BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 17:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 10:53 
Przyjaciel forum

KotSylwester napisał(a):
Vermilion, do czego dążysz bo sie pogubiłem? Do tego że BMW nie jest najlepsze na świecie? Czy to że jest walka wśród producentów? A może do czego innego, bo już nie wiem.... Powiedz do czego chcesz mnie przekonać to Ci odpowiem, bo nie wiem po co oglądałem porównania aut - :)

Do tego, ze BMW powinno troche podniesc poprzeczke, bo firmy, ktore jeszcze kilka lat temu nie mialy konkurenta dla M5 dzis maja bardzo konkurencyjne modele. Nie tego oczekuje sie od firmy, ktora przygotowuje wlasnie 5 generacje tego modelu ;) Poprostu lepiej, zeby F10 bylo w jakims stopniu przelomowe.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 14:06 
Częsty bywalec

Moje BMW: 530d
Kod silnika: Diesel na pole !
Kot ja wiem ze ty jestes ambitny forumowicz i za wszelka cene musisz udowadniac swoje racje. Sypiesz tu esejami na pol strony w ktore nie chce mi sie nawte zaglebiac
Nie moim zamiarem bylo tu udowadnianie ze BMW jest lepsze czy gorsze od Cadillaca,
leje na to kompletnie bo wybor dla mnie jest oczywisty
Zainteresowal mnie tylko ten test jak pewnie wielu innych i traktuje to jako ciekawostke z przymrozeniem oka
Czy nie zabawne jest to ze Cadillac ktory nie tak dawno temu mial 5m dlugosci, byl rozowy i mial kanapy w srodku osiaga lepsze czasy od M5 zarowno w wyscigu na 400m jak i w wyscigu na torze ? Przeciez nie tak dawno temu jeszcze to 5 uchodzilo za "Fastest sedan in the world" ...
Wiec Kot zluzuj i nie napinaj sie bo nie ma o co ,
tyle ode mnie w temacie

p.s. SLR jest szybszy od M5 - oczywiscie masz racje,
aha AMG tez, to oczywiste

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 16:43 
Uzależniony od forum :)

Spoks ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 18:43 
Zacna persona forum

nigdy bym takiego samochodu nie kupil (cadillac),
poza tym manual jest wolniejszy niz SMG

a propo SLR, podejrzewam ze nowy M5 F10, nie bedzie odstawal od merca

w nowym modelu byloby to dziwne ze 550i bedzie miec 4.4 V8 turbo a M5 tez mialby 4.4 V8 turbo tylko na innym programie, profanacja i gwalt na prawdziwym Mpowerze ( X6m nie licze )
potrzebny jest inny silnik zeby auto odroznialo sie od reszty wersji , tak jak bylo do tej pory w m5, bo ktos sobie zrobi program w 550i i bedzie mial "prawie" M5, wiec po co kupowac M5

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 20:23 
A napisał(a):
bo ktos sobie zrobi program w 550i i bedzie mial "prawie" M5, wiec po co kupowac M5

w tej chwili już to "prawie" ma miejsce w przypadku 335i i M3...

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 20:29 
Zacna persona forum

Fryderyk napisał(a):
A napisał(a):
bo ktos sobie zrobi program w 550i i bedzie mial "prawie" M5, wiec po co kupowac M5

w tej chwili już to "prawie" ma miejsce w przypadku 335i i M3...

tak wiem , tylko tutaj jeszcze roznia sie silnikami ,jeszcze lepiej bedzie przy nasteonej M3 i 335i , ten sam silnik 6 cylindrowy i pojemnosc 3,5 turbo, tylko inny program strzela, wszystko jak najmniejszym kosztem, ehh , prawdziwe emki wygina :D

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 21:50 
Przyjaciel forum

A napisał(a):
tak wiem , tylko tutaj jeszcze roznia sie silnikami ,jeszcze lepiej bedzie przy nasteonej M3 i 335i , ten sam silnik 6 cylindrowy i pojemnosc 3,5 turbo, tylko inny program strzela, wszystko jak najmniejszym kosztem, ehh , prawdziwe emki wygina :D

Samym programem niewiele zmienisz, nawet jezeli przyszle silniki M3 i 335i beda bazowaly na tym samym bloku, to jestem pewien, ze beda sie mocno roznily akcesoriami. O ile pewnie zchipujesz 335i do okolic M3, to skolei M3 bedzie mialo jeszcze wieksze mozliwosci ;) Teraz nie ma takich mozliwosci, tuning M3 jest drogi.

