BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 20:25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2009, 14:05 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
krolmacius1 napisał(a):
Nie myslales o przejsciu do innnej sieci?

Nową umowę podpisywałem chyba w maju i wtedy oferta Ery była najlepsza jeżeli chodzi o abonamenty.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2009, 14:18 
Forumowy terrorysta

Teoretycznie lepsze warunki proponuje era wlasnie na jesien, bo o tej porze obchodzi swoje urodziny.

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2009, 14:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Sprawdzona metoda na przedłużanie umowy abonamentowej to dać wypowiedzenie, wtedy zaczną się telefony z rożnymi ofertami bylebyśmy zostali u nich. Niestety tak jest ze wszystkim w Polsce :/ Traktują nas jak frajerów, raz się zapisał to już zostanie.
Tak samo miałem z cyfrą plus, miałem od samego początku najwyższy abonament potem zaczęli wprowadzać jakieś dodatkowe, potem jakiś platynowy, to poszedłem się spytać czy jak jestem tak długo z nimi to by coś dali do tych 120 zl/mieś. powiedzieli że nic się nie da to zrezygnowałem, przez tydzień dzwonili że mi dadzą dekoder za darmo abonament obniżą, kanały dodadzą, ale wtedy już ich miałem gdzieś.

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2009, 16:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
Play miałam jako tester w 2007 roku. Zachęcili mnie do umowy na dwa lata wtedy bo między testerami miało być nadal za darmo podczas trwania umowy. Fałsz sie okazał. W trakcie trwaniia umowy szału nie było. Przy zakończeniu umowy, nie zostałam w żaden sposób zachęcona, a w ręcz przeciwnie. Pani w salonie Play powiedziała że to cytuję: "nie moja wna że inni sa w innej sieci i ma Pani drożej". Zemdlałam prawie. Teraz mam numer na kartę i dzwonie do jednej osoby co miesąc BEZ LIMITU za darmo. I ZA DARMO do niej smsmuję, też bez limitów. A do rodziców za dodatkową opłatą 2,50 zł od łebka też mam pogadanki za darmo bez limitu.

Jednak mieć kartę pre-paid to oszczędność. I taniej niż w Play.
:)

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2009, 16:23 
Forumowicz

Moje BMW: E36 328 sedan
Kod silnika: M52B28
Kiedy mi się kończyła umowa w orange, już około 3-4 miesiące wcześniej dzwonili do mnie proponując swoją ofertę. Tak naprawdę to co mi proponowali było nieporównywalnie gorsze od abonamentu, który właśnie mi się kończył. Powiedziałem, że się jeszcze wstrzymam. W przeciągu tych 3-4 miesięcy dzwonili do mnie kilka razy i za każdym razem mówiłem, że ta oferta mi nie odpowiada i mam jeszcze czas do namysłu. Muszę zaznaczyć, że za każdym telefonem od nich zwiększali proponowaną liczbę darmowych minut itd :) W rezultacie podpisałem z nimi umowę ok. tygodnia przed zakończeniem starej, kiedy już miałem satysfakcjonującą mnie ofertę :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2009, 17:46 
Pierwsze kroki

mam wywalone na abonamenty i być niewolnikiem monopolistów ,chcę gadać przez funka kupuję kartę ( mam orange) za stówaka i gadanie wychodzi mnie tanio i bez uzależnienia od czegoś i kogośkolwiek. szkoda że nie ma droższych doładowań miałbym jeszcze taniej. no i gratis za duże doładowanie.

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2009, 18:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
agrafka napisał(a):
Jednak mieć kartę pre-paid to oszczędność.

Zgadzam się w 100%. Obecnie, od ok. 2 lat, mam telefon w pre-paid Orange. Wcześniej była i Era i Orange dla firm. Po mniej więcej roku z firmowym telefonem w Orange wiedziałam, że nie chcę już więcej abonamentu. Po powrocie do telefonu na kartę mam wydatki na telefon mniej więcej 4 razy niższe :)

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

Tytuł: Re: Polityka operatorów
PostNapisane: 26 września 2009, 19:04 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
I am 5 napisał(a):
Witam. Ostatnio, zwłaszcza w TV zauważyłem ostrą nagonkę m.in. Heyah, Plus na Play, zwłaszcza jeżeli chodzi o ceny połączeń do Play. Zaczęła Heyah w sumie a teraz coraz więcej sieci podnosi ceny połączeń do Play np w pakietach promocyjnych, dajmy na to Heyah ma pakiet promocyjny i daje minuty do wszystkich po 29 gr a do Play po 79 gr. Dlaczego? Czy powodem mogłyby reklamy w których to Play porównywał swoje oferty do ofert innych operatorów?

A tak z drugiej strony patrząc to sieci te same sobie odbierają klientów, bo np jak mam wybrać operatora to wezmę Play bo jest do wszystkich 29 gr/min a nie Heyah co ma takie różnice w cenach, przecież to się nie opłaca, jak będę chciał zadzwonić do Play to i tak zadzwonię, nieważne czy za 29 czy 79 gr, ale to mnie zniechęci i zmienię na Play.

