BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 16:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] czy to normalne spalanie e46320d 136ps?
PostNapisane: 22 września 2009, 15:40 
Pierwsze kroki

witam po miescie auto mi pali wedlug kompa ponad 10 l czy to normalne prosze o wypowiedz osoby ktore maja e46 320d : :kwasny: co moze byc przyczyna takiego pozerania ropy?rozumiem benzyna jak tyle pali ale diesel????

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 23:14 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam. Ja jestem posiadaczem e46 po lifcie 320d 150ps i powiem ci ze tez mi spala cos kolo 9 z kawalkiem.Niestety to jest 1,5tony i musi wziasc co swoje

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 23:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Gtv
a sprawdz normalnie, nie przez kompa, może źle wylicza :]

ale w miećie nie zejdziesz nawet dielsem na poziom trasyy. Jednak co ruszanie to wzrasta

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 23:55 
Częsty bywalec

Garaż: było e46 320d <>

jest e92 335 <>
ja mama to samo wlasnie zalalem dzis 20 litrow zobaczymy na ile kilometrow starczy ale martwi mnie to wczesniej po miacie mi wpierdzielal 7,8maks a teraz nawet mi do 12 pokazuje ten komputerek w aucie :zalamany:

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 13:45 
Pierwsze kroki

Przypuszczem że normalnie Ci pali, ja mam 320d 136km touring automat i pali mi też deczko ponad 10, jazda tylko w małym mieście bez korków na krótkich dystansach, jak tylko gdzieś dalej polece odrazu średnie spada, nie wiem jeszcze ile w trasie pali bo jeszcze nigdzie nie jechałem, próbowałem już wszystkiego wymienione wszystkie filtry, odma, termostat, po wszystkich zabiegach spalanie spadło ok 0,5 litra, według instrukcji BMW moje auto w mieście powinno palić 9,9 litra i nic nie poradzimy, ten typ tak ma :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, 15:27 
Częsty bywalec

Garaż: było e46 320d <>

jest e92 335 <>
a moje wedlug instukcji powinno spalac tylko ja mam manualna skrzynke i sedana a t o jest jakas roznica w miescie 7,6 ogolnie wg ksiazki a to spalalo mi 7,7 ti bylo elegancko tylko od jakis 3 tygodni mi skoczylo nagle ponad 10 litrow takze to nie jest tak ze ten typ tak ma tylko cos jest nie tak tylko kto mi powie co ??

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2009, 20:59 
Forumowicz

Moje BMW: E46, Sedan
Kod silnika: M47
Witam
Nie wiem jaki masz styl jazdy, ale mi e46, 136ps (diesel) po mieście spala 7-8l według wskazań komputera.
Na zbiorniku po mieście wychodzi mi około 800km.

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2009, 13:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
U mnie miasto 7,1 w lato, 8,5 w zime na krotkich dystansach. To sa dane max.
Na utostradtzie 7,5 srednia od 130-210km/h, Poza miastem na drodze krajowej srednia 6,8 min 4,7 (ale to juz naprawde ostrozna jazda i przy malym nasileniu ruchu.)

moj BEAMER:
viewtopic.php?t=56107

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2009, 16:50 
Poszukaj zanim zapytasz

witam kupiłem ponad tydzień temu e46 320d 136km kombi tiptronic i mam spory problem z tego co widze autko spala spore ilości ON a mianowicie przy spokojnej jeżdzie po mieście 11 l a na trasie 8,5 wydaje mi sie ze to spora przesada. Wcześniejszy właściciel wymieniał
CZUJNIK TURBINY EGR. podpinałem go pod kompa juz 2 razy i nie ma zadnych błedów autko ma niewielki problem przy odpaleniu trzeba go delikatnie pokręcić silnik nie chodzi zbyt równo wąz dochodzący do turbo jest mieki przy przegazowaniu i ponoć ciśnienie doładowania turbo wynosi 1200 nie bardzo wiem o co chodzi POMOCY

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2009, 17:03 
Forumowy terrorysta

w jezdzie miejskiej z klima, 10 l/100km ON to norma czy to w korkach czy na krotkich dystansach.

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2009, 15:31 
Forumowicz

chyba w elblagu mamy jakies lepsze paliwko. bo mi pali po miescie bez klimy 6,7l. z klima ok. 7,5l
trasa przy 100km/h 5,5l. a na trasie na tempomacie przy 160km/h na odcinku 90km pokazalo 7,5l. zbliza mi sie termin wymiany oleji i filtrow to moze troszke tez zejdzie.