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 23:00 
Bobby_Valentino napisał(a):
Zakov napisał/a:
Bobby_Valentino napisał/a:
Niema co ukrywać E60 to popelina jakich mało i niema co porównywać nawet wnętrza bo Cadillac wypada równie tandetnie co BMW :wstyd:

Może jakieś głębsze uzasadnienie??????

Przykro mi ale testów laboratoryjnych składu plastików robić nie będę. Wsiądź sobie do E60 a później takiego Cadillaca i porównaj. A jeżeli już znajdziesz coś na plus dla BMW to zastanów się czy chce ci się tylko za te ciut lepsze plasticzki wydać 100tyś zł więcej :)

Oglądałem nowe E60. W środku czarny plastik, a pod maską wiązki kabli owinięte tanią izolacją... Ale M5 E60 sporo różni się od wersji "cywilnej" ze średnim wyposażeniem wnętrza. Uważam, że sugerowanie iż M5 E60 to "obciach" ociera się o hipokryzje.

Ostatnio edytowano 25 września 2009, 23:04 przez Zakov, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2009, 10:37 

Zakov, po czym wnosisz ze to tania izolacja? Pewnie merc ma droższą? :zdziwko: Zajrzyj pod maskę mustanga, zobaczysz peszle jakby gazownik tam by swoje trzy grosze wstawił. :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2009, 10:57 
Forumowicz

Moje BMW: 330xi
Kod silnika: M54B30
Cadillac ładniej brzmi i jest chyba prostszy wobsłudze, co dla mnie użytkownika 10-letniej Nokii ma znaczenie :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2009, 11:25 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Zakov napisał(a):
Uważam, że sugerowanie iż M5 E60 to "obciach" ociera się o hipokryzje.

Ja po prostu wiem co to znaczy wysoka jakość i nikt mi nie wciśnie tandetnego produktu za grube tysiące mówiąc że to dobro luksusowe.

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2009, 13:06 
KotSylwester napisał(a):
Zakov, po czym wnosisz ze to tania izolacja? Pewnie merc ma droższą? :zdziwko: Zajrzyj pod maskę mustanga, zobaczysz peszle jakby gazownik tam by swoje trzy grosze wstawił. :rotfl:

A no tak, przepraszam. Tego nawet nie można nazwać izolacją. Wiązki kabli są po prostu owinięte czarna taśmą w dotyku przypominającą... papier :wstyd: Nie wiem jak jest z tym u Merca, czy w Mustangu, ale wiem, że w BMW tak być nie powinno...

Zakov napisał/a:
Uważam, że sugerowanie iż M5 E60 to "obciach" ociera się o hipokryzje.

Ja po prostu wiem co to znaczy wysoka jakość i nikt mi nie wciśnie tandetnego produktu za grube tysiące mówiąc że to dobro luksusowe.

To lepiej zacznij się przyzwyczajać. Bo globalizacja postępuje z każdym dniem, a czasy samochodów robionych na jakość i długie lata już dawno się skończyły...

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2009, 13:17 

Zakov napisał(a):
To lepiej zacznij się przyzwyczajać. Bo globalizacja postępuje z każdym dniem, a czasy samochodów robionych na jakość i długie lata już dawno się skończyły...

Dlaczego ? Zmienię markę na np. Audi które nie pakuje takiego badziewia a do tego tańsze marki ciągle podnoszą jakość swoich produktów. Już niema takiej przepaści między nową Astrą a trójką jaka była między Kadetem a E30 - to raczej marki luksusowe tandecieją.