Co o tym sądzicie?

Taka sytuacja trwa już dłuższy czas i imho, tak jak juz napisałes działa na korzyść play.

Ja miałem z komórkowcami ciekawe przygody.

1. Era w czwartym roku abonamentu, po pierwszym w mojej historii spóźnieniu z rachunkiem, przysłali sms, że blokują telefon od jutra i tak zrobili. Infolinia nic nie pomogła, wkurzyłem się i wypowiedziałem umowę.

2. Ze 3 lub 4 lata w heyah bez żadnych problemów i z uśmiechem.

3. Firmowy plus, który urzekł ,mnie zasięgiem z lasach, za to przyprawiał o ataki jasnej cholery, bo potrafili 10 razy w tygodniu dzwonić z ofertami na kolejny numer, n ainternet itp. Nic na to nie pomagało, więc po 3 latach jak tylko zmienili regulamin, to uciekłem do play.
W salonie plusa Pani wciskała mi, że nie mogę odstąpić od umowy, że nie przyjmie takiego oświadczenia itp itd. Ogólnie cyrk na kółkach, wysłałem polecony i mam ich z bani.

4. PLAY
+ mega super tanio póki co mi wychodzi
+ fajna sprawa zbieranie minut za rozmowy przychodzące
+ kontrola kosztów dzięki arkuszowi w excelu do pobrania przez www
+ zero telefonów z reklamami (jedyne to z salonów plusa, które nie wiedzą ze jestem play :rotfl: )
+ są pakiety tanich smsów

- brak darmowych numerów, ale w zamina mega ilość godzin w ramach sieci

A co do samej "wojny" reklamowej, to play zdobył, między innymi tym, moją sympatię.
Poza tym nie wydzwaniają z ofertami po kilka razy dziennie. Nie dzwonią w ogóle, więc nareszcie mam z bani namolnych handlowców z sieci :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2009, 19:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Bobby_Valentino napisał(a):
Caprio od początku pisało że ma 50% gratis czy coś w tym stylu tyle że nigdy nie miał mniejszych opakować :)

Ludzie do nich pisali i gdzieś widziałem odpowiedz że mają butelki 0,25 i cena kartonu 2l = cenie 4 butelek 0,25l.

Co do telefonów. Obecnie mam dwa, jeden w Orange a drugi w Orenge POP.
W abonamencie jestem od lat i w sumie nie mogę narzekać, bo przy każdym przedłużeniu idzie wytargować dobrą ofertę. Obecnie mam za 120zł: 20 godzin w sieci, do trzech numerów bez limitu (po długich targach zgodzili się że nie muszą być z sieci) i 200min do reszty, do tego wykłuciłem Nokie N73 (swoją drogą nie polecam) za darmo którą chcieli mi wcisnąć za ~300zł.

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2009, 23:39 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Wlasnie, z tym "do Play drożej" to typowa fuszerka operatorów.

Wlasnie się kiedyś zastanawialem czemu jest drożej i czemu w reklamach Heyah czy inni bezczelnym glosikiem oświadczają, że do drożej do Play.
Wychodzi z tego, że zwalczają na silę Play,a o ile znam mentalność ludzi, to tylko sobie budują powiedzmy elektorat negatywny takimi tekstami.

Powinni jakoś to przedstawić, że jest to narzucona wyższa stawka.....

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2009, 23:41 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
A ja tam mam w HEYAH i to od początku jej zaistnienia na rynku... :P Cały czas ceny trzymają sie na poziomie :hyhy: , i gdy tylko inna sieć sie wychyla to i tak HEYAH wkracza do akcji :super:

Dodam ze nigdy nie korzystałem z abonamentów, i jak na razie nie zamierzam, oferty na kartę są zawszę na biezaco, oraz szybciej i korzystniej zmieniane na korzyść klientów :ok:

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 09:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Boogie napisał(a):
Wlasnie, z tym "do Play drożej" to typowa fuszerka operatorów.

Wlasnie się kiedyś zastanawialem czemu jest drożej i czemu w reklamach Heyah czy inni bezczelnym glosikiem oświadczają, że do drożej do Play.
Wychodzi z tego, że zwalczają na silę Play,a o ile znam mentalność ludzi, to tylko sobie budują powiedzmy elektorat negatywny takimi tekstami.

Powinni jakoś to przedstawić, że jest to narzucona wyższa stawka.....

w Play jest taki myk ze za każde 2 minuty które ktoś do ciebie wydzwoni ty otrzymujesz minute na dzwonienie,nikt inny tego nie oferuje i myślę ze to jest powód droższych poleaczen do play

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 09:45 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Becek, na Boga, przeczytaj chociaż wątek w którym sie wypowiadasz !