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2009, 09:17 
Forumowicz

Moje BMW: E91
Kod silnika: M57TU2
Cytuj:
chyba w elblagu mamy jakies lepsze paliwko. bo mi pali po miescie bez klimy 6,7l. z klima ok. 7,5l

To nie tylko kwestia paliwa, bo wątpię, by w Elblągu było lepsze niż np. w Bydgoszczy, Krakowie czy Wrocławiu, ale również natężenia ruchu!

Koledzy - nie porównujcie spalania "po mieście" w Krakowie czy Warszawie, gdzie odcinki 4 - 5km można nieraz pokonywać przez godzinę z np. Elblągiem, gdzie raczej większe korki nie występują (bez urazy, aktualnie mieszkam w Elblągu i jeśli chodzi o poziom zakorkowania to w kontekście doświadczeń z ruchu miejskiego w Krakowie jestem zachwycony).

Pozdrawiam,

Piotr

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, 18:34 
Pierwsze kroki

W mojej, E46 2000r 136ps z komputera wychodzi mi 7,3.

Tytuł:
PostNapisane: 13 października 2009, 16:09 
Pierwsze kroki

A ja po ostatniej wizycie u mojego znajomego mechanika jestem prawie pawny przyczyny podwyższonego spalania w mojej buni, a mianowicie lekko ślizgający się automat, podobno to normalne przy moim przebiegu o ile jest realny, w moim samochodzie, z reguły na jakiś czas pomaga wymiana oleju ale tylko na oryginał Esso.

Tytuł:
PostNapisane: 13 października 2009, 20:59 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
Kod silnika: 320D
ja mam tez od niedawna bunię 320d sedan z 99r, bez kompa niestety, ale spalanie też niemałe ;/ a jeżdżę naprawde jak dziadek :P gdzieś ok 10l.

Zastanawia mnie jedna żecz... niewiem czy wy tak macie, chcę szybko gdzieś ruszyć zapinam 1ke, wrzucam 2ke gaz w podłodze i auto sie wlecze jak ciągnik... zero kopa... dopiero jak obroty wyjdą sporo ponad 2000 to ciągnie to normalne? Jak mogę sprawdzić turbinę czy działa prawidłowo?

Tytuł:
PostNapisane: 14 października 2009, 21:59 
Pierwsze kroki

no kologo turbo masz dobre te silniczki słyna z turbo dziury :hyhy: moja bunia spala w trasie 6 po miejscu 7,5 a z klima odpowiednia 6,5 i po miejscu 8,2 dodał ze mam ciezka noge;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 października 2009, 14:34 
Częsty bywalec

trzeba przyznać że do 5 litrów w mieście nie zejdziemy. Auto waży 1450kg (sedan) więc silnik ma troszeczkę pracy a demonem mocy też znowu nie jest :) mój pali 5-6L trasa,miasto 7-8l,jak mam zły dzień to i 10 spali :rotfl:
ślązak88 napisał(a):
te silniczki słyna z turbo dziury :hyhy:

dlatego szukam E39 w benzynie :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 11:19 
Częsty bywalec

ja zalałem dokładnie 10L ON,a dodam że wskazówka już leżała,a judasz mało się nie spalił. Dzisiaj zrobiłem 82,5 km i dopiero zaświeciła się rezerwa :ok: . Czyli nie jest źle. Jazda zarówno po Wawie jak i krótkie dystanse poza nią w godzinach popołudniowych.

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 11:33 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 320D
dielel 320 136 za 50 zl robie 200 km miasto gdyz mieszkam w poznaniu wiec ...cos duzo koledze pali...

Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2009, 11:58 
Częsty bywalec

mfwlkp napisał(a):
50 zl robie 200 km miasto

licząc paliwo ON średnio 3.6zł daje prawie 14 litrów (13,888..l) czyli wychodzi Ci 7 litrów.
Ja zatankowałem prawie na pustym baku 10 litrów ON i po przejechaniu 82,5km zaświeciła mi się rezerwa :hyhy: czyli coś tam jeszcze pływa z tych 10 litrów które zalałem,a nie wiem jaka jest rezerwa w BMW.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1