciał trochę SF, napęd antygrawitacyjny, poruszanie się w wielu płaszczyznach, zarówno indywidualne jak i zbiorowe.

To co napisałeś jest fajne, podobająmi sie 40 piętrowe parkingi z turbowindami, szybkie pociagi, niech robią.

powinny być 2-3 pasmówki, podziemne parkingi, może i poziemne/naziemne wielokondygnacyjne drogi.

Wiesz Radku, troche sam się ograniczasz tutaj, trochę kreatywności, przecież nie trzeba się na kupie ściskać, miasto się rozrasta, wydajne przelotowe drogi i obwodnica która 'się buduje' to konieczność.

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 09:35 
Administrator

CiOoS napisał(a):
To po co założyłeś temat ? :) Od narzekania na odebranie Ci prawa swobodnego dojazdu do pracy na forum BMW-Sport, bus pasa na Łazienkowskiej nie zlikwidują. :)

Aby zebrać opinie? Bo interesuje mnie zdanie czyjeś a nie tylko moje?
Bo chciałbym w imię równości aby wszyscy byli traktowani tak samo?

CiOoS napisał(a):
A dlaczego każesz ludziom stać w korku w autobusie a sam chcesz jechać krócej? Jesteś stronniczy.

A dlaczego oni mi każą stać w korku dłużej niż stałem?
Każdy miał przejazd. Teraz jedni go mają, inni nie.
Ja jestem w grupie tych którzy mieli a go nie mają.

Autobusy są w grupie którzy mieli i mają lepiej.

Nadal uważasz że dyskryminacja jednej grupy, grupy kierowcow aut, jest w porządku?
W imię czego? Może nadanych przez Radka przywilejów (słowo przywilej w kontekście różnic społecznych brzydko mi się kojarzy)?

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 09:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
Cytuj:
Nadal uważasz że dyskryminacja jednej grupy, grupy kierowcow aut, jest w porządku?
Równie dobrze można powiedzieć że nie dając bus pasa dyskryminujemy korzystających z KM, tych którzy nie mają wyboru i muszą jeździć autobusem, płacą za bilet, mają do wyboru jedną z niewielu tras, bo ta akurat linia jedzie tą a nie inną drogą. Ja pokonując wisłę mam do wyboru kilka tras, mam CB i co dzień mogę zmienić trasę dojazdu do pracy. Kiedyś jeździłem poniatowski, teraz jeżdżę świętokrzyskim, bo jest luźniejszy.jak bym jeździł KM, konkretną linią to nie miał bym takiego wyboru. Nie chce stać w korku, jadę inną, dłuższą ale szybszą trasą, albo KM z przesiadkami, albo rowerem..mam większy wybór niż Ci którzy korzystają tylko z KM

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 09:43 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Aby zebrać opinie? Bo interesuje mnie zdanie czyjeś a nie tylko moje?

Więc nie każdy musi jeździć autem to też jest przywilej bo nie zawsze jesteś uzależniony od jedengo środka transportu, poza tym jakby nie było sami nie jesteśmy w tym mieście, bo drogi nie są w stanie ogarnąć i utrzymać przepustowści na tyle dostępnych aut - żeby nie było- zacząłem od siebie, jeżdżę kiedy naprawdę musze skorzystać z auta więc nie teoretyzuje, mam możliwości więc je wykorzystuję, ludzie powinni korzystać z alternatywnych źródeł transportu o ile istnieje taka możliwość. Ale żeby ich tego nauczyc potrzebna jest edukacja od najmłodszych lat. Budowa nowych dróg w samym mieście ze względu na postępującą urbanizajcę i przedewszystkim nasze przerypane procedury, przetargi i olbrzymi ruch też jest ciężka wobec czego zamiast tupać nóżkami jak to jest źle trzeba zacząć coś robić - w myśl jak Ci źle możesz napisać petycję, zoorganizować Happening i cokolwiek tylko sobie zamarzysz, może to wpłynie na radnych,zarządców dróg itp. Możesz masz wybór nikt Ci nie każe.

To moja opinia, podobne opinie i tak negujesz w tym temacie bo wobec teorii jesteś tym pokrzywdzonym bo przecież nikt nikomu nic nie powinien kazać, Ci są pokrzywdzeni tamci też a nie zyjemy w czasach Robin Hooda, teorie o antygrawitacji pominę bo to S-F jak dobudowanie kawałka mostu... ;) . Więc koło się zamyka

Ostatnio edytowano 23 września 2009, 09:49 przez CiOoS, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 09:46 

Kyokushin napisał(a):
A dlaczego oni mi każą stać w korku dłużej niż stałem?

15 raz piszę że ludzie się przesiądą do busów i Twoje korki wrócą do normy. A pasażerowie dojadą szybciej. Ale rozumiem że to polska zazdrość mi nie usprawnią to im nie mogą?

Dyskryminujesz dobre rozwiązania mimo że Tobie pogorszą chwilowo.

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 09:48 
Administrator

Cytuj:
Równie dobrze można powiedzieć że nie dając bus pasa dyskryminujemy korzystających z KM, tych którzy nie mają wyboru i muszą jeździć autobusem, płacą za bilet, mają do wyboru jedną z niewielu tras, bo ta akurat linia jedzie tą a nie inną drogą. Ja pokonując wisłę mam do wyboru kilka tras, mam CB i co dzień mogę zmienić trasę dojazdu do pracy. Kiedyś jeździłem poniatowski, teraz jeżdżę świętokrzyskim, bo jest luźniejszy.jak bym jeździł KM, konkretną linią to nie miał bym takiego wyboru. Nie chce stać w korku, jadę inną, dłuższą ale szybszą trasą, albo KM z przesiadkami, albo rowerem..mam większy wybór niż Ci którzy korzystają tylko z KM

Zawsze można poszerzyć horyzont, zrobić prawo jazdy, kupić motocykl, samochód i mieć większą mobilność.