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 10:14 
Częsty bywalec

A ja mam pytanko do użytkowników Play: jak z zasięgiem w tej sieci i z jakich nadajników korzysta ta sieć - tzn. mają własne czy podpieli się pod coś większego?

Osobiście mam abonament "zero" w erze, za połączenia do wszystkich sieci mam 59gr za minute z sekundowym naliczaniem w standardzie i 24gr za smsa, a co najlepsze nie mam darmowych minut ani smsów, ponieważ płacę tylko za to co wydzwonię. Minusem tej oferty jest to,że nie dawali żadnych telefonów, kupowało się tylko numer i aktywację 90zł bodajże przy pierwszym rachunku. W sumie zawsze korzystałem z prepaidów ale przeważnie karta kończyła się w najbardziej potrzebnym momencie i zdecydowałem się na tą ofertę, jak dla mnie super. Telefony i tak zawsze kupuje jak oddzielny aparat,bo wiadome jest,że płacąc regularny abonament przepłacamy i to grubo. :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 10:44 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Boogie napisał(a):
Becek, na Boga, przeczytaj chociaż wątek w którym sie wypowiadasz !

co masz mi do zarzucenia?? ? nie na temat?OT?? a może masz problem z czytaniem ze zrozumieniem
Cytuj:
jak z zasięgiem w tej sieci
nie najlepiej ,ja muszę kartę wymienić bo mi się biesi,za granica wcięło mi roaming na dwa tygodnie
Cytuj:
mają własne czy podpieli się pod coś większego?
chyba sa podpieci pod polkomtel czyli plusa

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 10:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: *
Kod silnika: *
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=147922
Barthezz, z twoją ofertą "przepłacasz i to grubo"... są na rynku o wiele lepsze oferty, gdzie nie jest tak drogo.

Za cenę mojego abonamentu (32,5zł -> 666min) Ty wydzwonisz tylko 55 ;p

Zasięg Play jest rewelacyjny - korzysta z nadajników Plusa + własne, czyli lepiej być nie może :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 11:49 
Częsty bywalec

PAMO napisał(a):
Barthezz, z twoją ofertą "przepłacasz i to grubo"... są na rynku o wiele lepsze oferty, gdzie nie jest tak drogo.

Za cenę mojego abonamentu (32,5zł -> 666min) Ty wydzwonisz tylko 55 ;p

Zasięg Play jest rewelacyjny - korzysta z nadajników Plusa + własne, czyli lepiej być nie może

To zależy ile dzwonisz, ja dzwonię sporadycznie więc w moim przypadku 30 zł abonamentu to by był konieczny wydatek a nie super okazja. W erze cenię jeszcze jedno: nigdy mnie nie zawiodła za granicą, a to dla mnie kluczowy argument, ponieważ w polsce bywam rzadko ;)

Ten abonament ciągne już drugi rok więc nie jestem na bierząco z promocjami GSM i nigdy nie miałem plusa, mieli moi znajomi i narzekali na zasięg więc jak jest teraz? Myślę,że ci dodatkowi operatorzy na tych samych nadajnikach raczej nie poprawiają jakości uslug domulając sieć swoją obecnością, jak to jest..?

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 12:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: *
Kod silnika: *
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=147922
Dla osób mało dzwoniących rzeczywiście nie opłaca się normalny abonament czy mix.

Przeciążenia nadajników występują tylko w sylwestra i to w każdej sieci. Nie zdarzyły mi się żadne problemy w pozostałe dni...

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 12:42 
Forumowy terrorysta

Jesli ktos mało dzwni do dla niego rewelacyjny jest telefon na karte orange POP. Bez wzgledu za ile sie doladuje zawsze ta sama stawka 0.29zł/minute (orange, stacjonarne, era,plus), sms/mms do wszystkich 0.20zł, sekundowe naliczanie.
Np za doladowanie 50zl mozna odbierac polaczenia przez 12 miesiecy, a rozmawiac max 3 miesiace,
co daje 16.66 zl/mc=57 minut/miesiecznie do wszystkich.

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2009, 13:14 
Częsty bywalec

renoraines napisał(a):
Jesli ktos mało dzwni do dla niego rewelacyjny jest telefon na karte orange POP

Miałem,nawet sobie chwaliłem ale co teraz dzieje się z Orangem za granicą to przechodzi ludzkie pojęcie. Pewnie to Nasz pech,bo mowa tu o telefonie mojej drugiej połówki, korzysta Ona z Orange Mix, pomijając fakt,że nie może się połączyć ani nie można się do niej dodzwonić to wszystko jest ok, 2 razy miała już wymienianą kartę sim, ponieważ wychodziły na niej jakieś błędy nie do usunięcia, kończy się jej niedługo ta "głupota" i nie ma mowy aby przedłużać z nimi umowę :kwasny: Poza tym POP w roamingu to jakieś nieporozumienie.. :dobani:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1