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2009, 13:54 
Zakov napisał/a:

Dlaczego ? Zmienię markę na np. Audi które nie pakuje takiego badziewia a do tego tańsze marki ciągle podnoszą jakość swoich produktów. Już niema takiej przepaści między nową Astrą a trójką jaka była między Kadetem a E30 - to raczej marki luksusowe tandecieją.

Fakt. Audi ciągle przedstawia mi się jako dobra alternatywa dla BMW, choćby ze względu na wzorowe wykończenie wnętrza... Ale tak czy inaczej, to już nie te same auta co kiedyś. Masowa produkcja na tak szeroką skale, siłą rzeczy wymaga pewnych ustępstw względem jakości wykonania pojazdu.

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 10:57 

No dobra kto z czytających i wypowiadających się kupił w ost. 2 latach nowe auto w salonie, np. BMW, Audi, MErcedesa....? A może cadillaca, lub inne auto "podobnej" klasy, a nie Peugeota, Renault, VW, Fiata, Skodę... a nie roczne, dwuletnie, trzyletnie, czteroletnie BMW, Audi, Merca, Cadillaca?

Dziękuję za uwagę.

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 14:36 
KotSylwester napisał(a):
No dobra kto z czytających i wypowiadających się kupił w ost. 2 latach nowe auto w salonie, np. BMW, Audi, MErcedesa....? A może cadillaca, lub inne auto "podobnej" klasy, a nie Peugeota, Renault, VW, Fiata, Skodę... a nie roczne, dwuletnie, trzyletnie, czteroletnie BMW, Audi, Merca, Cadillaca?

Dziękuję za uwagę.

A co to ma do rzeczy?

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 16:27 

To że najwięcej mówią co dyskfalifikuje jedno w zakupie a drugie nie, Ci którzy absolutnie przed takim wyborem nie stają. Oczywiście nie mówię że nie można się wypowadać , który lepszy bo się nie chce kupić, ale uważam że w sytuacji kiedy zakup jest abstrakcją należy zachować pewien dystans...

Podobnie mi się czyta niektóre recenzje w gazetach typu auto świat. Pitolą czasami tak że się płakać chce.

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 16:51 
E60 to dość realna perspektywa, dla wielu osób. I dlaczego od razu nowe?

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 17:48 
Częsty bywalec

Moje BMW: 530d
Kod silnika: Diesel na pole !
KotSylwester napisał(a):
No dobra kto z czytających i wypowiadających się kupił w ost. 2 latach nowe auto w salonie, np. BMW, Audi, MErcedesa....? ... a nie roczne, dwuletnie, trzyletnie, czteroletnie BMW, Audi, Merca, Cadillaca?

Kocie takich osób na tym forum można zliczyć na palcach obu rąk i oni zazwyczaj nie udzielają się w takich dyskusjach bo po prostu swoje wiedzą.
Najwięcej o jakości wykonania nowych aut mają do powiedzenia 20 latkowie, którym rodzice kupili 14 letnie E36 w nagrodę za zdane prawo jazdy.
Trzeba poczekać jakąś dekade kiedy będą przesiadać się na 14 letnie E60 wtedy jakość wykonania tych aut wzrośnie diametralnie ...

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 18:03 

Hans' napisał(a):
Kocie takich osób na tym forum można zliczyć na palcach obu rąk i oni zazwyczaj nie udzielają się w takich dyskusjach bo po prostu swoje wiedzą.
Najwięcej o jakości wykonania nowych aut mają do powiedzenia 20 latkowie, którym rodzice kupili 14 letnie E36 w nagrodę za zdane prawo jazdy.
Trzeba poczekać jakąś dekade kiedy będą przesiadać się na 14 letnie E60 wtedy jakość wykonania tych aut wzrośnie diametralnie ...

Bo nowe pokolenia min. ci 20 latkowie nie wiedzą co to znaczy prawdziwa jakość z powodów tych o których pisał wcześniej Zakov.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1