Dojazd KM jest wyborem, można korzystać można nie.
Plusem tego że jest tani i bez ryzyka, minusem że jesteś od niego zależny.
Samochód daje swobodę, ale kosztuje więcej.

Samochodem można jeździć, można nie.
Natomiast osobom tego wyboru dokonującym, osoby korzystające z KM nie powinny się wcinać w czyjś wybór, tym bardziej utrudniać komunikacji w imię własnych, tylko dla nich korzystniejszych, powodów
.

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 09:52 
Administrator

KotSylwester napisał(a):
15 raz piszę że ludzie się przesiądą do busów i Twoje korki wrócą do normy. A pasażerowie dojadą szybciej. Ale rozumiem że to polska zazdrość mi nie usprawnią to im nie mogą?

Ale to twoja autorska teoria czy fakty?
Bo to że 15 raz piszesz to nie zmienia faktu, że to co piszesz poprostu nie ma sensu :)

KotSylwester napisał(a):
Dyskryminujesz dobre rozwiązania mimo że Tobie pogorszą chwilowo.

Nie mówię o sobie tylko widzę jak cała masa osób stoi w korku, co widać zresztą na zdjęciach.
Ja jak pisałem sobie radzę, ale osoby jadące W-Z trasą mają duży problem.

Nie myślę o sobie i swoim bus-pasie, że moje 408 będzie 5 min szybciej, tylko o ogólnym problemie.

Ostatnio edytowano 23 września 2009, 09:53 przez Kyokushin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 09:53 
Przyjaciel forum

Kyokushin napisał(a):
Natomiast osobom tego wyboru dokonującym, osoby korzystające z KM nie powinny się wcinać w czyjś wybór, tym bardziej utrudniać komunikacji w imię własnych, tylko dla nich korzystniejszych, pobudek.
ale ograniczają ten wybór w niewielkim stopniu porównując to jak bardzo tym z KM upraszczają podróż. Poza tym ludzie z KM mogą powiedzieć że Ty im utrudniasz podróż bo masz wybór alternatywnego środka komunikacji, a wybierasz ten który powoduje korki (bo przecież autobusy nie powodują korków tylko samochody z samym kierowcą). Wszystko zależy od punktu widzenia.

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 09:55 
Administrator

Cytuj:
ale ograniczają ten wybór w niewielkim stopniu porównując to jak bardzo tym z KM upraszczają podróż. Poza tym ludzie z KM mogą powiedzieć że Ty im utrudniasz podróż bo masz wybór alternatywnego środka komunikacji, a wybierasz ten który powoduje korki (bo przecież autobusy nie powodują korków tylko samochody z samym kierowcą). Wszystko zależy od punktu widzenia.

Ja im podróży nie utrudniam, wpuszczam autobusy :)
Natomiast, KM zabrała między innymi mi pas ruchu.

Oni też mają wybór, mogą kupić auto, motocykl, jak nie chcą autobusu.
Mogą też autem zacząć jeździć, które stoi w garażu, jak nie chcą autobusem. Wybór jest.
Jak im będzie doskwierać w aucie samotność, mogą się nawet między sobą dogadać i kupić własny autobus, jeździć po 5 w aucie - na tym polega wybór i możliwości.

Ostatnio edytowano 23 września 2009, 09:58 przez Kyokushin, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 09:57 

Kyokushin napisał(a):
KotSylwester napisał/a:

Ale to twoja autorska teoria czy fakty?
Bo to że 15 raz piszesz to nie zmienia faktu, że to co piszesz poprostu nie ma sensu

20 raz piszę: Zamiast narzekać i marudzić poczekaj 2 tyg i sie przekonasz... ale jak napisałem: i tak nie przyznasz że wróciło do normy :)

Czy na śląsko dąbrowskim są większe korki? Czy nie pozytywne wynik na śląsko dąbrowskim nie przeważył o zrobieniu bus-pasa na łazienkowskiej?

Kyokushin napisał(a):
Nie mówię o sobie tylko widzę jak cała masa osób stoi w korku, co widać zresztą na zdjęciach.

Sto razy było mówione: Ile osób jedzie autobusem a ile autami? Jakby stał na fotce jeden autobus, to byłoby w nim 3 razie więcej ludzi niż w autach na fotkach.

Ogólny problem to problem Wiecznie Narzekającego Polaka. Tak to nazywam WNP. Wszyscy ZAWSZE narzekają. Taka moda.

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 09:59 
Przyjaciel forum

Kyokushin napisał(a):
Ja im podróży nie utrudniam, wpuszczam autobusy
mam na myśli że utrudniasz (utrudniam) jadąc autem, a nie innym środkiem transportu.

Kyokushin napisał(a):
Oni też mają wybór, mogą kupić auto, motocykl, jak nie chcą autobusu.
nie porównuj kosztów zakupu auta, jego utrzymania itd z kosztem biletu. KM w dużej mierze wybierają Ci których nie stać na inny środek transportu. Dlaczego mamy dodatkowo im utrudniać życie. Czy tak bardzo Cię krzywdzą jak postoisz 15 minut w korku, w cieple, posłuchasz muzyczki, zadzwonisz do znajomego. Poza tym Oni chcą autobusu..Ty nie chcesz!!

Ostatnio edytowano 23 września 2009, 10:01 przez DanyU, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 09:59 

Kyokushin napisał(a):
Natomiast, KM zabrała między innymi mi pas ruchu.

Znowu swoje... pisałem o tym 50 razy że ludzie się przesiądą i będzie dla Ciebie to samo...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 567 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 29  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1